Paella vegetariana- de post

Ati renuntat la carne, iar retetele vegetariene pe care le cunoasteti sunt cu mult mai gustoase decat cele cu carne? Aici va puteti Împartasi cunostintele in materie de mâncaruri vegetariene si puteti sublinia meritele acestui tip de alimentatie.

Moderatori: miha1950, Nally, adi, maria MIHULESCU, kia, adinush, octavian, Moderatori

Avatar utilizator
xanora
Bucatar Sef
Mesaje: 1528
Membru din: 24/03/2011 12:57
Localitate: El Poble Nou de Benitachell, Comunidad Valenciana

Paella vegetariana- de post

Mesajde xanora » 03/04/2013 08:43

Cred ca v-am innebunit cu orezul asta, dar cum tot suntem in Postul Pastelui si poate nu stiti cum sa mai iesiti din impas va propun o varianta vegetariana / de post a acestui orez valencian.
Eu am facut reteta mai demult si asteptam sa reusesc sa invat a edita pozele, caci la cate fac sunt prea multe la sfarsit si poate se plictiseste omu sau mai are si altceva de facut :wink: :lol:

Pentru 2 persoane - eu am facut-o pt mine singura dar pana la urma mi-am dat seama ca au fost mai multe legume decat orez asa ca va zic cantitatile exacte din poze, doar ca mai adaug o masura de orez:

- 2 masuri orez bob rotund , cca 120 gr
- 2-3 linguri ulei de masline
- 2 fasii de ardei gras rosu
- 2-3 buchetele de conopida
- 2-3 anghinari
- o mana mazare
- o mana fasole verde amestecata cu fasole boabe prefiarta
- 2 linguri rosii maruntite
- sare, delikat vegetal,sofran *
- o lingura sos picadillo
- la fiecare masura de orez 3 masuri de apa/supa de legume

* Puteti inlocui sofranul dand pe razatoarea fina de tot un morcov micut, pe care il caliti in tigaie dupa ce ati calit ardeiul gras.

In momentul in care curatati anghinarea, ca sa evitati innegrirea ei sa aveti la indemana un castron cu apa si cateva picaturi de lamaie sau chiar o jumate de lamie din care ati scos sucul. In felul acesta isi vor pastra culoarea, chiar daca pe parcurs ele se vor mai innegri.

Procedeul e acelasi ca si la orice orez tip paella:
- se pune uleiul la incins si cand e incins se calesc usor suvitele de ardei gras rosu, in asa fel sa fie un pic patrunse si crocante. Se scot aparte si se rezerva.
- se pun apoi conopida desfacuta in buchetele mici, mazarea, fasolea verde si boabe si anghinarea in tigaie si se calesc usor, pana cand sunt patrunse cam jumatate sau un pic mai mult. Cand au atins punctul dorit, se lasa pe marginea tigaii.
- Daca legumele au inghitit tot uleiul mai adaugati un pic, cam o lingura, suficient cat sa caliti si rosiile cuburi dinconserva sau proaspete.Dupa ce le-ati calit le dati pe margine impreuna cu legumele.
- Acum adaugati si sosul picadillo, dupa ce in prealabil ati redus focul.Trebuie sa va miscati repede , nu mai mult de un minut , caci altfel usturoiul se amareste daca este prajit prea mult. Avand la indemana orezul gata pregatit, il puneti in tigaie , impreuna cu sofranul si amestecati tot bine de tot, pentru proportionare.
- Dupa ce ati amestecat tot, adaugati apa/supa delicat de legume si /sau sare dupa gust.
- Lasati sa fiarba primele 15 minute la foc iute, miscand la nevoie tigaia cu miscari giratorii, ca la sarmale.Asezati deasupra si cele doua suvite de ardei gras. Mai lasati 5 minute la foc mic, dupa care sitngeti focul, controland sa mai aveti lichid , acoperiti cu o coala de hartie si lasati sa se umfle orezul.

Serviti fierbinte cu zeama de lamaie si dupa gust maioneza de usturoi.
Pofta buna!
-
Fişiere ataşate
paella veg 4.jpg
paella veg 4.jpg (79.91 KiB) Vizualizat de 1319 ori
paella veg 3.jpg
paella veg 3.jpg (70.65 KiB) Vizualizat de 1319 ori
paella veg 2.jpg
paella veg 2.jpg (68.62 KiB) Vizualizat de 1319 ori
paella veg 1.jpg
paella veg 1.jpg (68.07 KiB) Vizualizat de 1319 ori
xanora
"Eu sunt o-mperechere de straniu
Şi comun,
De aiurări de clopot
Şi frământări de clape -
În suflet port tristeţea planetelor ce-apun,
Şi-n cântece, tumultul căderilor de ape..." Ion Minulescu " Ecce homo"

