Pere in aluat

Esti atat de mandra de reusita ta culinara incat ai simtit nevoia sa o imortalizezi intr-o fotografie? Ai aici ocazia sa atasezi poza la reteta culinara si sa o arati tuturor. Sectiunea este rezervata pentru retete de Mancaruri cu poze.

Moderatori: miha1950, Nally, adi, maria MIHULESCU, kia, adinush, octavian, Moderatori

Avatar utilizator
softcolours
Incepator
Mesaje: 10
Membru din: 11/07/2011 07:07

Pere in aluat

Mesajde softcolours » 11/07/2011 07:41

Este un desert foarte gustos si usor de realizat.

Ingrediente:


4 pere nu foarte coapte, curatate de coaja

1 litru de apa

257 grame zahar

64 grame miere

arome dupa gust: scortisoara, cuisoare, etc.

sucul de la o jumatate de lamaie

200 grame aluat gata preparat, taiat in fasii de 8 mm latime

Preparare:

Curata perele si taie putin din baza, in asa fel incat sa stea drepte fara efort. Apa cu zaharul, mierea, sucul de lamaie si aromele se amesteca si se pun la fiert.
Cand clocoteste se da focul incet si de adauga perele. Perele se fierb (la foc mic) pana ce cutitul intra cu usurinta in ele. Se scot perele din lichid si se lasa la racit.

Din lichidul in care in care au fiert se pastreaza cca 250-300ml, lichid care se va mai lasa pe foc pana capata consistenta unui sirop. Cand perele s-au racit, le umezim putin cu siropul care s-a scurs in farfurie si bobinam fasiile de aluat de foietaj in jurul lor, incepand de jos in sus.

Capatul fiecarei fasii se ascunde in aluat. Se coc in cuptorul incins in prealabil la 200 ° C pana se rumeneste aluatul, in jur de 30 de minute. Puteti proteja coditele perelor daca le infasurati in folie de aluminiu.

Se serveste cu putin sirop in care au fiert perele.
Fişiere ataşate
mic.jpg
mic.jpg (34.45 KiB) Vizualizat de 3093 ori
contrast.jpg
contrast.jpg (67.35 KiB) Vizualizat de 3093 ori

Avatar utilizator
pupi
campion la gatit
campion la gatit
Mesaje: 12178
Membru din: 20/08/2008 07:59

Mesajde pupi » 11/07/2011 08:23

Buna Anka, bine ai venit la noi :flower: :flower: :flower: ....speram ca sederea sa iti fie de lunga durata si sa ne incanti cu multe retete noi, deosebite, de pe meleagurile in care traiesti......
Perele astea le pregatesc si eu , sant foarte bune =D> :flower:

unqzz
Bucatar in devenire
Mesaje: 601
Membru din: 07/04/2011 10:08

Mesajde unqzz » 12/07/2011 07:54

superb!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Happy cooking!
(gateala placuta!)

Avatar utilizator
black_sweet_crush
Bucatar
Mesaje: 949
Membru din: 23/03/2007 11:23
Localitate: Din Bucuresti-in Dublin

Mesajde black_sweet_crush » 12/07/2011 10:51

Asta-i ceva profesionist... =D>
Bine-ai venit! :flower: si la mai multe retete de-astea incantatoare privirii si papilei :wink:

Avatar utilizator
thea
Bucatar de elita
Mesaje: 2672
Membru din: 08/02/2007 12:04
Localitate: Arad

Mesajde thea » 12/07/2011 11:16

Fain !
Pare a avea un gust elegant ... :roll:
Foto nota 10 :wink:

Avatar utilizator
softcolours
Incepator
Mesaje: 10
Membru din: 11/07/2011 07:07

Mesajde softcolours » 26/09/2011 11:15

Multumesc pentru primirea calduroasa.....! :D

Avatar utilizator
yaya6
Bucatar de elita
Mesaje: 2693
Membru din: 27/07/2007 10:34

Mesajde yaya6 » 27/09/2011 02:56

minunat arata!! :hug:

Avatar utilizator
bely
Incepator
Mesaje: 207
Membru din: 10/02/2008 08:01
Localitate: Portugalia

Mesajde bely » 27/09/2011 04:38

Foarte bine arata :buuun: :flower:

Avatar utilizator
laughylau
Bucatar in devenire
Mesaje: 303
Membru din: 23/08/2011 08:17
Localitate: Copenhaga
Contact:

Mesajde laughylau » 29/09/2011 06:41

ce frumooos!

foarte simpatici sunt farfuria si vasul.... farfuria e asa...vintage si para aceea nu isi putea gasi un loc mai bun pe lumea asta decat acea farfurie!

:hug: bine ai venit! (ps: si eu sunt destul de noua pe aici :) )
Laura


Înapoi la “Retete ilustrate - Mancaruri”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 5 vizitatori