Negresa cu branza si cirese

In aceasta zona alegem in fiecare luna cel mai bun bucatar.
Avatar utilizator
pampkin
Incepator
Mesaje: 8
Membru din: 09/11/2015 10:12
Localitate: Hunedoara
Contact:

Negresa cu branza si cirese

Mesajde pampkin » 24/01/2017 05:59

pentru negresa:
150 g unt
4 oua mari
6 linguri zahar brut
1 praf mic de sare
150 ml iaurt de baut
250 faina
2 linguri cacao
1 praf de copt
100 g ciocolata cu lapte
pentru crema de branza:
400 gr branza dulce de vaci
4 linguri zahar brut
3 oua
1 plic vanilie Bourbon
in plus:
300 gr cirese fara samburi
optional pentru decor:
200 ml smantana pentru frisca
2 linguri zahar brut
100 g smantana grasa
cirese intregi
Pentru aluatul de negresa: mixam spuma untul cu zaharul si un praf mic de sare. Adaugam cate un ou si mixam bine dupa fiecare. Amestecam faina cu praful de copt si cacaoa. Ciocolata o topim pe baie de aburi. Adaugam la mixtura de unt, cate 2-3 linguri din ingredientele uscate, plus 2 linguri din laptele batut. Mixam usor la inceput, pentru a nu imprastia cu faina, apoi continuam sa mixam la viteza mare, pana la incorporarea completa. Procedam la fel pana terminam de incorporat ingredientele umede cu cele uscate. La sfarsit, adaugam ciocolata topita si mixam pana la incorporare.
Pentru crema de branza: mixam branza de vaci cu zaharul, pana obtinem o crema fina si zaharul s-a topit. Adaugam ouale si vanilia si mixam pana la incorporarea completa.
Pentru asamblare: intr-o tava dreptunghiulara cu inel detasabil, punem hartie de copt. Punem pe fundul tavii, ceva mai mult (aproximativ 3/4) din aluatul de negresa. Nivelam bine aluatul, batem putin tava de masa, pentru a intra aluatul peste tot, punem peste aluatul de negresa crema de branza, nivelam cu grija sa nu se intrepatrunda prea mult aluatul cu branza, peste branza punem ciresele, iar deasupra, punem restul de aluat de negresa. Nivelam cu dosul unei linguri sa distribuim uniform aluatul. Dam tava la cuptorul incins la 180 grade C, pentru 45-50 minute. Faceti testul cu scobitoarea si, daca mai este necesar, mai lasati la cuptor inca 10 minute. Lasati sa se raceasca prajitura complet, portionati si decorati cu moate de frisca. Sa va fie de folos!!
Fişiere ataşate
656x492-negresa-cu-branza-si-cirese-388766.jpg
656x492-negresa-cu-branza-si-cirese-388766.jpg (68.33 KiB) Vizualizat de 2798 ori
656x492-negresa-cu-branza-si-cirese-388762.jpg
656x492-negresa-cu-branza-si-cirese-388762.jpg (72.52 KiB) Vizualizat de 2798 ori
656x492-negresa-cu-branza-si-cirese-388761.jpg
656x492-negresa-cu-branza-si-cirese-388761.jpg (60.74 KiB) Vizualizat de 2798 ori
656x492-negresa-cu-branza-si-cirese-388760.jpg
656x492-negresa-cu-branza-si-cirese-388760.jpg (75.92 KiB) Vizualizat de 2798 ori
656x492-negresa-cu-branza-si-cirese-388759.jpg
656x492-negresa-cu-branza-si-cirese-388759.jpg (61.44 KiB) Vizualizat de 2798 ori
656x492-negresa-cu-branza-si-cirese-388758.jpg
656x492-negresa-cu-branza-si-cirese-388758.jpg (64.9 KiB) Vizualizat de 2798 ori
656x492-negresa-cu-branza-si-cirese-388757.jpg
656x492-negresa-cu-branza-si-cirese-388757.jpg (62.43 KiB) Vizualizat de 2798 ori
656x492-negresa-cu-branza-si-cirese-388756.jpg
656x492-negresa-cu-branza-si-cirese-388756.jpg (61.16 KiB) Vizualizat de 2798 ori
656x492-negresa-cu-branza-si-cirese-388763.jpg
656x492-negresa-cu-branza-si-cirese-388763.jpg (59.1 KiB) Vizualizat de 2798 ori
pumpkinmona

Înapoi la “Concurs - Bucatarul lunii”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 6 vizitatori