Pasteta din ficat cu cascaval

Bucataria este o enigma pentru voi, dar sunt totusi cateva mancaruri care va reusesc neconditionat? Sau sunteti expert(a) in ale bucatariei, dar timpul va forteaza sa va limitati la mancaruri gatite usor si rapid? Veniti in ajutorul celor ca voi prezentand aici reusitele voastre rapide.

Moderatori: miha1950, Nally, adi, maria MIHULESCU, kia, adinush, octavian, Moderatori

Avatar utilizator
lucia_bp
campion la gatit
campion  la gatit
Mesaje: 9353
Membru din: 05/08/2008 09:47
Localitate: cluj-napoca,romania

Pasteta din ficat cu cascaval

Mesajde lucia_bp » 18/01/2015 05:56

Pasteta, de fapt pateul pe romaneste, poate fi obtinut din ficat sau orice fel de carne, care mai intii au fost fiarte, prajite sau pregatite la cuptor, cu adaus de legume sau fara, iar gama de mirodenii folosita este practic inepuizabila.
Alimentele prelucrate sub forma de pastete, au multiple avantaje:
- usor digerabile
- arome inobilate prin prelucrarea tehnologica
- se preteaza la modelaj, sporind astfel calitatea estetica a produsului, etc


Ingrediente pentru 6-8 portii

-300 g cascaval, ras marunt
-150 g rosii cherry, taiate cubulete
-½ legatura patrunjel verde, tocat marunt
-150 g ceapa, tocata marunt
-500 g ficat de pui, spalat, curatat si scurs
-150 g morcovi, rasi marunt, pe razatoarea cu gauri mici
-10 g gelatina
-sare
-piper, proaspat macinat
-ulei

Pentru servit: rosii ( optional)

Preparare

Amestecati cascavalul ras cu rosiile si verdeata maruntite. Lasati in asteptare.
Separat, caliti ceapa in ulei incins pana la culoarea aurie.
Adaugati ficatul si continuati prajirea 10- 15 min, amestecand.
La sfarsit, condimentati cu sare si piper, dupa gust.
Lasati la racit.
Puneti gelatina la hidratat in apa rece, conform cu instructiunile de pe plic.
Treceti compozitia cu ficat prin masina de tocat carne.
Amestecati cu morcovul ras.
Topiti gelatina pe foc mic, avand grija sa nu fiarba. Lasati sa se racoreasca.
Inglobati ½ din cantitatea de gelatina in compozitia cu ficat, iar restul in cea cu cascaval.
Turnati ½ din cantitatea cu ficat intr-o tava de chec si nivelati.
Puneti intr-un singur strat amestecul cu cascaval, nivelati, acoperiti cu restul de ficat si nivelati din nou.
Dati la rece pentru cel putin 5 ore, dar cel mai bine de seara pana dimineata.

Serviti simplu, cu paine proaspata sau prajita, impreuna cu rosii ( optional).


Noi am servit dupa doar 2 ore de stat la frigider, lucru care a afectat aspectul exterior :badday:
Fişiere ataşate
cimg3918.jpg
cimg3918.jpg (76.94 KiB) Vizualizat de 1943 ori
cimg3919.jpg
cimg3919.jpg (67.23 KiB) Vizualizat de 1943 ori
cimg3920.jpg
cimg3920.jpg (96.77 KiB) Vizualizat de 1943 ori
cimg3921.jpg
cimg3921.jpg (75.08 KiB) Vizualizat de 1943 ori
cimg3922.jpg
cimg3922.jpg (92.96 KiB) Vizualizat de 1943 ori
cimg3923.jpg
cimg3923.jpg (86.67 KiB) Vizualizat de 1943 ori
cimg3924.jpg
cimg3924.jpg (76.16 KiB) Vizualizat de 1943 ori
cimg3925.jpg
cimg3925.jpg (102.85 KiB) Vizualizat de 1943 ori
cimg3926.jpg
cimg3926.jpg (70.98 KiB) Vizualizat de 1943 ori
cimg3927.jpg
cimg3927.jpg (80.66 KiB) Vizualizat de 1943 ori
cimg3928.jpg
cimg3928.jpg (88.5 KiB) Vizualizat de 1943 ori
cimg3929.jpg
cimg3929.jpg (81.24 KiB) Vizualizat de 1943 ori
cimg3930.jpg
cimg3930.jpg (80.42 KiB) Vizualizat de 1943 ori
cimg3931.jpg
cimg3931.jpg (85.99 KiB) Vizualizat de 1943 ori
cimg3932.jpg
cimg3932.jpg (72.97 KiB) Vizualizat de 1943 ori
cimg3933.jpg
cimg3933.jpg (69.53 KiB) Vizualizat de 1943 ori
"Un gram de practica valoreaza cat o tona de teorie.
Iar un graunte de imaginatie face mai mult decat un car de practica"
-Legea lui Bookev-

