Papanasi cu branza de vaci

Esti ahtiata dupa dulciuri? Cunosti retete de prajituri, inghetate, torturi, dulciuri care iti pun in pericol greutatea dar care merita sa-ti asumi riscul a doua – trei kilograme in plus pentru a le manca? Aceasta sectiune este rezervata pentru retete de Dulciuri cu poze.

Moderatori: miha1950, Nally, adi, maria MIHULESCU, kia, adinush, octavian, Moderatori

Avatar utilizator
LORY
Bucatar de elita
Mesaje: 2231
Membru din: 26/03/2007 03:25
Localitate: Barlad
Contact:

Papanasi cu branza de vaci

Mesajde LORY » 07/03/2008 02:51

ingrediente pentru 4 portii

400g branza de vaci (bine scursa)
4 oua
200g faina
4 plicuri de zahar vanilat
1/2 pachet praf de copt
500 ml ulei
100gr dulceata
200gr smantana

se separa galbenusurile de albusuri.Intr-un castron se amesteca branza ,galbenusurile zaharul vanilat si praful de copt.Se formeaza un aluat peste care se pune faina si se framanta pana se poate modela.Pentru fiecare portie se socotesc cate doua bucati.Din fiecare bucata se mai taie o bucatica de marimea unei masline mai mari.Din cea mare se formeaza un cilindru iar din bucata mica o biluta.Bucatile modelate se pun in uleiul incins.
Dupa ce s-au rumenit se scot pe farfurie,cilindtii se aseaza vertical si se umplu cu dulceata ,se pune biluta si se toarna smantana.Se orneaza cu lichid de dulceata
Papanasii se servesc ferbinti pe o farfurie cu furculita si cutit
Fişiere ataşate
IMG_0239.JPG
IMG_0239.JPG (27.92 KiB) Vizualizat de 12786 ori
IMG_0237.JPG
IMG_0237.JPG (30.48 KiB) Vizualizat de 12786 ori
DSC00009.JPG
DSC00009.JPG (39.49 KiB) Vizualizat de 12786 ori
DSC00008.JPG
DSC00008.JPG (36.49 KiB) Vizualizat de 12786 ori
DSC00007.JPG
DSC00007.JPG (34.78 KiB) Vizualizat de 12786 ori
DSC00006.JPG
DSC00006.JPG (41.31 KiB) Vizualizat de 12786 ori
DSC00004.JPG
DSC00004.JPG (38.86 KiB) Vizualizat de 12786 ori
DSC00002.JPG
DSC00002.JPG (35.34 KiB) Vizualizat de 12786 ori
DSC00001.JPG
DSC00001.JPG (41.65 KiB) Vizualizat de 12786 ori
Ultima oară modificat 07/03/2008 03:52 de către LORY, modificat 1 dată în total.
"Prietenii sunt ingeri tacuti care ne pun pe picioare atunci cand aripile noastre uita cum sa zboare."


Bucataresele Vesele

vero
Bucatar
Mesaje: 890
Membru din: 26/10/2007 05:22
Contact:

Mesajde vero » 07/03/2008 02:59

Am facut si eu dar alta reteta. iaca:
Fişiere ataşate
IMG_3795.jpg
IMG_3795.jpg (42.67 KiB) Vizualizat de 12779 ori

vero
Bucatar
Mesaje: 890
Membru din: 26/10/2007 05:22
Contact:

Mesajde vero » 07/03/2008 03:00

Cand am branza multa fac asa ceva.

Ti-au iesit super! :flower: :flower: :flower:
Eu nu le-am facut mot!

Avatar utilizator
LORY
Bucatar de elita
Mesaje: 2231
Membru din: 26/03/2007 03:25
Localitate: Barlad
Contact:

Mesajde LORY » 07/03/2008 03:11

si ai tai arata foarte bine :flower: =D>
am citit si reteta ta, dar fiindca am avut o experienta neplacuta ceva timp in urma (nu mi-au iesit fiindca nu am stiut cata faina sa pun) nu m-am incumetat sa o fac deoarece tu nu ia scris gramajul la faina :) asa ca reteta am luat-o din cartea mea de bucate :) si se pare ca a mers :wink: mi-au iesit aproape ca ai tai :lol:
"Prietenii sunt ingeri tacuti care ne pun pe picioare atunci cand aripile noastre uita cum sa zboare."





