Nacreala sau sarbusca cu oua-ciorba moldoveneasca

In aceasta zona alegem in fiecare luna cea mai bune reteta.

Moderatori: Nally, adi, kia, adinush

Avatar utilizator
abetina
Incepator
Mesaje: 2
Membru din: 17/10/2015 08:04

Nacreala sau sarbusca cu oua-ciorba moldoveneasca

Mesajde abetina » 15/08/2018 12:20

1 kg cartofi
4 cepe mici
2 morcovi mari si frumosi
1 gogonea mare
1 ardei gras
1 gogosar
1 rosie mare
2 rosii negre
4 rosii galbene
50 ml ulei
sare dupa gust
1,5 l.chisleac (iaurt mai nou, dar de fapt este chisleac-lapte dulce crud pus intr-o oala si lasat cel putin 24 de ore pana se prinde, adica se transforma in chisleac)
5 oua
1 legatura de leustean
Se curata cartofii, se taie cuburi potrivit de mari si se pun la fiert cu apa.
Se curata ceapa, se toaca si se pune la prajit cu putin ulei; in timp ce se prajeste ceapa, se taie morcovii felii si se pun peste ceapa, se lasa sa se prajeasca cam atat cat se trece la alt nivel, se taie ardeiul gras si gogosarul, cubulete si se pun in tigaie, se amesteca si se lasa sa se patrunda, se adauga gogoneaua taiata felii fine si rosiile cuburi, se lasa sa fiarba totul la foc potrvit pana cand sunt toate fierte. Se adauga sare dupa gust.
Cand sunt fierte, se toarna in oala cu cartofi, dar sa fie dupa ce cartofii sunt fierti, rosiile au proprietatea de a intari cartofii si deci recomand sa fie puse dupa ce cartofiii sunt fierti. Se adauga chisleacul si se lasa sa clocoteasca cam 5 minute, se opreste focul si se sparg oua deasupra peste ciorba, asa intregi, bunica le dadea drumul si le amesteca cu o furculita sa se transforme in zdrente, dar noi le lasam intregi, sunt foarte bune si pot inlocui carnea cu mare succes.
Se serveste cu ardei iuti, dupa ce se toaca leustean verde.
Sa aveti pofta, dragilor!

Ca de obicei vara este vremea supelor, ciorbelor cu multe legume proaspete, ciorbe, supe traditionale, importate din intreaga lume, inventate sau reinventate. Pentru mine traditia este la loc de cinste si ar fi pacat ca lumea sa uite de traditiile culinare, asa ca azi va propun o reteta din vremuri stravechi, o reteta absolut delicioasa!
Fişiere ataşate
dsc0013.jpg
dsc0013.jpg (152.9 KiB) Vizualizat de 199 ori
dsc0010.jpg
dsc0010.jpg (157.62 KiB) Vizualizat de 199 ori
dsc0008.jpg
dsc0008.jpg (186.86 KiB) Vizualizat de 199 ori
dsc0007.jpg
dsc0007.jpg (203.77 KiB) Vizualizat de 199 ori
dsc0006.jpg
dsc0006.jpg (162.66 KiB) Vizualizat de 199 ori
dsc0005.jpg
dsc0005.jpg (164.33 KiB) Vizualizat de 199 ori
dsc0004.jpg
dsc0004.jpg (145.3 KiB) Vizualizat de 199 ori
dsc0003.jpg
dsc0003.jpg (174.17 KiB) Vizualizat de 199 ori
dsc0002.jpg
dsc0002.jpg (163.62 KiB) Vizualizat de 199 ori
dsc0015.jpg
dsc0015.jpg (209.83 KiB) Vizualizat de 199 ori

Înapoi la “Concurs - Reteta Lunii”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 8 vizitatori