Paine cu bere

Esti atat de mandra de reusita ta culinara incat ai simtit nevoia sa o imortalizezi intr-o fotografie? Ai aici ocazia sa atasezi poza la reteta culinara si sa o arati tuturor. Sectiunea este rezervata pentru retete de Mancaruri cu poze.

Moderatori: miha1950, Nally, adi, maria MIHULESCU, kia, adinush, octavian, Moderatori

Avatar utilizator
antoniah
Expert in arta culinara
Mesaje: 6441
Membru din: 15/11/2011 11:49
Contact:

Paine cu bere

Mesajde antoniah » 16/01/2014 03:46

Painea aceasta framantata cu bere este foarte gustoasa (una dintre cele mai bune pe care le-am pregatit) si se potriveste de minune cu o bucatica de branza Cheddar alaturi...

Reteta apartine lui Paul Hollywood - ”100 Great Breads”.

INGREDIENTE:

- 180 g faina integrala de grau
- 220 g faina alba de grau (eu am folosit BL-55 dar este preferabil sa folositi faina tip 650) proaspat cernuta si suplimentar faina pentru infainarea suprafetei de lucru & tapetarea tavii.
- 15 g sare fin macinata
- 7 g drojdie uscata
- 30 g unt la temperatura camerei (moale insa nu topit) taiat bucatele
- 230 ml bere de calitate superioara la temperatura camerei (25 grade C)
- 1 lingura cu ulei de floarea soarelui pentru pensularea tavii si foliei alimentare.

MOD DE PREPARARE:

- Se pun intr-un bol mare faina integrala, faina alba, sarea, drojdia (drojdia se aseaza la distanta de sare) si untul.
- Se adauga berea treptat si se framanta cu mana pana se formeaza o masa de aluat si intreaga cantitate de faina din bol a fost incorporata.
- Se aseaza aluatul pe suprafata de lucru usor infainata in prealabil.
- Se framanta aluatul timp de 7-10 minute (la final se obtine un aluat moale, cu suprafata fina, nelipicios).
- Se acopera aluatul cu un bol si se lasa sa dospeasca la temperatura camerei timp de 2-3 ore (P.H. recomanda ca aluatul sa dospeasca timp de o ora).
- Se pensuleaza tava cu ulei si se tapeteaza cu faina.
- Se framanta putin aluatul pe suprafata de lucru, se modeleaza conferindu-i o forma alungita si se aseaza in tava pregatita anterior. Tava pe care am folosit-o are dimensiunile: 30 cm x 10 cm. Se acopera tava cu folie alimentara pensulata in prealabil cu ulei.
- Se lasa aluatul sa dospeasca la temperatura camerei timp de 2-3 ore (P.H. recomanda ca aluatul sa dospeasca timp de o ora).
- Se taie suprafata aluatului dupa preferinta (suprafata aluatului se poate taia si inainte de dospire).
- Se coace aluatul in cuptorul incins in prealabil la 200 grade C, timp de 30 minute.
- Painea coapta se lasa sa se raceasca pe un gratar.
- Painea se feliaza numai dupa racire.
Fişiere ataşate
01_7095.jpg
01_7095.jpg (111.09 KiB) Vizualizat de 4221 ori
02_3186.jpg
02_3186.jpg (93.34 KiB) Vizualizat de 4221 ori
03_1823.jpg
03_1823.jpg (91.89 KiB) Vizualizat de 4221 ori
04_1205.jpg
04_1205.jpg (77.37 KiB) Vizualizat de 4221 ori
05_1447.jpg
05_1447.jpg (72.78 KiB) Vizualizat de 4221 ori
07_9220.jpg
07_9220.jpg (75.68 KiB) Vizualizat de 4221 ori
09_8853.jpg
09_8853.jpg (66.56 KiB) Vizualizat de 4221 ori
10_8436.jpg
10_8436.jpg (87.94 KiB) Vizualizat de 4221 ori
13_2835.jpg
13_2835.jpg (72.76 KiB) Vizualizat de 4221 ori
14_1618.jpg
14_1618.jpg (76.05 KiB) Vizualizat de 4221 ori
16_3589.jpg
16_3589.jpg (109.91 KiB) Vizualizat de 4221 ori
17_4704.jpg
17_4704.jpg (118.54 KiB) Vizualizat de 4221 ori
Ultima oară modificat 16/01/2014 06:56 de către antoniah, modificat 1 dată în total.

Avatar utilizator
lucia_bp
campion la gatit
campion  la gatit
Mesaje: 9353
Membru din: 05/08/2008 09:47
Localitate: cluj-napoca,romania

Mesajde lucia_bp » 16/01/2014 04:56

Minunata paine :master: :master: :master:

Tin minte ca am pregatit si eu paine cu bere, dar reteta facuta de mine avea bere si deloc drojdie...in schimb eu am folosit afanatori...intr-adevar painea era mult mai inchisa la culoare decat a ta...Mi-a placut gustul de malt...