Bucataresele Vesele

Avatar utilizator
nicoleta64
Bucatar de talie internationala
Mesaje: 5421
Membru din: 31/10/2006 07:16
Localitate: Italia
Contact:

Mesajde nicoleta64 » 07/03/2008 04:26

Lory, ce pofta...:buuun: :buuun: =D> :flower:

Avatar utilizator
adry
Bucatar de elita
Mesaje: 2434
Membru din: 17/11/2006 05:16
Localitate: Salerno-Italia

Mesajde adry » 07/03/2008 05:03

Waw Lory, ce bine ti-au iesit ca la restaurant (si cu caciula :lol: )
Eu stiu sa-i fac doar pe aia fierti (astai prajiti sunt desertul meu la restaurant in RO) dar trebuie sa-i incerc si acasa!
:flower: :flower: :flower:

O.T printre putinele cuvinte romanesti pe care le zice G unul e "papanasi"! (i-au placut si lui)!
Cum cunoaste un roman cum intreaba de papanasi :P :P :P

Avatar utilizator
bobitza
Incepator
Mesaje: 53
Membru din: 27/02/2008 04:47

Mesajde bobitza » 07/03/2008 05:22

=D> =D> Lory foarte reusiti :flower:

Szamcsek :flower: vad ca ai facut si tu reteta de papanasi , daca si tie ti-au iesit dupa reteta lui Lory am sa incerc si eu :hug:

Avatar utilizator
TINA An
Bucatar
Mesaje: 711
Membru din: 26/12/2007 12:24
Localitate: ORADEA

Mesajde TINA An » 07/03/2008 07:58

eu fac papanasii fierti ( amestec branza cu zahar, faina, ou un praf de sare)si dupa ce s-au fiert in dau prin gris prajit
dar voi incerca si reteta ta ..este imbitoare :buuun: :buuun: :flower:

Avatar utilizator
crista
campion la gatit
campion  la  gatit
Mesaje: 10535
Membru din: 21/03/2006 02:57
Contact:

Mesajde crista » 07/03/2008 08:07

Si eu am facut fierti ( ardelenesti :lol: ) dupa Anjelik... ca nu faci miros in casa 8) ... dar astia sunt mai buni :buuun: adica sunt altfel ...

Lory arata tare bine ai tai ... eu i-am mincat mereu intre ai tai si ai Veronicai ... adica cu gaura ( ai lui VERO parca au gaura ) dar cu bilutza deasupra ca ai tai ... evident pe la circiumi :D ....


Adry F nu a mincat decit mici in Ro ( care puteau de usturoi de la o posta si el ii minca cu pofta ca imi venea sa il arunc in lacul Cismigiu de nervi).. cu restul il indop eu aici ce bine ca nu poate face comparatie =))

Fetele din Italia ce brinza puneti in ei ? ricotta ? squacquerone?

Avatar utilizator
adry
Bucatar de elita
Mesaje: 2434
Membru din: 17/11/2006 05:16
Localitate: Salerno-Italia

Mesajde adry » 07/03/2008 08:26

crista scrie:Si eu am facut fierti ( ardelenesti :lol: ) dupa Anjelik... ca nu faci miros in casa 8) ... dar astia sunt mai buni :buuun: adica sunt altfel ...
Adry F nu a mincat decit mici in Ro ( care puteau de usturoi de la o posta si el ii minca cu pofta ca imi venea sa il arunc in lacul Cismigiu de nervi).. cu restul il indop eu aici ce bine ca nu poate face comparatie =))

Fetele din Italia ce brinza puneti in ei ? ricotta ? squacquerone?


.....si eu tot reteta Angelique si mi-au iesit mereu foarte buni!
Eu am incercat cu ricotta si mi-au iesit cam indesati, apoi am cumparat Jocca sau Vitasnella in fiochi! E singura branza de vaci care se gaseste pe aici!
Acum m-am smecherit ca am gasit un produs exact ca Jocca doar cu fiochi mai marunti(ceva facut prin Alto Adige) dar costa la jumatate!
Squacquerone, cred ca e un produs regional de prin partile voastre :? cred!
Il folosesc mereu la prova del cuoco!

P.S :P :P :P mi-a placut de F cu micii!
Ultima oară modificat 08/03/2008 12:27 de către adry, modificat 1 dată în total.


Înapoi la “Retete Ilustrate - Dulciuri”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: MSN [Bot] și 8 vizitatori