Piept de curcan, in crusta picanta de fulgi de porumb

In aceasta zona alegem in fiecare luna cea mai bune reteta.

Moderatori: Nally, adi, kia, adinush

Monica Marton
Incepator
Mesaje: 0
Membru din: 09/01/2017 04:22

Piept de curcan, in crusta picanta de fulgi de porumb

Mesajde Monica Marton » 05/01/2018 12:01

• 1 kg de piept de curcan
• 100 de grame de fulgi de porumb
• 1 rămurică de cimbru verde sau un sfert de linguriţă de cimbru uscat
• 2 căţei de usturoi
• 1 linguriţă de boia iute
• 1/4 linguriţă de oregano
• 1/4 linguriţă de ghimbir
• 1/4 linguriţă de sumac
• 1/2 linguriţă de susan alb, prăjit
• 1/4 linguriţă de măghiran
• un vârf de cuţit de cardamom
• 1/4 linguriţă de piper roşu
• 1/4 linguriţă de piper negru
• 1/2 linguriţă de sare.
Curăţaţi şi pisaţi usturoiul. Spălaţi şi tocaţi cimbrul verde. Pisaţi pe un tocător, cu un făcăleţ, fulgii de porumb.
Amestecaţi într-un recipient fulgii pisaţi cu cimbrul, adăugaţi usturoi, boia iute, oregano, ghimbir, sumac, susan, măghiran, cardamom, piper roşu, piper negru, sare.
Îmbrăcaţi pieptul de curcan în mixul de condimente şi îl puneţi la cuptor, într-un vas de yena, acoperit cu capac, la 180 de grade Celsius, pentru 50 de minute.
Dacă nu ţineţi acoperit pieptul de curcan, în cuptor, îl ungeţi cu 100 de grame de unt, apoi îl daţi prin amestecul de condimente, altfel el devine uscat.
Poftă bună!

Fişiere ataşate
curcan2m.jpg
curcan2m.jpg (5.7 MiB) Vizualizat de 188 ori
curcanm.jpg
curcanm.jpg (5.6 MiB) Vizualizat de 188 ori

Înapoi la “Concurs - Reteta Lunii”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Google [Bot] și 5 vizitatori