Paine de casa

Bucataria este o enigma pentru voi, dar sunt totusi cateva mancaruri care va reusesc neconditionat? Sau sunteti expert(a) in ale bucatariei, dar timpul va forteaza sa va limitati la mancaruri gatite usor si rapid? Veniti in ajutorul celor ca voi prezentand aici reusitele voastre rapide.

Moderatori: miha1950, Nally, adi, maria MIHULESCU, kia, adinush, octavian, Moderatori

nadynady
Incepator
Mesaje: 87
Membru din: 29/11/2015 03:07

Paine de casa

Mesajde nadynady » 30/12/2015 09:32

500 g faina
5 linguri ulei
1 lingurita zahar
1 lingurita sare
250 ml apa calduta
10 g drojdie uscata
1 lingurita otet<br/><br/> De Sarbatori si nu numai, putem avea pe masa paine proaspata, cu miros imbietor.
Aluatul se poate framanta si in masina de paine, setam programul de framantat si dospit, caz in care punem in cuva intai ingredientele lichide, ultimele fiind faina si drojdia.
Daca se framanta manual, se procedeaza astfel:faina se amesteca cu drojdia si se lasa la odihnit 15 minute. Apoi adaugam celelalte ingrediente, cu exceptia sarii, pe care o adaugam cand aluatul prinde consistenta.
Se framanta bine si se lasa la dospit 45 minute, acoperit, la cald.
Apoi, se ia aluatul, i se da forma(putem face si paine impletita) si-l asezam in tava tapetata cu hartie de copt. Lasam la dospit inca 20 minute.
Incalzim cuptorul la 180-200 grade, punem inauntru o cratita cu apa suficienta cat sa nu se evapore cat se coace painea.
Pensulam usor painea cu apa, introducem in cuptor pentru 40-50 minute(pana trece testul scobitorii).
Cand e gata, asezam painea fierbinte pe un blat/tocator si o acoperim cu un servet curat, umed. Lasam 15-20 minute, apoi acoperim cu un stergar uscat. <br/><br/>
Fişiere ataşate
Paine de casa-paine de casa.jpg
Paine de casa-paine de casa.jpg (80.36 KiB) Vizualizat de 1310 ori

Înapoi la “Usor de gatit”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 3 vizitatori