Avatar utilizator
Danieluta
Expert in arta culinara
Mesaje: 8946
Membru din: 13/03/2006 07:33

Mesajde Danieluta » 03/04/2013 08:49

Roxana,tare buna trebuie sa fie dupa cum arata in poze! :buuun:

=D> :hug: :pup: :flower:

Avatar utilizator
xanora
Bucatar Sef
Mesaje: 1528
Membru din: 24/03/2011 12:57
Localitate: El Poble Nou de Benitachell, Comunidad Valenciana

Mesajde xanora » 03/04/2013 08:56

Danieluta scrie:Roxana,tare buna trebuie sa fie dupa cum arata in poze! :buuun:

=D> :hug: :pup: :flower:


A fost, a fost....Aseara cand editam pozele si a vazut S zice eu de aia n-am mancat :P asa ca trebe sa ii fac si lui una !
xanora

"Eu sunt o-mperechere de straniu

Şi comun,

De aiurări de clopot

Şi frământări de clape -

În suflet port tristeţea planetelor ce-apun,

Şi-n cântece, tumultul căderilor de ape..." Ion Minulescu " Ecce homo"

Avatar utilizator
biaskitchen
Bucatar de elita
Mesaje: 2074
Membru din: 08/12/2012 08:52
Contact:

Re: Paella vegetariana- de post

Mesajde biaskitchen » 03/04/2013 08:57

Felicitari!
:master: :master: :master: :master: :master: :master: :master: :master:
Imi plac toate retete tale cu orez !
Spune-mi te rog cu ce sa inlocuiesc anghinarea pt ca mie prea lene ca sa o curat. =))

Avatar utilizator
xanora
Bucatar Sef
Mesaje: 1528
Membru din: 24/03/2011 12:57
Localitate: El Poble Nou de Benitachell, Comunidad Valenciana

Re: Paella vegetariana- de post

Mesajde xanora » 03/04/2013 09:22

biaskitchen scrie:Felicitari!
:master: :master: :master: :master: :master: :master: :master: :master:
Imi plac toate retete tale cu orez !
Spune-mi te rog cu ce sa inlocuiesc anghinarea pt ca mie prea lene ca sa o curat. =))


Nu stiu, ma bine nu mai pui, eu daca nu are anghiare nu o mananc, mai sunt si variante deja curatata si congelata, pt vara mai ales e foarte buna.
xanora

"Eu sunt o-mperechere de straniu

Şi comun,

De aiurări de clopot

Şi frământări de clape -

În suflet port tristeţea planetelor ce-apun,

Şi-n cântece, tumultul căderilor de ape..." Ion Minulescu " Ecce homo"

Avatar utilizator
nicoleta64
Bucatar de talie internationala
Mesaje: 5421
Membru din: 31/10/2006 07:16
Localitate: Italia
Contact:

Mesajde nicoleta64 » 03/04/2013 11:57

Buna si varianta asta... :buuun: =D> Orezul imi place in toate felurile :roll:..nu ma plictisesc de retete. :hug:

Avatar utilizator
pupi
campion la gatit
campion la gatit
Mesaje: 12178
Membru din: 20/08/2008 07:59

Mesajde pupi » 04/04/2013 09:51

Asta imi place si mie si o pun pe lista :D :hug:

Avatar utilizator
xanora
Bucatar Sef
Mesaje: 1528
Membru din: 24/03/2011 12:57
Localitate: El Poble Nou de Benitachell, Comunidad Valenciana

Mesajde xanora » 04/04/2013 05:52

pupi scrie:Asta imi place si mie si o pun pe lista :D :hug:


Ma bucur foarte mult ca iti place :D :blushing: :hug:
xanora

"Eu sunt o-mperechere de straniu

Şi comun,

De aiurări de clopot

Şi frământări de clape -

În suflet port tristeţea planetelor ce-apun,

Şi-n cântece, tumultul căderilor de ape..." Ion Minulescu " Ecce homo"

Avatar utilizator
antoniah
Expert in arta culinara
Mesaje: 6441
Membru din: 15/11/2011 11:49
Contact:

Mesajde antoniah » 05/04/2013 04:03

=D> =D> =D> atat pentru reteta cat si pentru fotografii! Felicitari! :hug: :pup: :flower:

Avatar utilizator
alejoe
Bucatar de elita
Mesaje: 3679
Membru din: 03/05/2012 09:17
Localitate: BRASOV , ROM

Mesajde alejoe » 05/04/2013 03:17

imi place si varianta asta =D> =D> :hug:
claudia


Înapoi la “Bucatarie vegetariana”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 3 vizitatori