Orez chinezesc

Esti atat de mandra de reusita ta culinara incat ai simtit nevoia sa o imortalizezi intr-o fotografie? Ai aici ocazia sa atasezi poza la reteta culinara si sa o arati tuturor. Sectiunea este rezervata pentru retete de Mancaruri cu poze.

Moderatori: miha1950, Nally, adi, maria MIHULESCU, kia, adinush, octavian, Moderatori

joujou
Incepator
Mesaje: 87
Membru din: 27/05/2009 05:40

Orez chinezesc

Mesajde joujou » 16/09/2009 09:19

Orez chinezesc
Ingrediente pentru 2 persoane
Timp de preparare 30 de min
Complexitate medie

Ingrediente:

400 gr piept de pui taiat fasii de grosimea unui deget
1 cana nu foarte mare de orez cu bob lung
3 ardei grasi: galben, rosu si verde taiat julien
2 cepe potrivite tocate marunt
2 morcovi potriviti taiati rondele
obtional broccoli sau germeni de soia
sos de soia
seminte de susan
1 vf lingurita ghimbir ras
curry

Mod de preparare
Ceapa se caleste in ulei de masline intr-un wok sau tigaie, apoi se adauga pe rand carnea, morcovul, ardeiul si la sfarsit broccoli iar dupa fiecare leguma adaugata se caleste un pic atat cat sa ramana legumele “ al dente”. Se adauga ghimbir, curry, sos de soia si se mai caleste 1 minut. Se masoara orezul cu o cana. Eu deobicei fierb 1 canuta de orez pentru 2 persoane. Se pun doua cantitati de apa la o cantitatea de orez(1 cana de orez-2 cani de apa). Se pun cele doua cani de apa pe foc si in momentul fierberii se adauga cana de orez(orez care a fost spalat), 1 vf cutit de curry si putina sare. Se amesteca de doua ori in el, se acopera cu folie de aluminium pe care o strangem etans pe marginea oalei si acoperim cu capac. Aceasta modalitate o folosesc pentru a-mi ramane orezul al dente si fiert bob cu bob, nelegat ca la pilaf. Se lasa asa doar 15 min dupa ceas iar apoi se inchide focul si se ia capacul. Mai lasam doar cu folia si fara capac inca 10 minute. Se ia dupa 10 minute si folia (atentie la aburi).Se aseaza orezul pe farfurie si deasupra lui se pune compozitia de pui cu legume. Se serveste cu sos de soia si susan.

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

Avatar utilizator
lucia_bp
campion la gatit
campion  la gatit
Mesaje: 9353
Membru din: 05/08/2008 09:47
Localitate: cluj-napoca,romania

Mesajde lucia_bp » 17/09/2009 06:23

Imi place acest mod de gatire a carnii si al legumelor !
Orezul , de cele mai multe ori, tot asa il fac si eu !
Foarte buna aceasta mancarica !
Bravo !
:hug: :hug: :hug:
:flower: :flower: :flower:
"Un gram de practica valoreaza cat o tona de teorie.
Iar un graunte de imaginatie face mai mult decat un car de practica"
-Legea lui Bookev-

Avatar utilizator
pupi
campion la gatit
campion la gatit
Mesaje: 12178
Membru din: 20/08/2008 07:59

Mesajde pupi » 17/09/2009 06:30

Vad ca ai folosit mai multe feluri de orez...cel salbatic cat timp l-ai fiert si cand l-ai amestecat cu cel alb?( oare este jasmine orezul alb?)
Super buna combinatia asta , unde mai pui ca are si un colorit puternic...frumos prezentat =D> =D> =D>

Avatar utilizator
alinaraluca2000
Bucatar
Mesaje: 1209
Membru din: 11/03/2007 01:58
Localitate: Baia Mare
Contact:

Mesajde alinaraluca2000 » 17/09/2009 12:09

mmmmmmmmmmmm, mancare chinezeasca :buuun: :buuun: :buuun: :buuun: :buuun: sunt prezenta la o portie sau chiar doua!!!!!!!
ImagineImagineImagine

joujou
Incepator
Mesaje: 87
Membru din: 27/05/2009 05:40

Mesajde joujou » 17/09/2009 01:15

Nu am folosit doua tipuri de orez. Asa l-am cumparat, combinat. Este de la scotti, ambalaj cu albastru si din acela vidat. De la ei am cumparat mereu pentru ca mi-a placut orezul acesta.

joujou
Incepator
Mesaje: 87
Membru din: 27/05/2009 05:40

Mesajde joujou » 17/09/2009 01:16

Este o reteta foarte buna si mi-a luat ceva pana am descoperit cum sa fierb orezul sa-mi iasa exact asa "al dente", bob cu bob.

cara
antitalent culinar
Mesaje: 4261
Membru din: 05/12/2005 11:51

Mesajde cara » 17/09/2009 01:40

am vazut si eu exact orez de felul asta (amestecat)- mi s-a parut interesant. Ma uitam de fapt dupa orez nedecorticat..si am dat de asta, "amestecat".
In alta ordine de idei: m-ar interesa cat sos de soia ai pus- asa, orientativ- o lingurita, doua ? Modul de fierbere pentru orez e bun, intr-adevar. Eu obisnuiesc sa clatesc mult orezul dupa fierbere. Buna si treaba cu ghimbirul (chiar m-ar interesa mai multe retete care sa-l cuprinda).

Imi place modul de prezentare a mancarii. Desi nu sunt mare fan orez si nici nu pot manca legume si sosuri- ma bucur ca ai postat reteta- s-ar putea sa gatesc pentru ai mei asa ceva.

**nota maxima la calitatea pozelor

yafa
Bucatar de talie internationala
Mesaje: 4628
Membru din: 12/02/2009 09:26
Contact:

Mesajde yafa » 17/09/2009 02:20

Faina reteta ta =D> =D> , un singur nepriceput am, din cate stiu eu orezul chinezesc se face din orez ce lipeste bobul(jasmin-mai mult pt india, pakistan si parfumat pentru china, vietnam, thai..etc). Te rog sa nu o iei ca pe o critica, doamne fereste, e doar un lucru pe care l-am descoperit in Romania in vacanta si pt ca vazusem si la tine m-am gandit sa scriu. Am observat ca acolo se foloseste mult la mancarile chinezesti orezul cu bobul ce nu se lipeste.
Life is like a box of chocolate, you never know what you are gonna get!

http://www.cuisineetplaisir.wordpress.com

Avatar utilizator
christeli
Bucatar in devenire
Mesaje: 678
Membru din: 23/04/2008 09:11
Localitate: Elvetia

Mesajde christeli » 17/09/2009 02:36

Faina reteta, n-am ce zice, complimente! Eu folosesc aproape intotdeauna la retetele chinezesti orezul cu bobul lung sau cel Basmati si, mai rar, pe cel lipicios :hug: :flower:
Christeli

joujou
Incepator
Mesaje: 87
Membru din: 27/05/2009 05:40

Mesajde joujou » 17/09/2009 02:37

Sos de soia pun cam 1-2 linguri sa zic, nu am masurat niciodata, am pus din ochi iar sotul meu pune si in farfurie. Ne place sosul de soia dar depinde si de care sos folosesti si cat de aromat iti place. Eu folosesc doar de la Heinz adica asta mi-a placut , este mai dulceag. In ceea ce priveste orezul nu stiu exact de care folosesc ei. Eu am incercat diverse retete, tipuri de orez si la unele chiar am improvizat un pic.


Înapoi la “Retete ilustrate - Mancaruri”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 6 vizitatori