Minciunele (uscatele sau scovergi ) cu smantana

Esti ahtiata dupa dulciuri? Cunosti retete de prajituri, inghetate, torturi, dulciuri care iti pun in pericol greutatea dar care merita sa-ti asumi riscul a doua – trei kilograme in plus pentru a le manca? Aceasta sectiune este rezervata pentru retete de Dulciuri cu poze.

Moderatori: miha1950, Nally, adi, maria MIHULESCU, kia, adinush, octavian, Moderatori

Avatar utilizator
nicoleta64
Bucatar de talie internationala
Mesaje: 5421
Membru din: 31/10/2006 07:16
Localitate: Italia
Contact:

Minciunele (uscatele sau scovergi ) cu smantana

Mesajde nicoleta64 » 24/02/2015 04:49

Aceste minciunele ( uscatele sau scovergi) se fac in Italia in perioada Carnavalului,asa cum a spus si Claudia in reteta ei http://www.reteteculinare.ro/forum/disc ... ppe-13189/
Au diverse denumiri (chiacchiere, sfrappe, galani ,bugie ,cenci, crostoli ...) si forme. De data aceasta le-am facut dreptughiulare cu doua taieturi in mijloc.

Aveam o reteta de minciunele cu smantana, am modificat-o adaugand putin vin.
Au iesit foarte bune si gustoase. Se intinde foarte usor aluatul si nu absorb ulei . Le voi face mereu asa . :buuun:


Ingrediente:
faina 200-250 g.
1 ou
1 galbenus
60 g. smantana
4 linguri vin alb
un varf de sare
1 plic vanilie
coaja rasa de lamaie
zahar pudra vanilat
ulei de arahide (floarea soarelui) pentru prajit

Mod de preparare:
Se amesteca toate ingredientele ,in afara de faina care se puna la sfarsit. Nu se pune toata deoadata, asa vedem daca mai este nevoie sa adaugam in plus de cat este cant. in reteta (depinde de cat absoarbe faina care folosim) .Aluatul trebuie sa fie nelipicios si omogen. Se framanta circa 5 minute pe masa indoindu-l mereu sub podul palmei de la margine spre mijloc, sa incorporeze cat mai mult aer. Se acopera aluatul (in forma de bila ) cu un bol si se lasa 30 minute .Se intinde cu facaletul o foaie destul de subtire si se taie in forma dreptunghiulara cu doua taieturi in mijloc. Se prajesc in ulei suficient de cald.Se scot pe un servet de hartie sa se scurga de ulei . Se pudreaza cand se racesc .
Fişiere ataşate
preparare_minciunele.jpg
preparare_minciunele.jpg (143.17 KiB) Vizualizat de 7122 ori
minciunele_cu_smantana.jpg
minciunele_cu_smantana.jpg (114.7 KiB) Vizualizat de 7122 ori

Avatar utilizator
Danieluta
Expert in arta culinara
Mesaje: 8946
Membru din: 13/03/2006 07:33

Mesajde Danieluta » 24/02/2015 05:22

Bune de tot! :buuun:

Nico... =D> :hug: :flower:

Avatar utilizator
crista
campion la gatit
campion  la  gatit
Mesaje: 10535
Membru din: 21/03/2006 02:57
Contact:

Mesajde crista » 25/02/2015 06:52

Nicooo ce bunatate :buuun: :buuun: :buuun: :buuun: :buuun:

Avatar utilizator
mikirafaela
Bucatar de elita
Mesaje: 2795
Membru din: 19/01/2013 05:58

Mesajde mikirafaela » 25/02/2015 10:14

Bune de tot! :buuun: Bravo Nico! :hug:
MIKI

Avatar utilizator
alejoe
Bucatar de elita
Mesaje: 3679
Membru din: 03/05/2012 09:17
Localitate: BRASOV , ROM

Mesajde alejoe » 25/02/2015 10:29

Nico delicioase :buuun: :buuun: =D> =D>
claudia

yafa
Bucatar de talie internationala
Mesaje: 4628
Membru din: 12/02/2009 09:26
Contact:

Mesajde yafa » 25/02/2015 12:00

M-ati innebunit cu minciunile voastre.... =)) =)) =)) cum suna!

Reteta ta trebuie sa o pun pe lista si pe ea, pana la urma o sa trebuiasca sa ma pun la treaba.

:hug: :hug: :hug:

:flower:
Life is like a box of chocolate, you never know what you are gonna get!

http://www.cuisineetplaisir.wordpress.com

Avatar utilizator
lucia_bp
campion la gatit
campion  la gatit
Mesaje: 9353
Membru din: 05/08/2008 09:47
Localitate: cluj-napoca,romania

Mesajde lucia_bp » 25/02/2015 01:31

Wauuuu :o Chiar o surpriza cu acesta reteta =D> =D> =D> Am si uitat de cand nu am mai facut scovergi ...Eu am alta reteta, dar cu prima ocazie o fac ca si tine :peace: Multumesc :master: :master: :master: :flower: :flower: :flower:

:hug: :hug: :hug:
"Un gram de practica valoreaza cat o tona de teorie.
Iar un graunte de imaginatie face mai mult decat un car de practica"
-Legea lui Bookev-

Avatar utilizator
antoniah
Expert in arta culinara
Mesaje: 6441
Membru din: 15/11/2011 11:49
Contact:

Mesajde antoniah » 02/03/2015 09:37

Pregatea si bunica minciunele, sunt foarte bune, mai ales asa pudrate cu zahar... :vis: Ce frumos le-ai taiat. Sunt excelente, bravo Nico! =D> =D> =D>

:hug: :pup: :flower:


Înapoi la “Retete Ilustrate - Dulciuri”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 7 vizitatori