Negresa

Bucataria este o enigma pentru voi, dar sunt totusi cateva mancaruri care va reusesc neconditionat? Sau sunteti expert(a) in ale bucatariei, dar timpul va forteaza sa va limitati la mancaruri gatite usor si rapid? Veniti in ajutorul celor ca voi prezentand aici reusitele voastre rapide.

Moderatori: miha1950, Nally, adi, maria MIHULESCU, kia, adinush, octavian, Moderatori

Avatar utilizator
gicuta69
Incepator
Mesaje: 158
Membru din: 19/05/2014 09:22
Localitate: BUCURESTI

Negresa

Mesajde gicuta69 » 24/09/2015 12:47

5 oua
350 g zahar
200 g faina
4 linguri cacao neagra
150 g unt (80% grasime)
50 ml ulei
200 ml lapte
0 lingura esenta de rom
1 plic praf de copt
o ciocolata amaruie
un praf de sare<br/><br/> Intr-o craticioara punem la fiert laptele, untul, uleiul si zaharul cu cacao. Amestecam continuu pana compozitia se omogenizeaza. Dam deoparte, adaugam esenta de rom, amestecam si scoatem 12 linguri din compozitie pe care le vom folosi impreuna cu ciocolata la glazurarea prajiturii.
Separam galbenusurile de albusuri . Albusurile le batem spuma ( ca la bezea) cu un praf de sare. Peste galbenusuri adaugam compozitia de cacaoa (racita) in fir subtire si mixam. Punem si faina amestecata cu praful de copt. La sfarsit adaugam cate o lingura din albusurile batute si amestecam usor cu o spatula. Punem compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt ( eu am avut tava de 25x35 cm, daca aveti una putin mai mica este si mai bine pentru ca prajitura o sa iasa mai inalta) si dam la cuptorul preincalzit la foc mediu timp de 40-45 minute. Facem testul cu scobitoarea. Lasam parajitura sa se raceasca, o scoatem din tava si o portionam.
Cele 12 linguri oprite din glazura le punem pe foc cu ciocolata rupta bucatele.Amestecam sa se topeasca ciocolata.Cand se raceste, o intindem peste prajitura portionata <br/><br/>
Fişiere ataşate
656x559_negresa-398332.jpg
656x559_negresa-398332.jpg (54.72 KiB) Vizualizat de 26072 ori
656x492_negresa-398335.jpg
656x492_negresa-398335.jpg (106.17 KiB) Vizualizat de 26072 ori
656x492_negresa-398333.jpg
656x492_negresa-398333.jpg (94.27 KiB) Vizualizat de 26072 ori
656x492_negresa-398329.jpg
656x492_negresa-398329.jpg (60.39 KiB) Vizualizat de 26072 ori
656x492_negresa-398328.jpg
656x492_negresa-398328.jpg (71.29 KiB) Vizualizat de 26072 ori
656x492_negresa-398327.jpg
656x492_negresa-398327.jpg (74.58 KiB) Vizualizat de 26072 ori
656x492_negresa-398326.jpg
656x492_negresa-398326.jpg (61.68 KiB) Vizualizat de 26072 ori
656x426_negresa-398336.jpg
656x426_negresa-398336.jpg (57.71 KiB) Vizualizat de 26072 ori
656x409_negresa-398330.jpg
656x409_negresa-398330.jpg (47.59 KiB) Vizualizat de 26072 ori
656x400_negresa-398334.jpg
656x400_negresa-398334.jpg (95.47 KiB) Vizualizat de 26072 ori
656x364_negresa-398331.jpg
656x364_negresa-398331.jpg (64.71 KiB) Vizualizat de 26072 ori
656x404_negresa-398337.jpg
656x404_negresa-398337.jpg (42.39 KiB) Vizualizat de 26072 ori
Gicuta

Avatar utilizator
mikirafaela
Bucatar de elita
Mesaje: 2795
Membru din: 19/01/2013 05:58

Mesajde mikirafaela » 24/09/2015 04:40

Mi-e poftaaaaaaaa! Offff, cum curge ciocolata pe ea! Foarte buna prajitura! Eu fac des, dar de post si iese mai aerata. Fac si dupa reteta asta, "de dulce", dar iese mai tabacita, mai indesata, ca Brownie! Placute si bune amandoua! =D> :flower:
MIKI

Avatar utilizator
angela_de
Bucatar
Mesaje: 1064
Membru din: 25/07/2015 04:09

Mesajde angela_de » 24/09/2015 10:54

Eu nu fac des, dar asa ceva as minca ffff des :buuun: :vis: Grea, untoasa, glazurata si ciocolatoasa! Un "vis"!
=D> =D>


Înapoi la “Usor de gatit”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 2 vizitatori