500 g carne tocată de porc
1 ceapă mare
2 căţei de usturoi
1 ceşcuţă de vin roşu
1/2 conservă cuburi de roşii decojite
1 linguriţă pastă de tomate
sare
piper
foi de dafin
ulei
1 kg de cartofi albi
pătrunjel proaspăt
4 ouă
200 ml smântână de gătit
50 g caÅŸcaval ras fin
Se curăţă cartofii, se spală, se taie cubuleţe şi se pun la fiert în apă cu sare.
Ceapa şi usturoiul se toacă mărunt şi se călesc în ulei, apoi se adaugă carnea şi se amestecă continuu până îşi schimbă culoarea, apoi se adaugă apă cât să o acopere, vin, foi de dafin şi se lasă să fiarbă. Când lichidul a scăzut, se adaugă cubuleţele de roşii, sare şi piper. Se mai lasă câteva minute pe foc, apoi se dă vasul deoparte.
Cartofii fierţi se scurg de apă, se un într-un castron încăpător şi se lasă să se răcească puţin. Se adaugă 2 ouă bătute cu 100 ml smântână de gătit , pătrunjel tocat, sare şi piper.
Într-un vas de cuptor tapetat cu hârtie de copt se pune jumătate din cantitatea de cartofi, toată compoziţia de carne, apoi restul de cartofi. Deasupra se toarnă celelalte 2 ouă bătute cu smântâna de gătit şi caşcaval ras.
Se dă vasul la cuptor până prinde deasupra o crustă aurie.
Se serveşte cu salată la alegere!
Musaca
Moderatori: miha1950, Nally, adi, maria MIHULESCU, kia, adinush, octavian, Moderatori
-
- Incepator
- Mesaje: 0
- Membru din: 06/11/2015 11:46
Musaca
- Fişiere ataşate
-
- musaca-1-1-1.jpg (94.35 KiB) Vizualizat de 2201 ori
Cine este conectat
Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 17 vizitatori