Pesto raw vegan din tulpinile de broccoli

Ati renuntat la carne, iar retetele vegetariene pe care le cunoasteti sunt cu mult mai gustoase decat cele cu carne? Aici va puteti Împartasi cunostintele in materie de mâncaruri vegetariene si puteti sublinia meritele acestui tip de alimentatie.

Moderatori: miha1950, Nally, adi, maria MIHULESCU, kia, adinush, octavian, Moderatori

Avatar utilizator
crista
campion la gatit
campion  la  gatit
Mesaje: 10535
Membru din: 21/03/2006 02:57
Contact:

Pesto raw vegan din tulpinile de broccoli

Mesajde crista » 18/03/2014 06:07

Cine vrea poate sa foloseasca si inflorescenta

Gustul in varianta asta raw este mai puternic, mai de cotor de varza deci poate nu este chiar pe placul multora in acest caz se poate oparii putin ( sau chiar fierbe ) la aburi sau clasic. Gustul cotorului de broccoli va fi mai delicat daca este macar putin oparit.


Ingrediente :

1 cotor de la o inflorescenta destul de mare de brocoli
1 lingura de zeama de lamiie
1 catel de usturoi
2 linguri cu miez de nuci ( sau mai multe dupa gustul fiecaruia)
sare, ulei cit este nevoie
2 linguri de parmezan ras

Se spala flaorea de brocoli, se taie inflorescentele pe care le folositi la alta reteta sau daca vreti puteti sa le folositi la pesto dar atunci mariti cantitatile celorlalte ingrediente.
Taiati partea prea tare de la baza ( unde l-au taiat la alimentara ) si taiati in bucati mai mici .
Puneti in robot bucatile de brocoli cu nucile si catelul de usturoi si mixati. O sa obtineti o crema.

Varsati crema obtimnuta in castron si adaugati: zeama de laiime, parmezanul, sarea si ulei cite este nevoie . Amestecati bine. Uleiul o sa fie mai mult caci "inghite" cam ca la salata de vinete.

Se poate unge pe piine sau sa adaugati pe paste gata fierte ca orice pesto.
Fişiere ataşate
immagine_110_2.jpg
immagine_110_2.jpg (70.42 KiB) Vizualizat de 1339 ori
immagine_107_1.jpg
immagine_107_1.jpg (66.65 KiB) Vizualizat de 1339 ori
immagine_102_1.jpg
immagine_102_1.jpg (56.77 KiB) Vizualizat de 1339 ori
immagine_103_1.jpg
immagine_103_1.jpg (54.41 KiB) Vizualizat de 1339 ori
immagine_105_1.jpg
immagine_105_1.jpg (70.42 KiB) Vizualizat de 1339 ori
immagine_106_1.jpg
immagine_106_1.jpg (54.71 KiB) Vizualizat de 1339 ori

Avatar utilizator
alejoe
Bucatar de elita
Mesaje: 3679
Membru din: 03/05/2012 09:17
Localitate: BRASOV , ROM

Mesajde alejoe » 18/03/2014 08:27

Buna idee si cu nuci cred ca e un deliciuuuu =D> =D> =D> :master:
claudia

Avatar utilizator
d_dana_a
Bucatar de talie internationala
Mesaje: 4140
Membru din: 04/11/2009 10:51
Localitate: Sibiu, Romania

Mesajde d_dana_a » 18/03/2014 08:31

O idee minunata :peace:
Felicitari pentru postare :master: :master: :master: :master: :master:
:hug: :pup: :flower:
Imi place sa gatesc...
Imagine

Avatar utilizator
crista
campion la gatit
campion  la  gatit
Mesaje: 10535
Membru din: 21/03/2006 02:57
Contact:

Mesajde crista » 19/03/2014 06:48

Fetelor e bun dar numai daca va place gustul ala ca de cotor de varza crud. Stiu ca ma repet dar nu-i chiar un gust extrem de popular( eu nu as fi mincat pina acum citiva ani , de exemplu =)) ) . Pentru un gust mai delicat e mai bine macar oparit.

:hug: :hug:


Înapoi la “Bucatarie vegetariana”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 0 vizitatori