Ce pot sa-ti spun Antoniah...esti regina painilor si ai maini binecuvantate :!:

:hug: :hug: :hug:
"Un gram de practica valoreaza cat o tona de teorie.
Iar un graunte de imaginatie face mai mult decat un car de practica"
-Legea lui Bookev-

Avatar utilizator
Danieluta
Expert in arta culinara
Mesaje: 8946
Membru din: 13/03/2006 07:33

Mesajde Danieluta » 16/01/2014 06:12

Antonia,nu cred ca mai este nevoie sa comentez nimic... :master: :master: :master: =D> =D> =D> :flower: :flower: :flower:

:hug: :pup: :love:

Avatar utilizator
inna_tina
Bucatar
Mesaje: 1314
Membru din: 20/05/2013 12:19
Localitate: Genova, Italy

Mesajde inna_tina » 16/01/2014 06:16

Ce frumoasa paine!!!
Si reteta e foarte interesanta...imi place!! :wink:

:hug: :pup: :wink:
Tina Chl

Avatar utilizator
alejoe
Bucatar de elita
Mesaje: 3679
Membru din: 03/05/2012 09:17
Localitate: BRASOV , ROM

Mesajde alejoe » 16/01/2014 06:52

ANTONIA :master: :master: astept cu mare placere toate retetele tale :wink: =D> =D>
claudia

Avatar utilizator
pupi
campion la gatit
campion la gatit
Mesaje: 12178
Membru din: 20/08/2008 07:59

Mesajde pupi » 16/01/2014 08:26

Frumoasa painica a iesit =D> =D> :master: :master: .
De cate ori am facut painea asta am avut timpi diferiti la dospire....chiar am remarcat asta si acuma citind la tine ca ai punctat exact treaba asta mi-am reamintit....spun ca ai punctat treaba din cauza ca ai scris in paranteza ce indicatie a dat P.H)....am observat la mine ca timpul de dospire depinde de faina pe care am folosit-o si culmea, de locul de unde am cumparat faina( adica producatorul mai bine spus) .....imi place gustul usor acrut, uneori nedetectabil....chiar ca e buna, imi place ca e pufoasa ...
Antonia, inca odata :master: :master: pentru toate postarile tale, sant o bucurie mereu :hug: :hug: :pup: :pup:

Avatar utilizator
biaskitchen
Bucatar de elita
Mesaje: 2074
Membru din: 08/12/2012 08:52
Contact:

Re: Paine cu bere

Mesajde biaskitchen » 16/01/2014 10:13

Antonia,foarte interesanta reteta cu bere.Am citit despre aceste aluaturi dar nu le-am incercat niciodata.
Arata delicios, cred ca testez si eu reteta cat de curand.



Vroiam sa te intreb daca ai facut vreo reteta din cartea Come si fa il pane de Emmanuel Hadjiandreou ?
Eu din cartea asta ma inspir in ultimul timp, din pacate nu am reusit sa gasesc in Ro ”A Blessing of Bread: The Many Rich Traditions of Jewish Bread Baking Around the World” - Maggie Glezer .

:master: :master: :master:

Avatar utilizator
crista
campion la gatit
campion  la  gatit
Mesaje: 10535
Membru din: 21/03/2006 02:57
Contact:

Mesajde crista » 17/01/2014 08:05

Foarte frumoasa ti-a iesit Anto !! =D> =D> =D>


Chiar fara drojdie nu am incercat cum zice Lucia ( deci trebuie sa lungesc lista cu "de facut" ) dar cu mai putina drojdie decit in reteta ta , da .. adica la 350 faina am pus 7 gr de drojdie proaspata .

Daca o sa mai ai chef de incercari sa o incerci si cum am facut eu cu marar sau rozmarin si feta/telemea :lol: sau pentru pizza -

Avatar utilizator
antoniah
Expert in arta culinara
Mesaje: 6441
Membru din: 15/11/2011 11:49
Contact:

Mesajde antoniah » 18/01/2014 12:07

lucia_bp scrie:Minunata paine :master: :master: :master:

Tin minte ca am pregatit si eu paine cu bere, dar reteta facuta de mine avea bere si deloc drojdie...in schimb eu am folosit afanatori...intr-adevar painea era mult mai inchisa la culoare decat a ta...Mi-a placut gustul de malt...

Ce pot sa-ti spun Antoniah...esti regina painilor si ai maini binecuvantate :!:

:hug: :hug: :hug:


A fost o perioada in istorie in care galii si ibericii foloseau spuma berii in locul drojdiei si chiar marturiseau ca in modul acesta painea li se pare mai usor de digerat. :)

Painea din zilele noastre, framantata integral cu bere, este apreciata mai mult de britanici insa este o paine deosebit de gustoasa. Pentru prima data la noi berea a inlocuit apa :P (spun lucrul acesta pentru ca nu am pus nici un strop de apa in aluat).

Lucia, tu ai folosit bere bruna pentru framantat? Daca te intorci la postarea aceasta, te rog scrie-mi ce faina (mix de faina) ai folosit.

Iti multumesc. :hug: :pup: :flower:

Avatar utilizator
antoniah
Expert in arta culinara
Mesaje: 6441
Membru din: 15/11/2011 11:49
Contact:

Mesajde antoniah » 18/01/2014 12:13

Danieluta scrie:Antonia,nu cred ca mai este nevoie sa comentez nimic... :master: :master: :master: =D> =D> =D> :flower: :flower: :flower:

:hug: :pup: :love:


Iti multumesc Dani draga mea. :hug: :pup: :flower:


Înapoi la “Retete ilustrate - Mancaruri”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 11 vizitatori