Negresa cu branza

Esti ahtiata dupa dulciuri? Cunosti retete de prajituri, inghetate, torturi, dulciuri care iti pun in pericol greutatea dar care merita sa-ti asumi riscul a doua – trei kilograme in plus pentru a le manca? Aceasta sectiune este rezervata pentru retete de Dulciuri cu poze.

Moderatori: miha1950, Nally, adi, maria MIHULESCU, kia, adinush, octavian, Moderatori

Avatar utilizator
piatralunii
Bucatar in devenire
Mesaje: 644
Membru din: 19/06/2008 08:21
Localitate: Lumea Noua

Negresa cu branza

Mesajde piatralunii » 08/11/2009 05:28

Titlul original era "brownie cheesecake", dar nu mi se pare chiar cheesecake, mai mult brownie.

Ingrediente (tava 25x20 cm)

Blat:
6 oua
250 gr ciocolata amara (am pus numai 200gr)
250 gr unt
150 gr faina
350 gr zahar
1 lingurita praf copt
1 varf sare
Crema branza:
150 gr ricotta
100 gr mascarpone (nu am avut si am pus Philadelphia)
1 ou
1 lingura faina
2 plicuri zahar vanilat
2 linguri zahar
Amestecam toate ingredientele pentru crema de branza dupa care o bagam la frigider pana facem blatul.

Pentru blat: Topim ciocolata pe bain marie impreuna cu untul. Separat mixam ouale cu zaharul dar nu foarte mult, cam 3-5 minute cat sa se umfle putin. Dupa ce ciocolata s-a topit complet, luam vasul de pe bain marie si adaugam ouale mixate. (Mie mi-a fost teama ca se coaguleaza ouale, asa ca am adaugat la faza asta faina, si dupa aceea ciocolata topita. Nu cred ca a facut vreo diferenta)

Dupa ce am incorporat ouale compozitiei de ciocolata, adaugam faina amestecata cu praful de copt si varful de sare. Punem aluatul intr-o tava tapetata ori cu unt si faina, ori cu unt si hartie de copt (am optat pt a doua varianta). Pe deaupra aluatului adaugam cu lingura din loc in loc crema de branza si apoi cu un cutit amestecam foarte putin blatul de ciocolata si crema.

Dam la cuptor la 180 grade pentru 30 minute. Nu o lasam mai mult pentru ca va iesi uscata. Chiar daca este umeda usor cand faceti testul cu scobitoarea nu o mai lasati pentru ca se va mai usca in timp ce se raceste. Eu am lasat-o cu 10 minute mai mult (40 in total), pt ca dupa 30 de minute era cam fluida.

Se taie numai dupa ce se raceste. E foarte consistenta, si am fost inspirata sa nu pun toata cantitatea de ciocolata, ar fii iesit prea "ciocolatoasa".
Fişiere ataşate
Cake 021.jpg
Cake 021.jpg (70.06 KiB) Vizualizat de 6028 ori
Cake 019.jpg
Cake 019.jpg (91.98 KiB) Vizualizat de 6028 ori
Cake 018.jpg
Cake 018.jpg (71.66 KiB) Vizualizat de 6028 ori
Cake 017.jpg
Cake 017.jpg (68.05 KiB) Vizualizat de 6028 ori
Cake 016.jpg
Cake 016.jpg (61.18 KiB) Vizualizat de 6028 ori
Cake 014.jpg
Cake 014.jpg (41.81 KiB) Vizualizat de 6028 ori
Cake 013.jpg
Cake 013.jpg (95.19 KiB) Vizualizat de 6028 ori
Cake 011.jpg
Cake 011.jpg (45.07 KiB) Vizualizat de 6028 ori
Cake 009.jpg
Cake 009.jpg (90.39 KiB) Vizualizat de 6028 ori
Forever Young

Avatar utilizator
pupi
campion la gatit
campion la gatit
Mesaje: 12178
Membru din: 20/08/2008 07:59

