Peltea de gutui cu petale de trandafiri

In aceasta zona alegem in fiecare luna cea mai bune reteta.

Moderatori: Nally, adi, kia, adinush

Avatar utilizator
abetina
Incepator
Mesaje: 2
Membru din: 17/10/2015 08:04

Peltea de gutui cu petale de trandafiri

Mesajde abetina » 18/10/2018 11:56

- cotoarele de la 8 kg de gutui
- apa cat sa le cuprinda la fiert
- zahar
- petale de trandafiri de dulceata
Se pun cotoarele la fiert cu apa cat sa le cuprinda si se fierb pana cand intra usor furculita in ele, se opreste focul si se lasa peste noapte sa se odihneasca. Dimineata se strecoara lichidul si se masoara, se pune masura de lichid, peste masura de zahar, adica mi-au iesit 2 l de lichid, am pus 2 kg de zahar, se pune si o masura de petale de trandafiri, asa o lingura mare cu varf. Se fierbe pana cand apar deasupra bule mari de lichid; este semn ca apa s-a evaporat si a ramas doar o peltea absolut delicioasa. Sa aveti pofta, dragilor!
Pentru petalele de trandafiri:
-petalele de la 125 de trandafiri 
-1 kg zahar
-1 plic sare de lamaie.
Se pun intr-un vas si se freaca pana la sfaramarea lor, se pun in borcan si se pun la frigider, se folosesc de obicei la pregatirea cozonacilor, a inghetatelor si la alte delicii culinare!
Fişiere ataşate
dsc0004.jpg
dsc0004.jpg (156.52 KiB) Vizualizat de 128 ori
dsc0016.jpg
dsc0016.jpg (166.55 KiB) Vizualizat de 128 ori

Înapoi la “Concurs - Reteta Lunii”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 1 vizitator