Mult must. Ce se poate face din el?

Cunoasteti mici trucuri usor de realizat, dar care fac diferenta dintre o mancare reusita si una esuata? Prezentati-le aici pentru cei care nu au reusit inca sa le descopere singuri. De asemenea daca aveti nelamuriri privind anumite retete veti primi ajutor din partea membrilor comunitatii.

Moderatori: miha1950, Nally, adi, maria MIHULESCU, kia, adinush, octavian, Moderatori

Avatar utilizator
laughylau
Bucatar in devenire
Mesaje: 303
Membru din: 23/08/2011 08:17
Localitate: Copenhaga
Contact:

Mult must. Ce se poate face din el?

Mesajde laughylau » 07/10/2011 09:19

Familia mea a cules strugurii pentru a face vin, dar, datorita unei recolte bogate, s-au strans prea multi si nu a incaput mustul in butoaie. am baut cam 6-7 litri dar mai avem inca vreo 5 si am vrea sa facem ceva interesant. un desert, o bautura...ceva....

aveti vreo idee?
:pup: :pup:
Laura

Avatar utilizator
eli
Incepator
Mesaje: 49
Membru din: 26/08/2007 09:15
Localitate: BACAU

Re: Mult must. Ce se poate face din el?

Mesajde eli » 07/10/2011 10:07

laughylau scrie:Familia mea a cules strugurii pentru a face vin, dar, datorita unei recolte bogate, s-au strans prea multi si nu a incaput mustul in butoaie. am baut cam 6-7 litri dar mai avem inca vreo 5 si am vrea sa facem ceva interesant. un desert, o bautura...ceva....

aveti vreo idee?
:pup: :pup:
poti sa-l pastrezi pentru iarna,in bidoane de 2 litri punand la fiecare cate 2 aspirine.Se conseva la rece si te asigur ca nu fermenteaza,am procedat si eu asa intr-un an fiind nevoita sa-i fac pofta de must,fiicei mele care nu e in tara.
eli

Avatar utilizator
Gabriella
Bucatar in devenire
Mesaje: 636
Membru din: 17/11/2006 06:13
Localitate: reggiana de Brasov

Mesajde Gabriella » 07/10/2011 10:27

in zona unde locuiesc eu , aici in Italia, se face in aceasta perioada un fel de budinca din must. aici se face din must rosu dar poti sa faci si din cel alb.
1 litru de must
100 grame de faina
daca e necesar 1-2 linguri de zahar.
se amesteca faina cu mustul si zaharul si se pun pe foc mic mestecand mereu sa nu se prinda dar pana se leaga. rastrorni intr-o forma de budinca dar nu prea inalta si lasi la racit.

Avatar utilizator
laughylau
Bucatar in devenire
Mesaje: 303
Membru din: 23/08/2011 08:17
Localitate: Copenhaga
Contact:

Mesajde laughylau » 08/10/2011 06:21

:hug: multumesc de idei!

as vrea sa le incerc pe amandoua, dar vreau sa discut si cu mama, caci stiam ca nu e sanatoasa aspirina.sa vedem.... oricum , multumesc! :flower:
Laura

Avatar utilizator
black_sweet_crush
Bucatar
Mesaje: 949
Membru din: 23/03/2007 11:23
Localitate: Din Bucuresti-in Dublin

Mesajde black_sweet_crush » 08/10/2011 10:47

pai, presupun ca aspirina si saliciul (care e conservantul, nu?) e tot cam aia...
tataita al meu ingropa sticlele in pamant, tot acolo punea si praz pt iarna, ingropate in pamant. iar mie imi pastra ciorchini de struguri cu frunze pe crengute, in camara la rece. Of, ce dor imi e de ei!Acum cand am fost acasa, mamaita facuse deja must ca sa bem si noi cand venim acasa. :love:

cutesuzy
Incepator
Mesaje: 38
Membru din: 19/09/2010 09:44

Mesajde cutesuzy » 08/10/2011 10:23

Din cate stiu, salicinul si conservantul sunt diferite. In orice caz, din proprie experienta, recomand conservantul.

Avatar utilizator
laughylau
Bucatar in devenire
Mesaje: 303
Membru din: 23/08/2011 08:17
Localitate: Copenhaga
Contact:

Mesajde laughylau » 09/10/2011 07:11

:hug: va multumesc pt sfaturi.









nici nu mai vreau sa ma gandesc ce s-a intamplat cu mustul... l-a scos mama din frigder caci nu mai era loc deloc deloc pt o oala mare cu ciorba si s-a fermentat prea tare....de deja musto-vin. poate merge fiert cu condimente ... nu stiu.
Laura

cartederetete.ro
Bucatar
Mesaje: 983
Membru din: 15/02/2011 12:06
Localitate: M-Ciuc
Contact:

Mesajde cartederetete.ro » 09/10/2011 08:15

Eu l-as bea pe tot :P daca tot se face numai o data pe an :D uite ca anul asta eu n-am avut sansa sa-l gust,probabil de aceea prima mea idee a fost sa-l bei pe tot :hug: :hug:
http://cartederetete.ro

Avatar utilizator
laughylau
Bucatar in devenire
Mesaje: 303
Membru din: 23/08/2011 08:17
Localitate: Copenhaga
Contact:

Mesajde laughylau » 09/10/2011 08:21

:( imi pare rau ca nu ai baut.

eu am incercat si am ajuns pana la 3 cani/ zi mai mult nu ma mai tineau puterile caci avea deja putin alcool. :roll: nu ac ar fi o mare problema dar no...era scoala.
dar tot a ramas o parte. :D


:hug: :hug:
Laura

cartederetete.ro
Bucatar
Mesaje: 983
Membru din: 15/02/2011 12:06
Localitate: M-Ciuc
Contact:

Mesajde cartederetete.ro » 09/10/2011 10:25

te-am vazut in Click (pofta buna) si te-am recunoscut dupa avatar :hug: :hug: :hug: =D> =D>
http://cartederetete.ro


Înapoi la “Sfaturi utile in bucatarie”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 3 vizitatori