Paine fara gluten

Suferiti de o boala care va determina sa tineti regim? Si totusi nu percepeti asta ca pe o corvoada deoarece cunoasteti nenumarate combinatii ale mancarurilor permise? Faceti si altora viata mai usoara prezentand aceste mancaruri dietetice si de regim.

Moderatori: miha1950, Nally, adi, maria MIHULESCU, kia, adinush, octavian, Moderatori

mihaelap
Incepator
Mesaje: 7
Membru din: 10/08/2011 12:19

Mesajde mihaelap » 12/08/2011 02:27

multumesc pentru retete par usor de realizat
cup ? e o masura anume?
unt de arahide = unt +arahide , nu dupa cate am inteles e numai ulei si arahide
faina de tapioca , eu am perle pe care le rasnesc in masina de cafea, trebuie sa fac altceva inainte de macinare?
ce faini pot folosi la tarte sau pizza vreau sa-i fac dar cu branza cascaval legume poate o sa manance

Avatar utilizator
pupi
campion la gatit
campion la gatit
Mesaje: 12178
Membru din: 20/08/2008 07:59

Mesajde pupi » 12/08/2011 07:04

Mihaela, azi nu am timp prea mult, maine sant acasa, promit sa ma ocup de transformarile de rigoare ( cup e o masura americana) are 250 ml ptr lichide dar ingredientele solide trebuiesc cantarite separat pentru ca fiecare din ele are o anumita greutate, nu se pot lua dupa volum.....am sa revin cu cantitatile in grame si ml, plus reteta de paine fara guar gum . Este una din care se poate prepara si focaccia si pizza.

Untul de arahide ( peanut butter-asta il gasesti si in comert la voi) nu are unt il el....doar arahidele macinate impreuna cu uleiul si un praf de sare . Se macina in blender pana devine totul o pasta . Daca te uiti la sectiunea video ai sa vezi acolo TAHINI....pentru prepararea untului de arahide sau de migdale sau de floarea soarelui, tehnica este identica..... Tot ce rezulta in urma macinarii semintelor/nucilor/alunelor/migdalelor...se numeste unt de...

De regula eu prefer sa pregatesc in casa produsul asta pentru ca scap de chimicalele care sant in produsele comercializate plus ies mult mai ieftin .....

Daca ai sa iti faci singura untul de seminte, migdale/arahide, sa fii atenta sa nu pui mult ulei de la inceput....aparatul are sa mearga mai greu ( blenderul) daca nu are suficient lichid( ulei) dar ai posibilitatea sa opresti procesul, sa aduni de pe pereti eventuala pasta , mai adaugi ulei cate putin si macini dinnou. Ai sa vezi , dupa cum macina masina, dacamai ai nevoie de inca putin ulei sa nu....
Dupa ce ai facut baza ptr biscuiti pori sa te apuci sa ii si coci.
Inca ceva, untul de arahide/migdale/ nu trebuie sa fie foarte moale, sa nu curga dar in acelasi timp trebuie sa fie destul de moale ( sa aibe consistenta cremei de ciocolata NUTELLA)....revin maine cu reteta de paine /pizza/focaccia si cu transformarile de rigoare :hug:

Avatar utilizator
elena.elena
Bucatar Sef
Mesaje: 1783
Membru din: 26/09/2007 10:15
Localitate: Montreal, Canada

Mesajde elena.elena » 13/01/2012 10:02

Salut fetelor, am inceput din nou dieta fara gluten si am cumparat o faina dar nu stiu ce sa fac cu ea....scrie asa la ingrediente: faina de orez, lapte praf, soia, dextroza, guma cantan. Ce mai adaug la ea? vreau sa fac aluatul la masina de paine.

Avatar utilizator
pupi
campion la gatit
campion la gatit
Mesaje: 12178
Membru din: 20/08/2008 07:59

Mesajde pupi » 13/01/2012 05:32

Elena, faina are in ea ( guma cantan) inlocuitorul pentru gluten....in general aluaturile pentru paine ,NU se fac la masina....ele sant mai moi, mai umede, se modeleaza din lingura...... in 95% din cazuri , se amesteca cu mixerul manual sau cel fix....eu nu am idee ce fel de aluat vrei tu sa faci, dar ,din experienta mea de ani de zile la painile fara gluten, stiu ca nu am putut sa fac la masina niciodata.....daca bine imi amintesc cred ca am si scris pe undeva pe aici treaba asta ....nu mai retin si nici nu ma duc acuma in urma sa rasfoiesc , dar sant sigura ca am scris undeva.....spor la treaba :wink: si dieta usoara.......inca ceva....de unde stii tu ca dieta fara gluten slabeste????? eu stiam ca este doar pentru cei cu intoleranta la asa ceva si nu are nici un fel de influenta in pierderea in greutate, daca ai o asa dieta si exersezi de la una ora in sus, sansele exista.....mie mi-a spus dieteticianul ca sa ma uit la caloriile ingurgitate, ( sa nu depaseasca 1600/zi) sa mananc produse cu cat mai putin carb , sa ma uit la proteine, sa am o gama variata de produse , portii mici , 3 mese fixe/zi, fructele , legumele si APA din belsug, exercitiul zilnic de la o ora in sus( jumatate de ora este pentru sanatate, de la o ora in sus deja este pentru pierderea in greutate- normal asociat cu dieta) . Se poate manca orice dar cantitati mici, sa nu depaseasca 1600 cal/zi ( sau pana la 1800 daca vrei sa dai jos mai putin) .....spune-mi si mie daca ai vb cu cineva ( medic dietetician ma refer) si ti-a spus de dieta fara gluten....chiar ma intereseaza :rugaciune: si mersi :hug:...daca vrei, in week-end pot sa scanez info de la dr si sa iti trimit impreuna cu planul de mancare( normal cu unele variatii :wink: si extinderi) iti da cantitati, produse, ce si cum sa inlocuiesti, etc... :hug:

