Pelimeni

Exista o reteta de mancare sau de dulciuri la care nu ati putea renunta niciodata? E atat de buna incat cu greu va puteti opri din mancat? Convingeti si pe altii sa-l incerce descriind-o aici.

Moderatori: miha1950, Nally, adi, maria MIHULESCU, kia, adinush, octavian, Moderatori

Avatar utilizator
lili777
Bucatar in devenire
Mesaje: 661
Membru din: 30/12/2005 01:59
Localitate: Germania

Pelimeni

Mesajde lili777 » 11/07/2008 12:45

"Pelimeni" este o reteta traditionala ruseasca. Acest produs poate fi intilnit in lista de meniu ale celor mai mici cafenele din Russia shi pina in meniurile celor mai sofisticate restaurante. Din lipsa de timp, nu pregatesc Pelimeni decat foarte rar, cu toate ca ne plac la nebunie mie shi sotului meu.

Reteta:

Pentru aluat avem nevoie de:

- 750 gr faina;
- 2 oua;
- 250 ml de apa rece ca gheata;
- !!!aluatul se pregateshte fara sare!!!

Pentru umplutura:

- 500 gr de carne jumatate porc/jumatate vita;
- 1 ou;
- 2 cepe medii;
- sare, piper dupa gustul fiecaruia;
- !!!In reteta originala in umplutura se mai adauga varza in raport de 1 kg carne/350 gr varza( care se toaca marunt de tot si se adauga in carne). Acest ingredient face carnea suculenta shi gingasha. pesonal nu am facut niciodata cu varza, totushi ies foarte buni!!!

Aluatul il pregatim amestecand toate ingredientele mentionate mai sus. Aluatul trebuie sa iasa foarte virtos, si se framanta nu mai putin de 15 minute pentru a fi suficient de elastic. Se lasa apoi 30 minute sa se odihneasca.

Umplutura o realizam la fel de simplu, amestecind toate ingredientele mentionate mai sus. Ceapa se toaca bine de tot.

Dupa ce s-a odihnit aluatul, intindem foile. Daca aveti o ustensilie ca a mea este foarte simplu, procedati ca in poze. Daca nu selectionati aluatul cu un pahar, sau il taiati cu cutitul partatele cu latura de ca. 5 cm, le umpleti shi le lipiti cu degetele.

Pofta mare de tot!!!!!


PS: Din pacate nu am reushit aseara sa fac poze cu produsul finit fiert shi servit. Cind mi-am adus aminte era prea tirziu. Au iesit super buni!!!
Fişiere ataşate
aluatul.jpg
aluatul.jpg (39.58 KiB) Vizualizat de 18846 ori
carnea amestecata.jpg
carnea amestecata.jpg (66.71 KiB) Vizualizat de 18846 ori
carnita.jpg
carnita.jpg (60.05 KiB) Vizualizat de 18846 ori
mm.jpg
gata buni bunuti!!
mm.jpg (48.34 KiB) Vizualizat de 18850 ori
mmmmmm.jpg
gata pentru fiert
mmmmmm.jpg (54.78 KiB) Vizualizat de 18850 ori
frumoase foc!!!.jpg
frumoase foc!!!.jpg (52.64 KiB) Vizualizat de 18850 ori
pilimeni.jpg
pilimeni.jpg (48.65 KiB) Vizualizat de 18850 ori
aproape gata.jpg
aproape gata.jpg (45.3 KiB) Vizualizat de 18850 ori
aluatul impartit.jpg
aluatul impartit.jpg (39.71 KiB) Vizualizat de 18850 ori
aluatul gata.jpg
aluatu gata framantat
aluatul gata.jpg (29.26 KiB) Vizualizat de 18850 ori
liliana

Avatar utilizator
crista
campion la gatit
campion  la  gatit
Mesaje: 10535
Membru din: 21/03/2006 02:57
Contact:

Mesajde crista » 11/07/2008 01:07

Lili se maninca asa doar fierte ? fara un sos ceva ? la felul 1 ca ravioli sau ca fel 2?

cred ca varianta cu varza in carne trbuie sa fie super buna.. mie imi place mult varza .

