Paste cu lamiie si patrunjel

Ati renuntat la carne, iar retetele vegetariene pe care le cunoasteti sunt cu mult mai gustoase decat cele cu carne? Aici va puteti Împartasi cunostintele in materie de mâncaruri vegetariene si puteti sublinia meritele acestui tip de alimentatie.

Moderatori: miha1950, Nally, adi, maria MIHULESCU, kia, adinush, octavian, Moderatori

Avatar utilizator
crista
campion la gatit
campion  la  gatit
Mesaje: 10535
Membru din: 21/03/2006 02:57
Contact:

Paste cu lamiie si patrunjel

Mesajde crista » 10/04/2013 08:50

ingrediente x2 portii mari :

200 gr paste fainoase (fara ou, lungi sau scurte dupa cum va plac voua)
1 legatura mare de patrunjel verde proaspat
coaja rasa si zeama de la 1 lamiie mare ( sau o lamiie si jumatate mai mica)
2 linguri de ulei *
sare, piper ( optional)
Pecorino romano ras ( sau orice cascaval de oaie)

- fierbem pastele in apa cu sare pina cind sunt al dente
- tocam marunt (eu am folosit semiluna ) patrunjelul si intr-un castronel batem cu o furculita uleiul cu zeama de lamiie, amestecam totul cu patrunjelul si coaja rasa de lamiie.
- cind pastele sunt fierte le scurgem si apoi le amestecam cu zeama de ulei, lamiie si patrunjelul tocat.
- cine vrea adauga putin piper macinat proaspat
- adaugam pecorino ras (cca 2 linguri ) si amestecam bine
- servim si cine mai vrea poate sa mai adauge direct in farfurie brinza rasa




* ( de preferat extravirgin de masline dar decit unul prost de la alimentara mai bine un ulei bun de porumb, seminte de struguri, flaorea soarelui sau ce va place voua )
Fişiere ataşate
100_1378.JPG
100_1378.JPG (66.71 KiB) Vizualizat de 1464 ori

Avatar utilizator
Danieluta
Expert in arta culinara
Mesaje: 8946
Membru din: 13/03/2006 07:33

Mesajde Danieluta » 10/04/2013 04:43

Nu am mincat pina acum paste facute asa,cu lamaie si patrunjel,dar sint convinsa ca sint bune... :buuun:

:hug: :pup: :flower:

Avatar utilizator
alejoe
Bucatar de elita
Mesaje: 3679
Membru din: 03/05/2012 09:17
Localitate: BRASOV , ROM

Mesajde alejoe » 10/04/2013 06:28

subscriu ce a zis danieluta :roll: :roll:
claudia

Avatar utilizator
antoniah
Expert in arta culinara
Mesaje: 6441
Membru din: 15/11/2011 11:49
Contact:

Mesajde antoniah » 10/04/2013 08:26

Sunt sigura ca au fost delicioase! =D> =D> =D>

:hug: :pup: :flower:

Avatar utilizator
crista
campion la gatit
campion  la  gatit
Mesaje: 10535
Membru din: 21/03/2006 02:57
Contact:

Mesajde crista » 10/04/2013 08:32

Fetelor merita !! :hug: :hug: :hug: eu am mai facut alta data cu unt si lamiie coaja rasa si zeama si alea sunt bune (cred ca sunt aici pe forum ) si am facut si risotto cu patrunjel, bun si ala .. acum mi-a mai ramas de incercat pastele cu pesto de patrunjel ( patrunjelul mixat/batut in piulita impreuna cu putin usturoi, ulei si parmezan ) ... nu iert nimic pe baza de patrunjel dupa cum se vede =)) Cind eram la servici si ma nimeream la bucatarie cind spala patrunjelul bucatareasa mereu furam un fir :paguba: si-l rontaiam :buuun:

Avatar utilizator
biaskitchen
Bucatar de elita
Mesaje: 2074
Membru din: 08/12/2012 08:52
Contact:

Re: Paste cu lamiie si patrunjel

Mesajde biaskitchen » 10/04/2013 09:29

O reteta simpla si delicioasa!
:master: :master: :master:

yafa
Bucatar de talie internationala
Mesaje: 4628
Membru din: 12/02/2009 09:26
Contact:

Mesajde yafa » 10/04/2013 10:40

Inca odata ca sa demonstram ca ce este simplu este extrem de delicios!

Crista, pastele astea sunt perfecte pentru vremurile caldute!

:hug: :pup: :flower:
Life is like a box of chocolate, you never know what you are gonna get!

http://www.cuisineetplaisir.wordpress.com

Avatar utilizator
crista
campion la gatit
campion  la  gatit
Mesaje: 10535
Membru din: 21/03/2006 02:57
Contact:

Mesajde crista » 11/04/2013 08:07

asa e, minunate pentru la vara (se pot face si cu menta proaspata si o brinza stil ricotta sarata, evident tot de oaie )

Avatar utilizator
pupi
campion la gatit
campion la gatit
Mesaje: 12178
Membru din: 20/08/2008 07:59

Mesajde pupi » 11/04/2013 09:09

Crista, pe maine aveam in plan pastele astea DAR cu orez( arborio) in loc de paste....nu am paste fara ou si sa ma apuc sa fac eu imi ia prea mult timp....am patrunjel in gradina, frumos si bine mirositor :wink: :P , fac si un pesto de patrunjel....revin cu impresia si corpul delict :wink: ...mersi de idee( am si menta in gradina) :hug: :hug:

Avatar utilizator
crista
campion la gatit
campion  la  gatit
Mesaje: 10535
Membru din: 21/03/2006 02:57
Contact:

Mesajde crista » 11/04/2013 10:38

Cu pesto vrei sa-l faci Pupi ? sunt curioasa cum e la gust, bun cu siguranta :buuun: eu l-am facut simplu cum era in cartea soacrei http://www.reteteculinare.ro/forum/disc ... inn-10453/


in loc de brinza rasa la paste ca sa fie de post in sudul itailei se foloseste pesmet ( de fapt frimituri de piine veche, puse in tigaie ) la 4 linguri de pesmet mai grosolan se pun 3 linguri de ulei , daca vrei boia sau ardei iute bucati si se prajeste in tigaie la foc foarte mare, cind e rumenita e gata si se adauga peste paste ...


Înapoi la “Bucatarie vegetariana”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 1 vizitator