Minitarte cu crema de branza si jeleu de legume

In aceasta zona alegem in fiecare luna cel mai bun bucatar.
laura_n
Incepator
Mesaje: 12
Membru din: 17/10/2015 10:55

Minitarte cu crema de branza si jeleu de legume

Mesajde laura_n » 07/11/2015 04:30

pentru aluat
200 gr faina
1 praf de sare
2 linguri untura
50 gr unt moale
1 ou de gaina
chimen si nucsoara macinate
pentru umplutura
500 gr branza de vaci (preferabil de tara)
1 cub unt (aproximativ 50 gr)
3-4 linguri smantana grasa (preferabil de tara)
sare
pentru jeleu
1 morcov mai marisor
1 sfecla rosie
1 castravete
1 lingurita sare
1 lingurita amidon
50 ml apa<br/><br/> Mai intai, pregatim ingredientele si formele in care vom coace tartele.
Intr-un castron, cernem faina cu un praf de sare si condimentele. Adaugam untul si untura si amestecam cu o lingura, presand bine untul ca sa se distribuie. Cand aluatul devine faramicios, adaugam oul batut si amestecam cat sa se incorporeze, apoi incepem sa framantam cu mana. Daca e necesar, adaugati un pic de faina, dar compozitia nu trebuie sa iasa tare. Dupa ce am framantat, ambalam aluatul intr-o folie alimentara si il dam la frigider.
Intr-un castron, punem branza de vaci, sare, smantana si un cub de unt. Cu ajutorul blenderului, mixam compozitia pana devine spumoasa. Vom obtine o crema de branza extrem de fina si de gustoasa. Dam la frigider.
Intr-un pahar cu apa, dizolvam 1 lingurita de amidon. Curatam legumele si le spalam. Taiem cuburi morcovul si sfecla si le gatim la aburi sau le fierbem pana devin moi. Nu le amestecati pentru ca avem nevoie de fiecare culoare. Vom mixa la blender fiecare leguma, apoi adaugam cate un pic din amidonul dizolvat.
Vom fierbe de rand cate un sos de morcov, sfecla, castravete, adaugam cate un praf de sare. Lasam compozitiile la racit.
Pornim cuptorul.
Scoatem din frigider aluatul, il intindem pe un blat infainat si taiem in functie de formele de copt pe care le avem.
Le punem la copt, in cuptor,la foc mediu, aproximativ 30 minute, poate si mai putin. Nu trebuie rumenite foarte mult, trebuie sa ramana fragede.
Le scoatem si le lasam la racit.
Dupa ce s-au racit, le umplem cu crema de branza, le ornam cu jeleu de legume si se pun la rece pana in momentul servirii.
<br/><br/> Chimenul, nucsoara si untura fac ca minitartele sa fie extrem de gustoase si de fragede.
Se pot servi si de pe o zi pe alta daca mai raman, desigur, insa tineti cont ca sosul de legume va colora un pic crema de branza.
Fişiere ataşate
IMG_4948.JPG
IMG_4948.JPG (75.83 KiB) Vizualizat de 773 ori
IMG_4939.JPG
IMG_4939.JPG (93.63 KiB) Vizualizat de 773 ori
IMG_4936.JPG
IMG_4936.JPG (78.46 KiB) Vizualizat de 773 ori
IMG_4934.JPG
IMG_4934.JPG (88.71 KiB) Vizualizat de 773 ori
IMG_4931.JPG
IMG_4931.JPG (100.9 KiB) Vizualizat de 773 ori
IMG_4927.JPG
IMG_4927.JPG (117.77 KiB) Vizualizat de 773 ori
IMG_4952.JPG
IMG_4952.JPG (65.93 KiB) Vizualizat de 773 ori

Înapoi la “Concurs - Bucatarul lunii”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 1 vizitator