Papanasi cu dulceata de capsuni

Esti ahtiata dupa dulciuri? Cunosti retete de prajituri, inghetate, torturi, dulciuri care iti pun in pericol greutatea dar care merita sa-ti asumi riscul a doua – trei kilograme in plus pentru a le manca? Aceasta sectiune este rezervata pentru retete de Dulciuri cu poze.

Moderatori: miha1950, Nally, adi, maria MIHULESCU, kia, adinush, octavian, Moderatori

alexteacher
Incepator
Mesaje: 2
Membru din: 27/05/2015 11:59

Papanasi cu dulceata de capsuni

Mesajde alexteacher » 27/05/2015 01:08

Papanasi cu dulceata de capsuni

(timp de pregatire 20 min., timp de gatire 4 min., complexitate redusa)


Ingrediente:
• Branza proaspata (de vaci) – 350 g
• Faina de cozonac – 240 g
• Ou – 1 buc
• Zahar – 80 g
• Praf de copt – 1 pliculet
• Coaja rasa de la 1/2 lamaie
• Apa de trandafiri – 2 lingurite
• Zahar vanilat bourbon – 2 pliculete
• Smantana grasa – 200 g
• Ulei de floarea soarelui – 400 ml – 500 ml

Pentru dulceata:
• Cidru – 100 ml
• Capsuni – 200 g
• Scortisoara baton – 1 buc
• Anason stelat – 1 buc
• Cuisoare – 3-4 buc
• Gellfix – 1/4 plic
• Zeama de lamaie – 3 linguri
• Zahar gelifiant – 80 g

Mod de preparare:
• Lasati branza de vaci la scurs pentru cca 2-3 ore;
• Montati vasul de inox al aparatului Ankarsrum, atasamentul pentru plamadit (la cca 2-3 cm de margine) si spatula pentru curatarea peretilor vasului;
• Adaugati in acesta branza proaspata, oul, zaharul, apa de trandafiri si zaharul bourbon;
• Porniti aparatul pe viteza mica;
• Intr-un vas separat amestecati faina si praful de copt;
• Adaugati-le treptat peste celelalte ingrediente din vasul de inox al aparatului Ankarsrum;
• Lasati la framantat cca 8-10 min;
• Intre timp puneti cidrul intr-o craticioara la redus, pe foc, impreuna cu batonul de scortisoara, anasonul stelat si cuisoarele;
• Taiati capsunile in 4 (sau in 2 daca sunt mai mici);
• In momentul in care cidrul s-a redus cca 3 sferturi, adaugati capsunile si zeama de lamaie si dati focul mai mic;
• Dupa cca 5-10 minute adaugati gellfix si zahar gelifiant si lasati sa fiarba (amestecand constant) pentru alte 5 min;
• Lasati-o sa se raceasca si apoi bagati-o in frigider;
• Intre timp puneti faina pe maini si modelati o bila potrivita si una micuta (nu foarte mare pentru ca va ramane cruda in centru) de aluat – faceti o gaura in mijlocul sau;
• Incingeti uleiul intr-un tuci sau intr-o tigaie non aderenta;
• Prajiti ambele bucati de aluat (avand grija sa se rumeneasca perfect pe ambele parti);
• Scoateti-le pe o farfurie cu servetele, pentru a mai absorbi uleiul in exces;
• Montajul: puneti gogoasa mare prajita la baza. Peste aceasta adaugati smantana si dulceata de capsuni. Peste acestea puneti bucata mica de gogoasa prajita si repetati procesul cu smantana si dulceata de capsuni;
Pofta buna !
Fişiere ataşate
papanasi_cu_dulceata_de_capsuni_1.jpg
papanasi_cu_dulceata_de_capsuni_1.jpg (67.3 KiB) Vizualizat de 2980 ori
papanasi_cu_dulceata_de_capsuni_2.jpg
papanasi_cu_dulceata_de_capsuni_2.jpg (74.48 KiB) Vizualizat de 2980 ori

Avatar utilizator
crista
campion la gatit
campion  la  gatit
Mesaje: 10535
Membru din: 21/03/2006 02:57
Contact:

Mesajde crista » 27/05/2015 01:36

papanasi primavaratici =D> =D>

nu am mai mincat cu dulceata de capsuni, e o idee tare buna :flower:

Avatar utilizator
nicoleta64
Bucatar de talie internationala
Mesaje: 5421
Membru din: 31/10/2006 07:16
Localitate: Italia
Contact:

Mesajde nicoleta64 » 27/05/2015 06:52

Sunt facuti cu dulceata mea preferata ...un deliciu sunt!! =D> :buuun: :roll:

Avatar utilizator
mikirafaela
Bucatar de elita
Mesaje: 2795
Membru din: 19/01/2013 05:58

Mesajde mikirafaela » 28/05/2015 10:33

Ce bine arata! :buuun: :buuun: :roll: :roll:
MIKI

yafa
Bucatar de talie internationala
Mesaje: 4628
Membru din: 12/02/2009 09:26
Contact:

Mesajde yafa » 29/05/2015 12:00

Cu adevarat o reteta imbietoare si de sezon! Cred insa ca folosind zeama de lamaie si zaharul care e deja gelifiant nu mai era necesar gelfix. Lamaia este un gelifiant natural si folofind chiar doar zahar normal dulceata s-ar fi intarit.

:) :hug:
Life is like a box of chocolate, you never know what you are gonna get!

http://www.cuisineetplaisir.wordpress.com


Înapoi la “Retete Ilustrate - Dulciuri”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 24 vizitatori