Avatar utilizator
elena.elena
Bucatar Sef
Mesaje: 1783
Membru din: 26/09/2007 10:15
Localitate: Montreal, Canada

Mesajde elena.elena » 13/01/2012 07:55

Am facut aluatul la masina, a iesit moale intr-adevar dar l-am golit in tava si l-am modelat cu lingira,data viitoare il fa cu mana. Am mai facut la masina cu o alta faina care avea instructiuni pt asta. A iesit buna. Pupi, e o dieta recomandata de dr nutritionist,se pare ca la grupa mea de sange glutenul ingrasa, oricum rau nu imi face lipsa lui, nu mananc nici un fel de faina sau aluaturi in afara d epainea asta. Am slabit acum 2 ani 15 kg cu dieta asta, asa ca.... :)

Avatar utilizator
adnia
Incepator
Mesaje: 11
Membru din: 03/02/2013 02:02
Contact:

Mesajde adnia » 03/02/2013 02:06

elena.elena scrie:cred ca era moale aluatul , nu stiu daca o sa o coc in cuptor pentru ca nu am timp si de asta. ce nu imi convine la ea e faina de porumb de aceea incerc sa gasesc o formula cu alte fainuri ,nu stiu cand o sa am timp ,trebuie cercetat ce faina e fara gluten,cum s imbina etc. poate ma ajuti tu cu ceva sfaturi. din pacate nu gasim aici chestia aia pt crescut deci trebuie inlocuita cu ceva...oh greu mai e in tara asta, e scump tare sa mananci sanatos, asta pot sa spun cu siguranta! :cry:


buna! si pe mine ma intereseaza problema alimentatiei fara gluten, macar din cand in cand, pt. sanatate.
aveti aici un articol despre tipurile de faina fara gluten: http://adniasblog.blogspot.ro/search/la ... a%20gluten
inca nu stiu exact gramajele pt. amestecul optim, dar experimentez si eu! :hug:

Avatar utilizator
adnia
Incepator
Mesaje: 11
Membru din: 03/02/2013 02:02
Contact:

Biscuiti fara gluten

Mesajde adnia » 03/02/2013 02:11

mihaelap scrie:
crista scrie:Mihaela pe linga tot ce poti face tu bun, acasa, pentru fetita ta iti recomand Institutul National de Cercetare - Dezvoltare pentru Bioresurse Alimentare - IBA Bucuresticare macar pentru faina sau pentru alte produse. Uite aici lista lor de produse
http://www.bioresurse.ro/alimentare.php
nu stiu daca pe toate le gasesti la magazin sau trebuie sa faci comanda, dar merita sa intri pe acolo daca te vei gasi in apropiere

punctul lor de vinzare in Bucuresti pe str. Dinu Vintila nr. 6, sector 2, Bucuresti; program: Luni-Vineri 8.00-16.00) telefon 021.2109128 sau 021.2113639,



va multumesc
crista, informatia a venit la timp, am facut deja si comand de produse astept sa vad cum sunt. Am incercat ieri sa fac biscuiti si nu mi-a reusit.
Azi am incercat sa fac paine cu faina Dr. Scharr, a iesit cu 3mm coaja tare nu stiu de ce poate am lasat-o prea munt in cuptor mie mi s-a parut ca nu ar fi coapta la mijloc dupa 50 min in cuptor.
Cei drept nu le am cu bucataria.


buna! am gasit cam tarziu topicul discutiei, dar poate va folosesc si acum aceste retete de biscuiti si crackers simpli, fara gluten (acestia sunt facuti la deshidrator, dar se poate folosi si cuptorul la fel de bine, pt. cca 3-4 minute, pana se coc):
http://adniasblog.blogspot.ro/search/la ... de%20cocos
http://adniasblog.blogspot.ro/2013/02/m ... rului.html
:pup:


Înapoi la “Sanatate - diete si regimuri alimentare”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 0 vizitatori