Pasca super fina fara aluat

In aceasta zona alegem in fiecare luna cea mai bune reteta.

Moderatori: Nally, adi, kia, adinush

Avatar utilizator
momo121
Incepator
Mesaje: 30
Membru din: 28/05/2013 12:23
Localitate: Iasi
Contact:

Pasca super fina fara aluat

Mesajde momo121 » 07/04/2018 08:57

400 g crema de branza ( eu am folosit Philadelphia)
60 g zahar pudra
60 g unt (la temperatura camerei)
6 galbenusuri
200 ml smantana pentru frisca 30% grasime (la temperatura camerei)
10 ml esenta de vanilie sau zeama de lamaie (in functie de preferinte)
80 g faina (cernuta)
Pentru bezea:
6 albusuri reci de la frigider
un praf de sare
100 g zahar pudra
Pentru inceput, separam ouale, iar albusurile le dam la frigider.

Crema de branza o mixam cu zaharul pana devine fina, adaugam si untul, mixam pana omogenizam bine compozitia. Pe urma, adaugam galbenusurile, batute foarte putin, smantana pentru frisca, esenta de vanilie si continuam sa mixam, pana obtinem un aluat moale si fin. Cernem faina si o adaugam toata odata, apoi mixam pana o incorporam in aluat.

Aluatul obtinut trebuie sa fie cremos si foarte fin.

Pentru bezea:

Batem albusurile reci spuma cu praful de sare, pana devine o spuma, adaugam 1/3 din zaharul pudra si continuam sa mixam, pana cand zaharul s-a topit, adaugam si restul de zahar si mixam bine la viteza mare, pana cand obtinem o bezea lucioasa si consistenta.

Peste aluat, adaugam 1/3 din compozitia de bezea si mixam bine pana la omogenizare, pe urma adaugam restul de bezea si o incorporam usor cu o spatula de silicon de jos in sus.
Turnam compozitia rezultata, intr-o forma de tort de 26 cm tapetata cu hartie de copt, apoi batem tava de masa, pentru a indeparta bulele de aer. Invelim fundul tavii in folie de aluminiu, pentru a evita arderea prajiturii si o dam la cuptorul preincalzit la 160 grade C, pentru 60 minute sau pana se rumeneste frumos deasupra.
Cand este gata, o lasam sa se raceasca in cuptor, cu usa intre-deschisa pentru a evita lasarea brusca.
Varianta aceasta de pasca este fina, moale, cu o textura putin umeda, dar matasoasa, usoara si foarte pufoasa.
Fişiere ataşate
18049876-1506677622684412-169911810-o.jpg
18049876-1506677622684412-169911810-o.jpg (104.1 KiB) Vizualizat de 245 ori
18049515-1506677099351131-2137956831-o.jpg
18049515-1506677099351131-2137956831-o.jpg (111.66 KiB) Vizualizat de 245 ori
18042900-1506677769351064-409362050-o.jpg
18042900-1506677769351064-409362050-o.jpg (70.57 KiB) Vizualizat de 245 ori
18042790-1506677702684404-601642025-o.jpg
18042790-1506677702684404-601642025-o.jpg (102.74 KiB) Vizualizat de 245 ori
18042776-1506677049351136-1128793962-o.jpg
18042776-1506677049351136-1128793962-o.jpg (78.86 KiB) Vizualizat de 245 ori
18042734-1506677742684400-291685523-o.jpg
18042734-1506677742684400-291685523-o.jpg (98.1 KiB) Vizualizat de 245 ori
18042721-1506676836017824-2009618809-o.jpg
18042721-1506676836017824-2009618809-o.jpg (87.63 KiB) Vizualizat de 245 ori
18042692-1506676806017827-951058689-o.jpg
18042692-1506676806017827-951058689-o.jpg (113.34 KiB) Vizualizat de 245 ori
18015935-1506677882684386-1351232031-o.jpg
18015935-1506677882684386-1351232031-o.jpg (60.74 KiB) Vizualizat de 245 ori
18015527-1506677829351058-1216464660-o.jpg
18015527-1506677829351058-1216464660-o.jpg (64.4 KiB) Vizualizat de 245 ori
18013080-1506677339351107-2092759695-o.jpg
18013080-1506677339351107-2092759695-o.jpg (109.28 KiB) Vizualizat de 245 ori
17976405-1506677819351059-1320326039-o.jpg
17976405-1506677819351059-1320326039-o.jpg (75.48 KiB) Vizualizat de 245 ori
17968341-1506677272684447-2127711678-o.jpg
17968341-1506677272684447-2127711678-o.jpg (91.31 KiB) Vizualizat de 245 ori
17968115-1506677206017787-1377605696-o.jpg
17968115-1506677206017787-1377605696-o.jpg (126.33 KiB) Vizualizat de 245 ori
18049884-1506677076017800-636323178-o.jpg
18049884-1506677076017800-636323178-o.jpg (68.65 KiB) Vizualizat de 245 ori
Dana

Înapoi la “Concurs - Reteta Lunii”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 7 vizitatori