Mesajde pupi » 08/11/2009 08:02

Uf, ce fain arata, imi place brownie :buuun:
vad ca ai marfa de contrabanda si tu ( oala aia cu fund dublu) :P , eu le am din Ungaria pe ale mele :P :pup: :pup: :hug:

ratatouille
Bucatar in devenire
Mesaje: 589
Membru din: 01/11/2009 07:46

Mesajde ratatouille » 08/11/2009 08:42

Si eu mor dupa negresa, faceam numai cu nuci si ciocolata, trebuie sa incerc numai decit, sa fiu sincera nu am cumparat niciodata ricotta, mascarpone, am mai facut tiramisu, dar ricotta nu, trebuie sa astept pina luni, ca aici e totul inchis duminica. :D

Avatar utilizator
dana67
Bucatar in devenire
Mesaje: 681
Membru din: 15/05/2009 09:27

Mesajde dana67 » 08/11/2009 01:40

:roll: foarte bine arata prajitura, am salvat si eu reteta si o voi face cit de curind, felicitari si mersi pt. reteta =D> =D> =D> =D> =D> =D> =D> =D>

Avatar utilizator
Leila
campion la gatit
campion la gatit
Mesaje: 5215
Membru din: 15/02/2007 10:25

Mesajde Leila » 08/11/2009 03:25

:roll: noroc ca am cu ce sa imi astampar pofta 8) :lol:

foarte faina aceasta brownie , am sa o incerc si eu :) , micuta e amatoare de asa ceva :clipocit:

multam de reteta :pup: merg sa o salvez :hug:

Avatar utilizator
melianda
Bucatar de elita
Mesaje: 2659
Membru din: 14/11/2007 02:53
Localitate: Timisoara

Mesajde melianda » 08/11/2009 03:29

apetisanta :buuun:

Avatar utilizator
lucia_bp
campion la gatit
campion  la gatit
Mesaje: 9353
Membru din: 05/08/2008 09:47
Localitate: cluj-napoca,romania

Mesajde lucia_bp » 08/11/2009 05:22

Ce aspect minunat are prajitura !
La gust sunt convinsa ca este buna, cu atatea ingrediente care mai de care !
Neaparat se va face !
Bravo si multumesc de reteta si de precizarile facute, care sunt importante !
:hug: :hug: :hug:
"Un gram de practica valoreaza cat o tona de teorie.
Iar un graunte de imaginatie face mai mult decat un car de practica"
-Legea lui Bookev-

qadrianaq
Incepator
Mesaje: 252
Membru din: 18/04/2009 10:23
Localitate: Bucuresti

Re: Negresa cu branza

Mesajde qadrianaq » 08/11/2009 05:28

ARATA SUPERRRRRRRR!!!!!!!!!

Avatar utilizator
pmk
Incepator
Mesaje: 197
Membru din: 19/08/2009 08:27
Localitate: Deva

Mesajde pmk » 08/11/2009 11:20

Arata foarte :buuun: ,trebuie sa o pregatesc si eu,cred ca e foarte buna.Felicitari :flower:

Avatar utilizator
piatralunii
Bucatar in devenire
Mesaje: 644
Membru din: 19/06/2008 08:21
Localitate: Lumea Noua

Mesajde piatralunii » 09/11/2009 03:03

Va multumesc pentru aprecieri. E foarte buna, a mai ramas un sfert din ea. Daca nu ne abtinem pana maine dispare.

Pupi, nu e contrabanda oala, e de la Williams Sonoma. Mi-am calcat pe inima de $70 si am cumparat-o acum cativa ani. E facuta in Franta, si absolut grozava.

Ratatouille, nu am pus mascarpone, acum sincera sa fiu pt ca e $4 o cutie mica, si pentru prima incercare am zis sa nu stric materialul degeaba. A iesit bine si cu crema de branza. Cu branza zic eu ca nu merg nucile, dar fara da.

Dana, Meli, Lucia, merita incercata si nu ia mult timp.

Leila, daca la fete le place cioco, e prajitura ideala. Iasa foarte umeda, chit ca eu am lasat-o mai mult la cuptor, si ti se topeste in gura.

Pmk, qadrianaq, simplu de tot. Eu o repet curand sa duca fiul meu la scoala de Thanksgiving (adica inainte).
Forever Young


Înapoi la “Retete Ilustrate - Dulciuri”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 4 vizitatori