Orez cu brocoli la cuptor

Ati renuntat la carne, iar retetele vegetariene pe care le cunoasteti sunt cu mult mai gustoase decat cele cu carne? Aici va puteti Împartasi cunostintele in materie de mâncaruri vegetariene si puteti sublinia meritele acestui tip de alimentatie.

Moderatori: miha1950, Nally, adi, maria MIHULESCU, kia, adinush, octavian, Moderatori

Avatar utilizator
d_dana_a
Bucatar de talie internationala
Mesaje: 4140
Membru din: 04/11/2009 10:51
Localitate: Sibiu, Romania

Orez cu brocoli la cuptor

Mesajde d_dana_a » 21/12/2009 05:56

Ingrediente:
500 gr brocoli
1 kg cartofi
un morcov
doua cepe
300 gr orez
400 gr bulion
50 ml ulei de masline
foi de dafin, piper boabe (condimentele se pun dupa gust)
sare sau delikat dupa gust
apa cat sa depaseasca compozitia cu aproximativ 2 cm

Mod preparare:
Se toaca ceapa marunt, morcovul se da pe razatoare, brocolii se rupe buchetele mici , cartofii se taie rondele si se amesteca toate cu orezul spalat .Peste se adauga bulionul, uleiul de masline,foile de dafin, piperul boabe, delikatul si apa cat sa depaseasca cu 2 cm intreaga compozitie.Se lasa la cuptor pana ce se rumeneste putin si scade apa(dar nu in totalitate) .
Se serveste cald.
Pofta buna!!!
Fişiere ataşate
10.JPG
10.JPG (52.06 KiB) Vizualizat de 4632 ori
9.JPG
9.JPG (48.12 KiB) Vizualizat de 4632 ori
8.JPG
8.JPG (64.39 KiB) Vizualizat de 4632 ori
7.JPG
7.JPG (62.01 KiB) Vizualizat de 4632 ori
6.JPG
6.JPG (62.32 KiB) Vizualizat de 4632 ori
5.JPG
5.JPG (50.51 KiB) Vizualizat de 4632 ori
4.JPG
4.JPG (25.27 KiB) Vizualizat de 4632 ori
3.JPG
3.JPG (73.9 KiB) Vizualizat de 4632 ori
2.JPG
2.JPG (43.66 KiB) Vizualizat de 4632 ori
1.JPG
1.JPG (49.73 KiB) Vizualizat de 4632 ori
Imi place sa gatesc...
Imagine

Avatar utilizator
pmk
Incepator
Mesaje: 197
Membru din: 19/08/2009 08:27
Localitate: Deva

Mesajde pmk » 21/12/2009 11:26

Pare usor de preparat si cred ca e bun.Arata excelent

Avatar utilizator
d_dana_a
Bucatar de talie internationala
Mesaje: 4140
Membru din: 04/11/2009 10:51
Localitate: Sibiu, Romania

Mesajde d_dana_a » 21/12/2009 11:42

pmk scrie:Pare usor de preparat si cred ca e bun.Arata excelent

Mersi ... :pup:
Imi place sa gatesc...

Imagine

ratatouille
Bucatar in devenire
Mesaje: 589
Membru din: 01/11/2009 07:46

Mesajde ratatouille » 22/12/2009 06:41

Dana e super, nu am mai vazut asa ceva, sunt sigura ca daca e facuta de tine , e si foarte buna :flower:

Avatar utilizator
d_dana_a
Bucatar de talie internationala
Mesaje: 4140
Membru din: 04/11/2009 10:51
Localitate: Sibiu, Romania

Mesajde d_dana_a » 22/12/2009 08:39

ratatouille scrie:Dana e super, nu am mai vazut asa ceva, sunt sigura ca daca e facuta de tine , e si foarte buna :flower:

Multumesc mult de incredere :hug: :pup:
Imi place sa gatesc...

Imagine

Avatar utilizator
d_dana_a
Bucatar de talie internationala
Mesaje: 4140
Membru din: 04/11/2009 10:51
Localitate: Sibiu, Romania

Re: ...nu mai am cuvinte..

Mesajde d_dana_a » 29/01/2010 08:10

murcielago scrie:dana..nu vreau sa par eu ala nemultumit.....dar si uleiul de masline sa stii ca se foloseste mai mult la salate si la diferite preparate, se foloseste "very light" pt k poate influenta gustul unui preparat avand o aroma puternica...
Iti impart din experienta mea, sper sa nu te superi...

Fiecare are gusturi si gusturi, eu am facut aceasta reteta si mi-a placut :)
Imi place sa gatesc...

Imagine

ratatouille
Bucatar in devenire
Mesaje: 589
Membru din: 01/11/2009 07:46

Mesajde ratatouille » 30/01/2010 01:20

nu vreau sa ma bag in discutii care ma depasesc, dar si eu folosesc la gatit ulei de masline, stiu ca e mai sanatos,macar atit, :D nu stiam ca e ceva rau, chiar ne place :peace:

Avatar utilizator
pmk
Incepator
Mesaje: 197
Membru din: 19/08/2009 08:27
Localitate: Deva

Mesajde pmk » 30/01/2010 02:27

Fetelor si eu am inceput sa folosesc la gatit ulei de masline mi-am adus din Spania dar cu gust mai fin si pe el il folosesc la mancare iar pe cel cu gust intens la salate,acum fiecare cum ii place.
Reteta asta pare light mie imi plac multe retete asa cu legume aruncate de tot felul,de exemplu ador ghiveciul si sincer nu arata prea bine.Fiecare cum ii place.

Avatar utilizator
d_dana_a
Bucatar de talie internationala
Mesaje: 4140
Membru din: 04/11/2009 10:51
Localitate: Sibiu, Romania

Mesajde d_dana_a » 03/02/2010 07:46

pmk scrie:Fetelor si eu am inceput sa folosesc la gatit ulei de masline mi-am adus din Spania dar cu gust mai fin si pe el il folosesc la mancare iar pe cel cu gust intens la salate,acum fiecare cum ii place.
Reteta asta pare light mie imi plac multe retete asa cu legume aruncate de tot felul,de exemplu ador ghiveciul si sincer nu arata prea bine.Fiecare cum ii place.

Sunt de acord cu tine sa se spuna parerea sincera despre reteta, dar tu imi zici la inceput ca iti place cum arata orezul, iar acum postezi un mesaj in care spui ca nu prea iti place cum arata :?: .
Criticile mi se par normale chiar daca sunt rele , eu sunt aici sa invat :hug: :flower:
Imi place sa gatesc...

Imagine


Înapoi la “Bucatarie vegetariana”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 5 vizitatori