pentru fetele din Italia sau pt cunoscatorii de lb italiana

In acest forum puteti posta referintele dumneavoastra web in domeniul culinar, emisiunile TV culinare preferate, carti de bucate de referinta.

Moderatori: miha1950, Nally, adi, maria MIHULESCU, kia, adinush, octavian, Moderatori

Avatar utilizator
nicoleta64
Bucatar de talie internationala
Mesaje: 5421
Membru din: 31/10/2006 07:16
Localitate: Italia
Contact:

Mesajde nicoleta64 » 11/04/2008 10:47

Gabriella scrie:dimineata, ca o 'talianca ce sunt , beau la bar cafea cu ginseng :buuun: :buuun: :buuun: . se gaseste si de cumparat pentru facut in casa? daca da, unde?

:rugaciune: :rugaciune: :rugaciune: :master: :master: :master:


Gabriela...aici la mine la supermarketul IPER (nu IperCoop) am vazut cafea cu tot felul de arome...vanilia ..cappuccino...rum si parca era si ginseng...nu stiu exact....aveau vreo 5 tipuri. Ma interesa sa ma uit dar eram pe repezeala...am vazut ca si costa in jur de 4 euro si ceva...un pachet de 250 grame. :D
Maine ma duc la cumparaturi, ma uit mai bine ,apoi iti spun ce gusturi au...si pretul exact. :hug:

Avatar utilizator
Gabriella
Bucatar in devenire
Mesaje: 636
Membru din: 17/11/2006 06:13
Localitate: reggiana de Brasov

Mesajde Gabriella » 11/04/2008 10:53

Nico, zici de IperSI ?

am si eu unul dar e la oras, eu cum sunt la tara si ocupata rau nu ajung, iar C sigur nu imi cumpara ca cica sunt prostii alea :oops:

Avatar utilizator
nicoleta64
Bucatar de talie internationala
Mesaje: 5421
Membru din: 31/10/2006 07:16
Localitate: Italia
Contact:

Mesajde nicoleta64 » 11/04/2008 11:13

Gabriella scrie:Nico, zici de IperSI ?

am si eu unul dar e la oras, eu cum sunt la tara si ocupata rau nu ajung, iar C sigur nu imi cumpara ca cica sunt prostii alea :oops:


Asta este Iperul aici de langa mine. http://www.iper.it/iper.php?id=19
Daca are cu ginseng si tu vrei sa-ti cumperi ...cand mai vin la Bologna, iti aduc eu. :)

Avatar utilizator
Gabriella
Bucatar in devenire
Mesaje: 636
Membru din: 17/11/2006 06:13
Localitate: reggiana de Brasov

Mesajde Gabriella » 12/04/2008 09:11

tana-nana , am gasit cafeu cu gingseng si am si cumparat :party: :party: :party: , oricum mi-a promis si tanti de la bar ca vede daca poate sa imi faca rost de la furnizorul ei, insa m-am descurcat singurica

costa un pachet de 250 grame , 3.5 euri :o

Imagine

maine dimineata fac si va spun daca e ca aia de la bar

:buuun: :buuun: :buuun:

Avatar utilizator
nicoleta64
Bucatar de talie internationala
Mesaje: 5421
Membru din: 31/10/2006 07:16
Localitate: Italia
Contact:

Mesajde nicoleta64 » 12/04/2008 11:14

Aici la mine nu avea cu ginseng. Doar cu aroma de caramello,grappa, cointreau ,amaretto, crema d'irlanda, nocciola,ciccolato,vanilia.
Pachete de 150 gr. cu € 4,40
Mi-a spus sotul ca a baut si el la bar ,i-a oferit un coleg... si este buna. Ne-am oprit la bar, in centrul comercial, sa luam o cafea din asta si nu aveau. :( Acum sunt eu in cautare de cafea cu ginseng...mai facut curioasa. 8)

P.S
La tv.chiar azi am vazut o publicitate la cafea & ginseng ,de la Ristoro. :wink:

Avatar utilizator
Gabriella
Bucatar in devenire
Mesaje: 636
Membru din: 17/11/2006 06:13
Localitate: reggiana de Brasov

Mesajde Gabriella » 12/04/2008 11:49

la Esselunga, aveau si gama Ristora, insa cutia cu 5 pliculete era ceva mai mult de 2 euro. am preferat punga de 1/4 :wink: la 3,5 euri

Avatar utilizator
Gabriella
Bucatar in devenire
Mesaje: 636
Membru din: 17/11/2006 06:13
Localitate: reggiana de Brasov

Mesajde Gabriella » 17/05/2008 03:51

fetele, am cumparat niste paste "capelli d'angelo" pentru supa insa nu imi prea place cum se comporta :( in supa.
oare pot sa transform acesti "capelli" in cataifi?


Imagine

:vis: :vis: :vis:

iasmina
Bucatar in devenire
Mesaje: 463
Membru din: 15/01/2007 03:02
Localitate: timisoara

Mesajde iasmina » 17/05/2008 04:13

Gabita, linistit ii poti transforma in cataifi.daca vrei am o reteta foarte faina pt cataifi. :pup: :flower: :flower:
iasmina

Avatar utilizator
Gabriella
Bucatar in devenire
Mesaje: 636
Membru din: 17/11/2006 06:13
Localitate: reggiana de Brasov

Mesajde Gabriella » 17/05/2008 04:52

iasmina scrie:Gabita, linistit ii poti transforma in cataifi.daca vrei am o reteta foarte faina pt cataifi. :pup: :flower: :flower:



:buuun: :buuun: :buuun:

te rog chiar :rugaciune: :rugaciune: :rugaciune:
seara asta ii fac o surpriza sotului , cataifi :wink:

iasmina
Bucatar in devenire
Mesaje: 463
Membru din: 15/01/2007 03:02
Localitate: timisoara

Mesajde iasmina » 17/05/2008 08:17

Gabita draga , imi cer scuze pt intarziere, dar nu am putut intra mai repede.sper sa nu fie tarziu.

ingrediente:

400 gr taitei subtiri
200 gr unt
250 gr nuci macinate
50 gr stafide (facultativ)
noce moscato un varf de cutit, daca vrei si daca iti place

sirop:

800 gr zahar
1,5 litri apa
sucul de la 1 lamaie
1 zahar vanilat


pui untul la topit la foc incet, sa nu dea in clocot.intr-o tava foarte bine unsa cu margarina, pui jumatate din cantitatea de taitei si ii stropesti cu jumatate din cantitatea de unt, pui nuca macinate peste, stafidele si nucsoara, cealalta jumatate de taitei,din nou stropiti cu untul ramas.asezi tava in cuptorul incalzit la 150 grade si ii coci 30 minute.
siropul:fierbi la foc mai mare apa cu zaharul, circa 15 minute, dupa ce a inceput sa fiarba, adaugi apoi sucul de lamaie si zaharul vanilat, si mai fierbi cca 5 minute, apoi torni peste cadaiful gata copt.il lasi sa intre bine siropul.
eu de obicei il las peste noapte.

sper sa iti placa.am incercat mai multe retete , dar asta mi s-a parut cea mai buna.

iti doresc pofta buna :pup: :hug:
iasmina


Înapoi la “Referinte web, emisiuni tv, carti de bucate”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 0 vizitatori