Pasca glazurata

Esti atat de mandra de reusita ta culinara incat ai simtit nevoia sa o imortalizezi intr-o fotografie? Ai aici ocazia sa atasezi poza la reteta culinara si sa o arati tuturor. Sectiunea este rezervata pentru retete de Mancaruri cu poze.

Moderatori: miha1950, Nally, adi, maria MIHULESCU, kia, adinush, octavian, Moderatori

marculescu
Incepator
Mesaje: 1
Membru din: 13/04/2016 08:49

Pasca glazurata

Mesajde marculescu » 13/04/2016 09:08

1 kg branza dulce ,
10 oua,
250 g margarina,
100 g faina,
400 g zahar praf
1 plic praf de copt,
200 g stafide,
1 praf de sare
1 fiola esenta rom
Glazura :
200 g zahar,
2 linguri lapte,
2 linguri apa,
1 lingurita amidon,
100 g alune,
100 g nuci,
100 g ciocolata<br/><br/> Folosim o forma detasabila cu diametrul de 25-26 cm si o ungem cu margarina.Topim margarina intr-o craticioara ,apoi o lasam sa se raceasca.
Separam ouale si batem bine albusele adaugand un praf de sare,apoi zaharul pudra.Separat amestecam galbenusele cu margarina racita,branza scurta si pasata bine,stafidele inmuiate in rom.Adaugam compozitia aceasta peste albusele batute ,apoi punem faina cu praful de copt si amestecam prin rasturnare avand grija sa nu iasa aerul din albuse ca sa nu se lase compozitia.
Turnam compozitia in tava unsa si dam la cuptor 50 min.la 180 .Se probeaza facand testul cu scobitoarea care trebuie sa iasa curata atunci cand intepam blatul cu ea.
Pana se raceste putin preparam glazura.Caramelizam zaharul,stingem cu apa ,adaugam amidonul dizolvat cu lapte,apoi 50 g ciocolata .Amestecam usor ca sa se topeasca zaharul si sa se formeze un sos.Acest sos se intinde uniform pe Pasca rece rasturnata pe un platou.Cand glazura se raceste decoram pe margini cu nuca ,alune si ciocolata tocate marunt.

<br/><br/>
Fişiere ataşate
pasca_lili.jpg
pasca_lili.jpg (114.7 KiB) Vizualizat de 1167 ori

Înapoi la “Retete ilustrate - Mancaruri”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 12 vizitatori