Papricas de pui cu salata de varza si paine de casa

In aceasta zona alegem in fiecare luna cel mai bun bucatar.
Avatar utilizator
pampkin
Incepator
Mesaje: 8
Membru din: 09/11/2015 10:12
Localitate: Hunedoara
Contact:

Papricas de pui cu salata de varza si paine de casa

Mesajde pampkin » 09/11/2015 11:53

pentru papricas:
1 pui de aproximativ 1,5 kg
1 legatura ceapa verde
2 morcovi
1 ardei rosu+1 galben(eu am folsosit ardei din congelator pusi din toamna)
3 rosii
1/2 lingurita sare si piper proaspat macinat
1 lingurita paprika afumata
2 lingurite paparika dulce
2 linguri concentrat de rosii
2 linguri pasta de ardei copt
2 linguri busuioc proaspat(congelat am avut eu)
1 legatura patrunjel
2 cani apa
3-4 cartofi mari
pentru salata:
1 varza
2 linguri ulei de rapita
2 linguri otet din cidru
sare si piper dupa gust
1 lingurita cimbru uscat
pentru paine:
300 ml zer caldut
1 lingurita sare
1 lingura zahar
2 linguri ulei de masline
500 gr faina
1/2 cub mic de drojdie maruntita
optional: amestec de seminte(susan, in, dovleac, floarea soarelui)<br/><br/> Pentru papricas: transam puiul in bucati separate- aripile, pulpele superioare si inferioare, am inlaturat sira spinarii, iar pieptul l-am taiat in sferturi. Am spalat bine bucatile de pui si am inlatura pielea, mai putin pielea de pe aripi. Am pus toata carnea intr-un vas de lut. Am adaugat morcovii curatati si taiati rondele, ceapa taiata rondele subtiri, ardeii taiati bastonase(sau cum doriti), rosiile taiate in cuburi mari, restul de ingrediente mai putin cartofii, patrunjelul si busuiocul. Am amestecat usor toate ingredientele cu o lingura, am pus capac peste oala de lut si am dat-o la cuptorul incins la 160 grade pentru 1 ora. Dupa scurgerea timpului, am scos oala, am agitat-o putin in loc de a amesteca cu lingura, am adaugat patrunjelul tocat marunt, cartofii taiati in cuburi si busuiocul. Am agitat bine oala(atentie sa nu va ardeti, oala este fierbinte), daca nu va descurcati amestecati usor cu o lingura sa se amestece ingredientel. Dati oala cu capacul pus pentru inca 1 ora si 20-30 minute, la 150 grade.
Pentru salata: pregatiti salata in momentul in care aveti mancarea gata. Taiati varza in fasii subtiri cu un cutit bine ascutit. Daca nu va descurcati folositi un robot de bucatarie...Adaugati sare si piper dupa gust, ulei, otet si cimbru si amestecati. Lasati varza sa se inmoaie, pana mancarea se raceste in farfurii, apoi serviti.

Pentru painea de casa cu zer: aluatul l-am facut la masina de paine, iar ingredientele au fost puse in cuva masinii in ordinea scrisa mai sus la ingrediente. Am lasat aluatul la dospit 15 minute, l-am asezat in tava de chec unsa cu putin ulei, am lasat sa mai dospeasca alte 15-20 minute, apoi am dat tava la cuptorul incins la 180 grade pentru 30 minute. Se lasa sa se raceasca, apoi se serveste. Sa va fie de folos!!
<br/><br/>
Fişiere ataşate
DSCF8179.JPG
DSCF8179.JPG (449.26 KiB) Vizualizat de 1974 ori
DSCF8185.JPG
DSCF8185.JPG (427.44 KiB) Vizualizat de 1974 ori
DSCF8180.JPG
DSCF8180.JPG (403.63 KiB) Vizualizat de 1974 ori
DSCF8176.JPG
DSCF8176.JPG (517.47 KiB) Vizualizat de 1974 ori
DSCF8175.JPG
DSCF8175.JPG (504.39 KiB) Vizualizat de 1974 ori
DSCF8174.JPG
DSCF8174.JPG (503.09 KiB) Vizualizat de 1974 ori
DSCF8173.JPG
DSCF8173.JPG (451.29 KiB) Vizualizat de 1974 ori
DSCF8183.JPG
DSCF8183.JPG (452.16 KiB) Vizualizat de 1974 ori
pumpkinmona

Înapoi la “Concurs - Bucatarul lunii”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 4 vizitatori