Millefoglie sau Napoleon de vinete in stil "caprese"

Ati renuntat la carne, iar retetele vegetariene pe care le cunoasteti sunt cu mult mai gustoase decat cele cu carne? Aici va puteti Împartasi cunostintele in materie de mâncaruri vegetariene si puteti sublinia meritele acestui tip de alimentatie.

Moderatori: miha1950, Nally, adi, maria MIHULESCU, kia, adinush, octavian, Moderatori

Avatar utilizator
crista
campion la gatit
campion  la  gatit
Mesaje: 10535
Membru din: 21/03/2006 02:57
Contact:

Millefoglie sau Napoleon de vinete in stil "caprese"

Mesajde crista » 05/08/2011 10:45

admirind turnurile pregatite de unqzz mi-am amintit de aceasta reteta pe care am facut-o mai demult (iulie 2008 .. noroc cu blogul :lol: ) dar se vede ca a scapat nepublicata.
Cum ca sa apara frumos in cartea de bucate, cu poza, unde i se cuvine si ei un locsor e bine sa fie publicata si pe forum deci am pornit la treaba...


ingrediente :

vinata taiata felii foarte subtiri
rosie taiata felii
mozzarella felii
sare,ulei
busuioc
ciuperci ( optional)


cu feliile de vinete unse cu ulei si sarate, prajite pe gratar sau in tigaia de teflon incepem sa construim "turnurile" .
O felie de vinata, una de rosie sarata, una de mozzarella , o frunza de busuioc si daca vreti si felii de ciuperci coapte la gratar. Si tot asa ... optional putem adauga si felii de ciuperci coapte in tigaia de teflon sau la gratar .


se poate servi ca aperitiv sau salata sau ca un felul doi vegetarian alaturi de o
garnitura ( in acest ultim caz o garnitura de cartofi )


nota 1 : millefoglie se mai numeste si Napoleon dupa numele prajiturii in varianta franceza din foi si crema .. prajitura asemanatoare cu cremsnitul nostru

nota 2 : in stil caprese pentru ca imita prin ingrediente si asezarea oarecum in straturi faimoasa salata italiana Caprese ( felii de rosii, felii de mozzarella, un fir de ulei de mssline si frunze de busuioc sau maghiran dupa gust)
Fişiere ataşate
millefoglie de vinete 2.jpg
millefoglie de vinete 2.jpg (64.12 KiB) Vizualizat de 2858 ori
millefoglie de vinete 1.jpg
millefoglie de vinete 1.jpg (74.93 KiB) Vizualizat de 2858 ori

ananikita
Incepator
Mesaje: 18
Membru din: 04/08/2011 09:06

Mesajde ananikita » 05/08/2011 04:01

e cu ciuperci de la cutie sau proaspete?

Avatar utilizator
crista
campion la gatit
campion  la  gatit
Mesaje: 10535
Membru din: 21/03/2006 02:57
Contact:

Mesajde crista » 05/08/2011 06:41

Cu ciuperci proaspete , insa poti sa sari peste ele , este foarte bun si fara

Avatar utilizator
iuliajewel
Bucatar de elita
Mesaje: 2283
Membru din: 05/07/2010 12:06
Localitate: Brasov, Romanica

Mesajde iuliajewel » 05/08/2011 07:08

Crista :o - arata intr-um maaaare fel :o - ce frumos se asterne acolo vanata aia, asa lenesa, da pe-afara - imaginea e superba. Ca si gustul...

=D> =D> =D> :flower: :flower: :flower:

Avatar utilizator
crista
campion la gatit
campion  la  gatit
Mesaje: 10535
Membru din: 21/03/2006 02:57
Contact:

Mesajde crista » 05/08/2011 07:11

a fost foarte bun ( la vremea ei ) :P


voi sa puneti mozzarella buna nu ca mine, :oops: vad in poza ca era din aia sul de se vinde ca sa pui pe pizza , cu o mozzarella mai buna , mai zemoasa, sigur iesea si mai bun.

unqzz
Bucatar in devenire
Mesaje: 601
Membru din: 07/04/2011 10:08

Mesajde unqzz » 05/08/2011 07:31

superrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr! :master: :master: :master:
Happy cooking!
(gateala placuta!)

Avatar utilizator
pupi
campion la gatit
campion la gatit
Mesaje: 12178
Membru din: 20/08/2008 07:59

Mesajde pupi » 05/08/2011 08:07

Si eu zic....mmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm :buuun: :buuun: :buuun: :buuun:


Înapoi la “Bucatarie vegetariana”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 4 vizitatori