Paine impletita elvetiana

Esti atat de mandra de reusita ta culinara incat ai simtit nevoia sa o imortalizezi intr-o fotografie? Ai aici ocazia sa atasezi poza la reteta culinara si sa o arati tuturor. Sectiunea este rezervata pentru retete de Mancaruri cu poze.

Moderatori: miha1950, Nally, adi, maria MIHULESCU, kia, adinush, octavian, Moderatori

yafa
Bucatar de talie internationala
Mesaje: 4628
Membru din: 12/02/2009 09:26
Contact:

Paine impletita elvetiana

Mesajde yafa » 12/08/2010 10:49

O noua impletitura, usoara si frumoasa. Painea impletita in Elvetia se papa deobicei in week-end la micul dejun, are un gust bun de unt si este tare pufoasa.

Ingrediente:

500g de faina pentru cozonac
1 ou
250-300ml de lapte
1lingurita de sare
1lingurita de zahar
7g de drojdie uscata sau 21g de drojdie proaspata
80g de unt
1 ou+1 lingura de lapte pentru uns

Prepararea:

Aluatul se poate face la masina sau cu mana. Amestecam oul batut cu laptele si sarea. Amestecam faina cu zaharul si cu drojdia, daca folosim drojdie proaspata, luati un pic din cantitatea de lapte si dizolvati drojdia in el.
In masina de paine depunem mai intai lichidele si apoi faina cu zaharul si drojdia. Lansam programul normal, lasam la odihna 1 ora la loc caldut.
Impartim aluatul in doua suluri, aproxim. 60cm si le impletim dupa imagine. Asezam pe tava si lasam inca 30 de minute, ungem cu ou si infurnam in cuptorul rece la 220°C timp de 30-40 de minute sau pana cand se rumeneste frumos.
Pofta buna!
Fişiere ataşate
P1040797.JPG
P1040797.JPG (79.24 KiB) Vizualizat de 6131 ori
P1040792.JPG
P1040792.JPG (81.43 KiB) Vizualizat de 6131 ori
P1040793.JPG
P1040793.JPG (83.64 KiB) Vizualizat de 6131 ori
P1040786.JPG
P1040786.JPG (37.27 KiB) Vizualizat de 6131 ori
P1040787.JPG
P1040787.JPG (58.67 KiB) Vizualizat de 6131 ori
Ultima oară modificat 13/08/2010 05:06 de către yafa, modificat 1 dată în total.
Life is like a box of chocolate, you never know what you are gonna get!

http://www.cuisineetplaisir.wordpress.com

Avatar utilizator
pupi
campion la gatit
campion la gatit
Mesaje: 12178
Membru din: 20/08/2008 07:59

Mesajde pupi » 12/08/2010 11:16

Draga doamna, m-ai inebunit cu painea asta :buuun: ....sambata sant libera si sigurat am sa o incerc....e atat de apetisanta , pozele asa de tentante ca imi vine sa intind mana si sa rup din ea o bucata...nu vreau sa o tai , parca e mai buna rupta :P :hug: :pup:

Avatar utilizator
Leila
campion la gatit
campion la gatit
Mesaje: 5215
Membru din: 15/02/2007 10:25

Mesajde Leila » 12/08/2010 11:37

:D daca pui langa feliuta si olecuta de clisa :vis: e numa' buna :wink:

=D> =D> =D>

yafa
Bucatar de talie internationala
Mesaje: 4628
Membru din: 12/02/2009 09:26
Contact:

Mesajde yafa » 13/08/2010 12:16

pupi scrie:Draga doamna, m-ai inebunit cu painea asta :buuun: ....sambata sant libera si sigurat am sa o incerc....e atat de apetisanta , pozele asa de tentante ca imi vine sa intind mana si sa rup din ea o bucata...nu vreau sa o tai , parca e mai buna rupta :P :hug: :pup:


Ai mare dreptate ca e mai buna rupta, n-ai vazut si coltisorul meu in poza? :)
Multumesc :hug: :flower:
Life is like a box of chocolate, you never know what you are gonna get!



http://www.cuisineetplaisir.wordpress.com

yafa
Bucatar de talie internationala
Mesaje: 4628
Membru din: 12/02/2009 09:26
Contact:

Mesajde yafa » 13/08/2010 12:18

Leila scrie::D daca pui langa feliuta si olecuta de clisa :vis: e numa' buna :wink:

=D> =D> =D>


ehe,he,he, ce ganduri ai...lasa ca-i buna si langa salata :P
Multumesc :hug: :flower:
Life is like a box of chocolate, you never know what you are gonna get!



http://www.cuisineetplaisir.wordpress.com

Avatar utilizator
lucia_bp
campion la gatit
campion  la gatit
Mesaje: 9353
Membru din: 05/08/2008 09:47
Localitate: cluj-napoca,romania

Mesajde lucia_bp » 13/08/2010 09:06

Ii buna daca ar fi pe masa mea...
Pana sa o fac ii voi duce doar dorul...
Arata asa de bine...pufoasa...parca ii simt mirosul si gustul...

:master: :master: :master:
:flower: :flower: :flower:
"Un gram de practica valoreaza cat o tona de teorie.
Iar un graunte de imaginatie face mai mult decat un car de practica"
-Legea lui Bookev-

cara
antitalent culinar
Mesaje: 4261
Membru din: 05/12/2005 11:51

Mesajde cara » 13/08/2010 09:29

imi place ca s-a copt uniform (are si culoare si coaja, ce sa mai zic...ca in revistele de gastronomie). Eu mai pun si apa minerala si iese o idee mai poroasa.
Yafa, cand ai tu vreme, trimite-mi si mie un pm cu marca cuptorului in care ai copt painea. Trebuie sa imi schimb aragazul si as vrea unul care sa dea rezultate de genul painicii prezentate de tine.
In legatura cu painea, ai folosit doar galbenus cu lapte (pentru uns) sau ou intreg batut cu lapte?

Avatar utilizator
christeli
Bucatar in devenire
Mesaje: 678
Membru din: 23/04/2008 09:11
Localitate: Elvetia

Mesajde christeli » 13/08/2010 09:33

Eli, scumpa mea, ai comis-o si de data asta =)).Nu mai facusem de multisor aceasta painica, mii de multumiri pentru idee!Fetelor, nu pot decat sa va confirm faptul ca este absolut delicioasa si trebuie neaparat sa o faceti!Elisor, inca o data, multzam fain! :hug: :flower:
Christeli

Avatar utilizator
sabina1609
Bucatar
Mesaje: 843
Membru din: 04/08/2008 11:31
Localitate: Bucuresti
Contact:

Mesajde sabina1609 » 13/08/2010 09:59

Yafa, o minunatie ...jos palaria :master: :master: :master:

qadrianaq
Incepator
Mesaje: 252
Membru din: 18/04/2009 10:23
Localitate: Bucuresti

Re: Paine impletita elvetiana

Mesajde qadrianaq » 13/08/2010 10:16

Oau
Chiar ca e super
Mereu m-am intrebat cum se face impletitura asta !!
:vis: :vis: =D>


Înapoi la “Retete ilustrate - Mancaruri”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 4 vizitatori