Avatar utilizator
Danieluta
Expert in arta culinara
Mesaje: 8946
Membru din: 13/03/2006 07:33

Mesajde Danieluta » 18/01/2015 06:10

Ce bunatate! :buuun: :buuun: :buuun:

...si ce fotografii... :master: =D> :flower:

Lucia... :hug: :hug: :hug:

Avatar utilizator
d_dana_a
Bucatar de talie internationala
Mesaje: 4140
Membru din: 04/11/2009 10:51
Localitate: Sibiu, Romania

Mesajde d_dana_a » 18/01/2015 10:18

Imi place ficatul foarte mult :buuun: :buuun: :buuun: ...felicitari pentru reteta ,arata minunat :master: :master: :master:
=D> =D> =D>
Imi place sa gatesc...
Imagine

Avatar utilizator
mikirafaela
Bucatar de elita
Mesaje: 2795
Membru din: 19/01/2013 05:58

Mesajde mikirafaela » 19/01/2015 11:54

Foarte frumoasa prezentarea! :flower: :flower: :flower:
MIKI

Avatar utilizator
lucia_bp
campion la gatit
campion  la gatit
Mesaje: 9353
Membru din: 05/08/2008 09:47
Localitate: cluj-napoca,romania

Mesajde lucia_bp » 20/01/2015 08:54

Danieluta scrie:Ce bunatate! :buuun: :buuun: :buuun:

...si ce fotografii... :master: =D> :flower:

Lucia... :hug: :hug: :hug:


Esti o dulceata de fata :love: :love: :love:

:hug: :hug: :hug:
"Un gram de practica valoreaza cat o tona de teorie.

Iar un graunte de imaginatie face mai mult decat un car de practica"

-Legea lui Bookev-

Avatar utilizator
lucia_bp
campion la gatit
campion  la gatit
Mesaje: 9353
Membru din: 05/08/2008 09:47
Localitate: cluj-napoca,romania

Mesajde lucia_bp » 23/01/2015 06:57

d_dana_a scrie:Imi place ficatul foarte mult :buuun: :buuun: :buuun: ...felicitari pentru reteta ,arata minunat :master: :master: :master:
=D> =D> =D>


...nici gustul nu este de neglijat, mai ales daca iti place ficatul...

:hug: :hug: :hug:
"Un gram de practica valoreaza cat o tona de teorie.

Iar un graunte de imaginatie face mai mult decat un car de practica"

-Legea lui Bookev-

Avatar utilizator
lucia_bp
campion la gatit
campion  la gatit
Mesaje: 9353
Membru din: 05/08/2008 09:47
Localitate: cluj-napoca,romania

Mesajde lucia_bp » 25/01/2015 11:46

mikirafaela scrie:Foarte frumoasa prezentarea! :flower: :flower: :flower:


:pup: :hug:
"Un gram de practica valoreaza cat o tona de teorie.

Iar un graunte de imaginatie face mai mult decat un car de practica"

-Legea lui Bookev-


Înapoi la “Usor de gatit”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 1 vizitator