Paprikas de miel

Esti atat de mandra de reusita ta culinara incat ai simtit nevoia sa o imortalizezi intr-o fotografie? Ai aici ocazia sa atasezi poza la reteta culinara si sa o arati tuturor. Sectiunea este rezervata pentru retete de Mancaruri cu poze.

Moderatori: miha1950, Nally, adi, maria MIHULESCU, kia, adinush, octavian, Moderatori

Avatar utilizator
roxanavmv
Bucatar de elita
Mesaje: 2186
Membru din: 04/04/2006 11:54
Localitate: los angeles
Contact:

Paprikas de miel

Mesajde roxanavmv » 29/04/2008 09:13

De patru ani am invatat sa fac mancarica asta de la o prietena de aici, de fel din banatul Sarbesc, si de atunci nu se poate sa lipseasca de pe masa la Pasti. Stiu ca nu e prea prezentabila, dar e tare gustoasa, mielul se topeste in gura.
Doua ingrediente: 2-3 cepe tocate marunt si aproape 1 kg bucati de miel, si condimente: sare, piper si 2-3 linguri de paprika (boia) dulce.
Se caleste ceapa pana e translucenta, apoi se adauga boiaua, se lasa inca un minute doua, si apoi se adauga carnitza de miel si doua cani de apa. Se lasa sa fiarba acoperit la foc potrivit timp de o ora si jumatate, apoi se da capacul la o paret si se fierbe pana se ingroasa sosul.
Si gata. Asa e de gustos cu niste cartofi alaturi si o salata verde :buuun: , si dupa cum au zis musafirii nostri si un pahar de vin :D
Fişiere ataşate
paprikas de miel si friptura.jpg
paprikas de miel si friptura.jpg (48.66 KiB) Vizualizat de 3965 ori
paprikas de miel 4.jpg
paprikas de miel 4.jpg (48.79 KiB) Vizualizat de 3965 ori
paprikas de miel 2.jpg
paprikas de miel 2.jpg (36.82 KiB) Vizualizat de 3965 ori
paprikas de miel.jpg
paprikas de miel.jpg (24.48 KiB) Vizualizat de 3965 ori

Avatar utilizator
miha1950
Bucatar Sef
Mesaje: 1845
Membru din: 14/12/2005 10:54
Localitate: Maramures
Contact:

Mesajde miha1950 » 29/04/2008 09:25

Aici, la mine, i se spune tocanita.Se face si cu carne de vitel.Este intr-adevar foarte buna.

cara
antitalent culinar
Mesaje: 4261
Membru din: 05/12/2005 11:51

Mesajde cara » 29/04/2008 09:27

ce bine ca ai postat reteta! :hug: am niste carne speciala pentru paprikas si va trebui sa o prepar saptamana asta. arata bine paprikasul, insa friptura aia e in + :lol: pai ori mancati paprikas, ori faceti festivalul mielului in farfurie!! :wink:

ps. nu mai intreb unde si de ce ai tinut mai bine de un an jumate ascunsa bunatate de reteta :x :hug: :pup:

Avatar utilizator
melianda
Bucatar de elita
Mesaje: 2659
Membru din: 14/11/2007 02:53
Localitate: Timisoara

Mesajde melianda » 29/04/2008 09:30

Roxana foarte bine arata paprikasul, mie imi place la nebunie aceasta mancare si cu o mamaliguta langa ea :lol:

Avatar utilizator
roxanavmv
Bucatar de elita
Mesaje: 2186
Membru din: 04/04/2006 11:54
Localitate: los angeles
Contact:

Mesajde roxanavmv » 29/04/2008 09:33

Maria, tocanita i-as fi zis si eu daca nu o adoptam cu nume cu tot de la doamna Maria :hug:
Cara, n-am tinut-o ascunsa, dar nu o fac decat la Paste, desi bucati de miel gasesc aici tot timpul anului, ca romanul, nu gatesc miel decat in perioada asta, poate de maxim doua ori pe an, si atunci iau pulpite, dar le fac asa. Cat despre friptura, le-am pus amandoua pe un platou pt. ca am pus doua platouri pe masa, plu cartofii, plus salata, de-abia am avut loc, nu stiu de ce le-am combinat in farfurie. Festival sa fie, ca dupa post, Gabi de-abia astepta o masa cat mai bogata :D .

Avatar utilizator
roxanavmv
Bucatar de elita
Mesaje: 2186
Membru din: 04/04/2006 11:54
Localitate: los angeles
Contact:

Mesajde roxanavmv » 29/04/2008 09:42

Meli, cred ca am scris in acelasi timp :hug: . Si eu as fi facut o mamaligutza, dar ai mei sunt asa de nobili amandoi :lol: , ca mi-ar fi pus in cap mamaliga daca era garnitura, insa sosul ala ar fi minunat cu un botz fierbinte. La fel si friptura, dar nu e timpul pierdut sa fac putina macar pt mine data viitoare.

Avatar utilizator
Leila
campion la gatit
campion la gatit
Mesaje: 5215
Membru din: 15/02/2007 10:25

Mesajde Leila » 29/04/2008 09:49

Tocanita e si la noi , eu mai adaug la calit langa ceapa si 1 sau 2 ardei grasi ,apoi pun carnea si nu se poate sa lipseasca vreo 3 rosii macar (decojite si taiate felii) , apoi condimentez cu sare, piper un strop de chimen macinat si o foaie de dafin. Peste adaug apa cat sa acopere carnita si las la fiert la foc mic acoperit cu capac .
Aceasta tocanita o fac mai mult cu carne de oaie :roll:

Super aratoasa tocanita :flower:

Avatar utilizator
roxanavmv
Bucatar de elita
Mesaje: 2186
Membru din: 04/04/2006 11:54
Localitate: los angeles
Contact:

Mesajde roxanavmv » 29/04/2008 09:53

Ce idee buna cu foaie de dafin si chimionul, Lia, o sa tin minte pt. data viitoare. Doamna Maria pune niste ardei semi-iuti intregi la fiert in ultima ora in sos, dar eu am uitat sa cumpar anul asta. Sosul nu iese iute, ci numai prinde gust de ardei. Mie imi place cat de gustos poate iesi un sos si numai cu 3 ingrediente, iar carnita asa de frageda...

Avatar utilizator
Leila
campion la gatit
campion la gatit
Mesaje: 5215
Membru din: 15/02/2007 10:25

Mesajde Leila » 29/04/2008 09:59

am uitat sa spun ca la noi in zona , cand carnea e fiarta , taiem felii de cartofi care fierb in acel sos si acesta se numeste de fapt parikas , dar fiecare zona e cu denumirea lui . Daca nu punem cartofi in el acest fel de mancare la noi se numeste tocanita(porkolt) si o servim cu pireu de cartofi .

:flower:

iasmina
Bucatar in devenire
Mesaje: 463
Membru din: 15/01/2007 03:02
Localitate: timisoara

Mesajde iasmina » 29/04/2008 10:02

roxa, ce pofta mi-ai facut cu toate bunatatile tale :buuun: :buuun: :buuun: eu o sa mananc miel in iulie cand merg acasa, asta e, rabdare.mi-au pus un miel intreg la congelator.felicitari roxa, toate sunt super , de fapt ca de obicei.felicitari :pup: :flower: :flower:
iasmina


Înapoi la “Retete ilustrate - Mancaruri”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 17 vizitatori