Avatar utilizator
lili777
Bucatar in devenire
Mesaje: 661
Membru din: 30/12/2005 01:59
Localitate: Germania

Mesajde lili777 » 11/07/2008 01:15

Sorry, Crista, mi-a scapat... Rusii maninca pelimeni simplu fierti, cu smintina, unt sau otet. Noi le mincam cu smantina. Nu am incercat nici un fel de sos la ele. Cu toate ca-mi imaginez ca s-ar potrivi la fel de bine o pasta de Gorgonzolla, sau altceva de genu. Se serveshte ca mincare principala.

Din lipsa de experienta, sunt sigura ca mi-au scapat alte multe chestii. Astept alte intrebari!!! :)


!!!!Foarte important....pilimeni se scot din cratita imediat dupa ce se umfla, practic dupa primul clocot. Se fierb ca tortellini in multa apa.!!!!!!!
liliana

Avatar utilizator
crista
campion la gatit
campion  la  gatit
Mesaje: 10535
Membru din: 21/03/2006 02:57
Contact:

Mesajde crista » 11/07/2008 01:20

mie cred ca mi-ar placea cu unt sau cu smintina :buuun: :buuun:

o sa fac si eu ( cu varza cu siguranta, dar sa cumpar varza :D ) .. interesanta reteta ! =D> =D> =D>

Avatar utilizator
maria MIHULESCU
Bucatar de elita
Mesaje: 2404
Membru din: 03/09/2006 01:53
Localitate: Valencia

Mesajde maria MIHULESCU » 11/07/2008 01:23

Tava este specifica acestor bunatati?
Foarte interesanta reteta. :buuun:
Se pot face si la cuptor? Sau numai ferti :?:

Avatar utilizator
lili777
Bucatar in devenire
Mesaje: 661
Membru din: 30/12/2005 01:59
Localitate: Germania

Mesajde lili777 » 11/07/2008 01:30

Criss, cu smintina is superbi, incearca neaparat!

Maria, se fierb doar. Asha spune mama reteta shi asha i-am pregatit dintotdeauna.

Daca ii incercati sa-mi spuneti cum v-au iesit
:) !!
liliana

Avatar utilizator
melianda
Bucatar de elita
Mesaje: 2659
Membru din: 14/11/2007 02:53
Localitate: Timisoara

Mesajde melianda » 11/07/2008 01:46

Oau super reteta, si imi place ca au multa umplutura :lol: bravo , chiar interesanta , sigur merita incercata.

Avatar utilizator
crista
campion la gatit
campion  la  gatit
Mesaje: 10535
Membru din: 21/03/2006 02:57
Contact:

Mesajde crista » 11/07/2008 01:46

Lili negresit !

Maria exista niste tavi asemanatoare special pentru ravioli forma "gauricii" difera ... cele clasice sunt patrate cu marginile dantelate si tava e de metal cu un mic sucitor in dotare pe care sa il treci pe deasupra dupa ce ai pus si a 2a foaie si deci sa tai ravioli ... altele cu forme de stelute sau asa ca alui Lili ... cred ca intr-un magazin mai bine dotat sau poate pe la Ikea sa gasesti ... dc nu merge si cu paharul cum zice Lili sau sa tai cu orice forma de biscuiti ( am taiat eu asa braduti si stelute mai demult niste ravioli verzi cu somon )

Avatar utilizator
maria MIHULESCU
Bucatar de elita
Mesaje: 2404
Membru din: 03/09/2006 01:53
Localitate: Valencia

Mesajde maria MIHULESCU » 11/07/2008 03:20

Multumesc de lamuriri fetelor :master:

Avatar utilizator
Leila
campion la gatit
campion la gatit
Mesaje: 5215
Membru din: 15/02/2007 10:25

Mesajde Leila » 11/07/2008 10:05

foarte interesanta reteta Lilly =D> =D> =D>

Cred ca si cu un sos de rosii sau ketchup (condimentat) ar merge foarte bine :)

:flower:


Înapoi la “Retete preferate”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 1 vizitator