Mini rulouri cu mere si scortisoara (de post)

Esti ahtiata dupa dulciuri? Cunosti retete de prajituri, inghetate, torturi, dulciuri care iti pun in pericol greutatea dar care merita sa-ti asumi riscul a doua – trei kilograme in plus pentru a le manca? Aceasta sectiune este rezervata pentru retete de Dulciuri cu poze.

Moderatori: miha1950, Nally, adi, maria MIHULESCU, kia, adinush, octavian, Moderatori

Avatar utilizator
yaya6
Bucatar de elita
Mesaje: 2693
Membru din: 27/07/2007 10:34

Mini rulouri cu mere si scortisoara (de post)

Mesajde yaya6 » 18/10/2013 04:25

Ador acest dulce -aluat dospit cu mere si scortisoara

Aluat 700 gr faina,un praf sare,coaja rasa de la o lamaie ,30 gr drojdie proaspata,200gr margarina ,esenta vanilie,100gr zahar,apa calduta cat cere faina pentru a iesi un aluat potrivit de tare care se lasa la dospit
Umplutura 4 mere date pe razatoarea mare scurse de zeama ,zahar si scortisoara dupa gustul fiecaruia,un praf de sare
Se pune drojdia cu o lingura de sare si putina apa calda sa se dizolve,se pune faina intr-un castronel cu sarea ,zaharul,coaja de lamaie,margarina topita si se adauga apoi drojdia dizolvata ,se incepe framantatul amestecand si adaugaind putin cate putin apa calda pana cand reusimsa facem un aluat bun de intins,se acopera cu un prosopel si se lasa la loc cald la dospit pentru circa o ora.Se imparte aluatul dospit in doua se intinde o foaie subtire subtire se taie dreptunghiuri ,pe latura mica se pune in strat de mere ,celalalt capat se taie in fasii egale pana la jumatate,apoi se incepe rularea,se pun intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se lasa iar la dospit inca o ora,se ung cu ou batut cu putin lapte si se coc la foc moderat pt circa 20-25 minute ,cat sant inca calde se ung cu un sirop facut din miere si putina apa se pudreaza cu zahar pudra
Fişiere ataşate
66.jpg
66.jpg (123.04 KiB) Vizualizat de 5988 ori
7.jpg
7.jpg (101.21 KiB) Vizualizat de 5988 ori
11_7281.jpg
11_7281.jpg (113.33 KiB) Vizualizat de 5988 ori
gg.jpg
gg.jpg (137.09 KiB) Vizualizat de 5988 ori
ggg.jpg
ggg.jpg (138.77 KiB) Vizualizat de 5988 ori

Avatar utilizator
Danieluta
Expert in arta culinara
Mesaje: 8946
Membru din: 13/03/2006 07:33

Mesajde Danieluta » 18/10/2013 04:33

Yaya,minunate aceste rulouri cu mere... =D> :hug: :flower:

Mi-au lipsit retetele tale... :wink:

Avatar utilizator
yaya6
Bucatar de elita
Mesaje: 2693
Membru din: 27/07/2007 10:34

Mesajde yaya6 » 18/10/2013 04:40

te pup danieluta,si voi imi lipsiti ,am timp mai putin sa stau pe net,dar in fuga tot dau o raita :hug: :hug: :hug: :hug: :pup: :pup:

Avatar utilizator
pupi
campion la gatit
campion la gatit
Mesaje: 12178
Membru din: 20/08/2008 07:59

Mesajde pupi » 18/10/2013 08:14

Yaya mi-ai lipsit si mie....bine ca mai vii pe aici in clipele libere. Imi place prajiturica asta, cu siguranta am sa o fac.
Ma tot gandesc daca se poate inlocui margarina cu ulei normal sau daca se poate folosi uleiul de cocos ( care are consistenta unturii de porc) inlocul ei.
Am sa incerc totusi cu un sfert din cantitate sa vad ce si cum.
Am sa revin cu impresia dupa ce fac experienta :P .....multumesc de reteta, cred ca sant bune rulourile astea, imi plac merele cu scortisoara tare mult :hug: :hug: :flower:

Avatar utilizator
alejoe
Bucatar de elita
Mesaje: 3679
Membru din: 03/05/2012 09:17
Localitate: BRASOV , ROM

Mesajde alejoe » 18/10/2013 09:16

faine toate retetele tale YAYA parca sunt din revista , felicitari :master: :master:
claudia

cla
Bucatar
Mesaje: 859
Membru din: 28/06/2005 01:23

Mesajde cla » 18/10/2013 10:07

Am citit doar mere si scortisoara si mi-au si iesit ochii din orbite. :P

Arata super bine rulourile... le-as devora intr-o clipa. :buuun: :buuun:
Imagine

yafa
Bucatar de talie internationala
Mesaje: 4628
Membru din: 12/02/2009 09:26
Contact:

Mesajde yafa » 21/10/2013 12:40

Lili draguta, sunt grozave rulourile tale. Ma bucur sa te revad !

:hug: :flower: :hug:
Life is like a box of chocolate, you never know what you are gonna get!

http://www.cuisineetplaisir.wordpress.com

Avatar utilizator
antoniah
Expert in arta culinara
Mesaje: 6441
Membru din: 15/11/2011 11:49
Contact:

Mesajde antoniah » 23/10/2013 01:39

Ce frumoase sunt si cu siguranta gustul a fost pe masura! :hug: :pup: :flower:

cocabologa
Incepator
Mesaje: 1
Membru din: 01/10/2015 09:20

nedumerita

Mesajde cocabologa » 01/10/2015 09:44

:o din greseala ai scris ca se amesteca drojdia cu sarea ,sau e corect ? eu stiam ca sarea taie efectul drojdiei,daca ce stiu e gresit te rog sa-mi spui,totdeauna m-am ferit sa pun in contact direct sarea cu drojdia,ms,felicitari pentru retete!

Avatar utilizator
mikirafaela
Bucatar de elita
Mesaje: 2795
Membru din: 19/01/2013 05:58

Mesajde mikirafaela » 01/10/2015 10:29

Si eu cred ca a vrut sa spuna o lingurita de zahar, oricum nu sare! Sarea inhiba drojdia, praful de copt si bicarbonatul, aluatul nu va creste si iar copturile vor iesi tare ca piatra! Iar din reteta reiese ca pune doar un praf de sare ( o lingurita e mult)!
MIKI


Înapoi la “Retete Ilustrate - Dulciuri”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 13 vizitatori