Paine fara gluten

Suferiti de o boala care va determina sa tineti regim? Si totusi nu percepeti asta ca pe o corvoada deoarece cunoasteti nenumarate combinatii ale mancarurilor permise? Faceti si altora viata mai usoara prezentand aceste mancaruri dietetice si de regim.

Moderatori: miha1950, Nally, adi, maria MIHULESCU, kia, adinush, octavian, Moderatori

Avatar utilizator
pupi
campion la gatit
campion la gatit
Mesaje: 12178
Membru din: 20/08/2008 07:59

Mesajde pupi » 15/01/2011 09:57

Nici eu nu am intoleranta la gluten , dar asa cum am mai scris , uneori mai mancam si paine fara gluten din cauza de sanatate. :D ..e mai buna decat cea din faina din grau....nu folosesc mult dar imi place sa inlocuiesc....ma apuc de treaba ( la o alta reteta de paine....si vreau sa macin eu orezul sa imi fac faina , sa vad ce va iesi) ....revin

Despre faini , poate , asa cum ai spus, asta este unul din motivele care au fost la , asa zisa nereusita :( ....totusi a iesit bine... :hug: :pup:

Avatar utilizator
iuliajewel
Bucatar de elita
Mesaje: 2283
Membru din: 05/07/2010 12:06
Localitate: Brasov, Romanica

Mesajde iuliajewel » 15/01/2011 10:01

Sorry, nu stiu unde sa intreb, asa ca ma abat putin de la gluten: nu mai avem "Cafenea?"

Am incercat adineauri sa postez ceva la cafenea si ia-o de unde nu-i :shock: :shock: :shock:

Avatar utilizator
nicoleta64
Bucatar de talie internationala
Mesaje: 5421
Membru din: 31/10/2006 07:16
Localitate: Italia
Contact:

Mesajde nicoleta64 » 15/01/2011 11:02

iuliajewel scrie:Sorry, nu stiu unde sa intreb, asa ca ma abat putin de la gluten: nu mai avem "Cafenea?"

Am incercat adineauri sa postez ceva la cafenea si ia-o de unde nu-i :shock: :shock: :shock:


cum sa nu fie :clipocit: http://www.reteteculinare.ro/forum/disc ... -7505/190/ :lol:

Avatar utilizator
iuliajewel
Bucatar de elita
Mesaje: 2283
Membru din: 05/07/2010 12:06
Localitate: Brasov, Romanica

Mesajde iuliajewel » 15/01/2011 11:03

Multumesc NICO :hug: :pup: :hug:

Mie imi raspundea - al naibii de treaba - ca acest forum este inchis :?: :?: :?:

Cum stiu eu sa umblu pe-aici, totul e posibil :x

Avatar utilizator
elena.elena
Bucatar Sef
Mesaje: 1783
Membru din: 26/09/2007 10:15
Localitate: Montreal, Canada

Mesajde elena.elena » 17/01/2011 01:33

Salutare fetelor, de azi am intrat iar la dieta mea cu care am slabit 15 kg anul trecut (dieta grupelor sanguine). Am cumparat azi o punga de faina fara gluten de la dr. scharr, foarte scumpa mi se pare a costat 21 de lei, dar in fine, o sa o exploatez la maxim. Acuma ce intrebare am eu: reteta e asa (traducere din portugheza ca in romana nu au tradus idiotii) : 500g faina, i l-ta de sare, 10gr de drojdie uscata, 6 g. otet si 500 ml. apa. vreau sa o fac la masina de paine si nu stiu in ce ordine sa le pun, mai ales otetul. daca aveti idee va rog ajutor!

Avatar utilizator
iuliajewel
Bucatar de elita
Mesaje: 2283
Membru din: 05/07/2010 12:06
Localitate: Brasov, Romanica

Mesajde iuliajewel » 17/01/2011 01:38

Elena, pui intai apa calduta in care dizolvi sarea, apoi otetul, apoi faina si la urma de tot drojdia (sa nu intre in contact direct cu sarea!!!)

Din cartea masinii citire!

:peace: :peace: :peace:

Avatar utilizator
elena.elena
Bucatar Sef
Mesaje: 1783
Membru din: 26/09/2007 10:15
Localitate: Montreal, Canada

Mesajde elena.elena » 17/01/2011 01:49

Danke mult Iulia, cum spune francezul... :D Revin cu rezultatul si poze....

Avatar utilizator
thea
Bucatar de elita
Mesaje: 2672
Membru din: 08/02/2007 12:04
Localitate: Arad

Mesajde thea » 17/01/2011 03:31

eu fac asa : pun in ordinea asta:
1. lichidele: apa, ou, otet, ulei, untul topit, uleiul
2. faina
3. drojdia o amestec intr-un colt cu faina, in coltul opus pun zaharul
4 . pornesc masina pr framantare
5 dupa primul bip si pauza de rigoare adaug sarea
gata
eu asa fac, am scris acolo la pct 1 lichidele care le folosesc in general la diferite preparate.
Pusi, Bafta !!!

Avatar utilizator
elena.elena
Bucatar Sef
Mesaje: 1783
Membru din: 26/09/2007 10:15
Localitate: Montreal, Canada

Mesajde elena.elena » 17/01/2011 05:01

Mersi Thea, pupici! :hug:

Avatar utilizator
pupi
campion la gatit
campion la gatit
Mesaje: 12178
Membru din: 20/08/2008 07:59

Mesajde pupi » 17/01/2011 08:50

Elena, daca imi permiti sa ma bag si eu :P ....fetele au dreptate, tot ce este lichid/umed se pune dedesupt, apoi acoperi in start uniform cu faina si restul....dar nu asta voiam sa iti spun ....te-as sfatui sa faci la masina doar aluatul apoi sa scoti de acolo si sa coci in cuptor la aragaz. Painea fara gluten este mai tare, mai uscata si masina de paine usuca painea si mai tare la copt :( ...ti-o spun din experienta)......vezi cum o sa fie aluatul, ....dupa ce ai scris tu aici mie imi face impresia ca ai sa ai un aluat moale de tot care nu merge la masina de paine, poate ar trebui sa il bati cu mixerul manual pentru vreo cateva minute ( exact asa cum se vede in poze) ....vezi ca ai cantitate egala de apa si faina plus ulei plus otet deci umezeala/lichide multe/a = aluat moale de tot ( poate sa aibe consistenta unui amestec pentru blat de tort :o )....in cazul asta masina nu poate face treaba unui mixer manual( face la gemuri etc dar nu la aluat de paine)
Sant retete la care aluatul este moale de tot ( adica nu se poate modela dar isi mentine forma , oarecum, in locul in care a fost varsat), alte aluaturi consistenta normala si se pot framanta manual, se pot modela etc.....Ar trebui sa vezi explicatile de la reteta daca intelegi ce scrie.....sa ma tii la curent cu ce a iesit....e totusi o faina scumpa doar pentru a fece experiente..... :hug: :pup: ...astept info si rezultat
Ultima oară modificat 13/01/2012 09:03 de către pupi, modificat de 2 ori în total.


Înapoi la “Sanatate - diete si regimuri alimentare”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 2 vizitatori