Negresa cu iaurt ( fara oua, fara grasimi)

Esti ahtiata dupa dulciuri? Cunosti retete de prajituri, inghetate, torturi, dulciuri care iti pun in pericol greutatea dar care merita sa-ti asumi riscul a doua – trei kilograme in plus pentru a le manca? Aceasta sectiune este rezervata pentru retete de Dulciuri cu poze.

Moderatori: miha1950, Nally, adi, maria MIHULESCU, kia, adinush, octavian, Moderatori

Avatar utilizator
crista
campion la gatit
campion  la  gatit
Mesaje: 10535
Membru din: 21/03/2006 02:57
Contact:

Negresa cu iaurt ( fara oua, fara grasimi)

Mesajde crista » 23/02/2015 07:40

Cum iaurtul poate sa fie si de soia poate sa devina o reteta de post (vegana).



1 masura = 200 ml masurati pe cana gradata


1/2 sau chiar si numai 1/3 masura zahar
1 masura iaurt
1/2 masura apa ( merge si apa minerala sau suc de mere )
1 lingura rasa praf de copt
2 masuri faina
3 linguri cocos ras (deshidratat ) pot fi inlocuite cu nuca rasa sau tocata marunt
3 linguri cu dulgeata/gem (eu am pus de afine , de preferat unul mai acrisor sau care sa mearga cu cacaua)
1 mar mare sau 2 de marime medie
3 linguri cu virf de cacao amara ( neindulcita, dar daca aveti numai cacao indulcita mai reduceti cantitatea de zahar cu 1 lingura)

ulei sau unt/margarina pentru tava si faina sau pesmet ca sa o tapetati .. sau doar hirtie de copt ( umezita putin sub jetul de apa apoi strinsa in pumn si stoarsa ca o cirpa,, uscata putin cu un servet daca e inca uda - trebuie sa fie doar moale- se intinde perfect in tava de orice forma/model )



Marul/merele se spala, curata de coaja si cotor si apoi se taie in cuburi mici de dimensiunea unor stafide Sau daca nu vreti sa simtiti bucatile de mar in prajitura dar va place gustul puteti rade marul si il adaugati cu zeama lui cu tot, ne stors adica in prajitura. Cui nu-i place cu mar poate pune stafide.


Se amesteca toate ingredientele, zaharul se dilueaza pe cit posibil in apa/iaurt la inceput. Cacaua si faina se trec mai intii prin sita, in special cacaua care tinde sa faca cocoloase altfel.

Se varsa totul in tava 20*30 cm unsa si tapetata sau numai tapetata cu hirtie si se coace in cuptorul gata incalzit la 180°C .. Dupa 30 minute faceti proba cu scobitoarea, daca aceasta iese uscata prajitura e gata.
Lasati sa se raceasca si taiati.





asta e poza cu ultimele bucati salvate, am uitat sa fotografiez de la inceput cind era prajitura lucioasa caci iese lucioasa la suprafata
:lol: :lol:
Fişiere ataşate
immagine_164_3834.jpg
immagine_164_3834.jpg (73.63 KiB) Vizualizat de 5819 ori

Avatar utilizator
lucia_bp
campion la gatit
campion  la gatit
Mesaje: 9353
Membru din: 05/08/2008 09:47
Localitate: cluj-napoca,romania

Mesajde lucia_bp » 23/02/2015 08:27

Wauuuuu :o Cat de buna poate sa fie acesta negresa =D> :master: :flower: Am sa folosesc suc de mere si mar taiat cubulete pentru ca le ador...M-ai scos din impas si acum stiu ce dulce o sa fac saptamana acesta :pup: :pup: :pup: Se pregateste atat de repede si usor ca nici nu-mi vine sa cred :hug: Multumesc :flower: :flower: :flower:

:hug: :hug: :hug:
"Un gram de practica valoreaza cat o tona de teorie.
Iar un graunte de imaginatie face mai mult decat un car de practica"
-Legea lui Bookev-

Avatar utilizator
pupi
campion la gatit
campion la gatit
Mesaje: 12178
Membru din: 20/08/2008 07:59

Mesajde pupi » 23/02/2015 09:37

La asta ma gandeam si eu...se pregateste usor, am iaurt de soia, fac muffins-uri....mere am sa pun si eu :D :master:

Avatar utilizator
Gabriella
Bucatar in devenire
Mesaje: 636
Membru din: 17/11/2006 06:13
Localitate: reggiana de Brasov

Mesajde Gabriella » 23/02/2015 09:57

Cand ma intorc o sa o fac si eu dar cu pere in loc de mere (pentru ca eu vad pere+cacao+un varf de scortisoara =combinatia perfecta ) :buuun:

Avatar utilizator
crista
campion la gatit
campion  la  gatit
Mesaje: 10535
Membru din: 21/03/2006 02:57
Contact:

Mesajde crista » 23/02/2015 10:32

Fetelooor ce mult ma bucur ... puteti pune ce vreti voi, eu am pus ce aveam in casa 8)

Lucia cu suc de mere :buuun: :buuun: sa imi spui cum iese

Pupi in forma de muffins :party: super comod.

Gabi cu pere ai dreptate ca iese mult mai buna, nu aveam insa para ci numai un mar care murea de singuratate pe masa.
O sa o incerc cu para si cu ciocolata topita in loc de cacao :buuun: :buuun:

Avatar utilizator
mikirafaela
Bucatar de elita
Mesaje: 2795
Membru din: 19/01/2013 05:58

Mesajde mikirafaela » 23/02/2015 11:56

Un desert super usor de facut, chiar imi plac ingredientele, nu mai zic de cacao neagra neindulcita, preferata mea! Bravo Crista! :flower:
MIKI

Avatar utilizator
crista
campion la gatit
campion  la  gatit
Mesaje: 10535
Membru din: 21/03/2006 02:57
Contact:

Mesajde crista » 23/02/2015 12:36

merge si cu cafea in loc de apa daca nu dati la copilasi ca in reteta D_danei de negresa cu cafea, buna rau la gust negresa ei


Miki asa e, cacaua aia e adevarata, eu nu iau decit dc nu am incotro din cea indulcita nu ca nu imi plac dulciurile dar parca are gustul mai slab

Avatar utilizator
Danieluta
Expert in arta culinara
Mesaje: 8946
Membru din: 13/03/2006 07:33

Mesajde Danieluta » 23/02/2015 06:07

Ce bine arata,imi place... :roll:

=D> :hug: :flower:

Avatar utilizator
crista
campion la gatit
campion  la  gatit
Mesaje: 10535
Membru din: 21/03/2006 02:57
Contact:

Mesajde crista » 24/02/2015 07:40

Dani :hug: si e destul de light :lol:

Avatar utilizator
nicoleta64
Bucatar de talie internationala
Mesaje: 5421
Membru din: 31/10/2006 07:16
Localitate: Italia
Contact:

Mesajde nicoleta64 » 24/02/2015 03:29

Nu-i rea deloc prajiturica asta... :buuun: :roll:


Înapoi la “Retete Ilustrate - Dulciuri”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: MSN [Bot] și 9 vizitatori