Miere de catina

Ati renuntat la carne, iar retetele vegetariene pe care le cunoasteti sunt cu mult mai gustoase decat cele cu carne? Aici va puteti Împartasi cunostintele in materie de mâncaruri vegetariene si puteti sublinia meritele acestui tip de alimentatie.

Moderatori: miha1950, Nally, adi, maria MIHULESCU, kia, adinush, octavian, Moderatori

Avatar utilizator
lucia_bp
campion la gatit
campion  la gatit
Mesaje: 9353
Membru din: 05/08/2008 09:47
Localitate: cluj-napoca,romania

Miere de catina

Mesajde lucia_bp » 22/11/2012 07:42

Ingrediente:

-fructe de catina
-miere naturala de albine

Preparare:

Curatati catina de codite si impuritati, spalati-o intr-o sita sub jet de apa rece, rasfirati-o pe un servet curat de bucatarie si zvantati-o bine.
Puneti fructele de catina intr-un borcan si turnati peste ele miere.
Proportia catina- miere poate varia intre: 1 / 1 si pana la ž / Ÿ .
Omogenizati bine cu o lingura de lemn, zdrobind pe cat puteti bobitele de catina.
Lasati la macerat 7- 10 zile, in frigider, timp in care amestecati periodic.
Consumati cate 1 lingurita, in fiecare dimineata, pe stomacul gol, mestecata bine inainte de a fi inghitita.

Se poate pastra pana la 12 luni in frigider.

Preparatul are efecte multiple in intarirea sistemului imunitar, stimularea activitatii intelectuale, imbunatatirea activitatii cardiace la persoanele in varsta, blocarea metastazelor maligne, combaterea efectelor stresului, puternic antioxidant, reglarea sistemului endocrin, etc.

Pentru mai multe detalii, cititi despre catina in “ Ghidul alimentelor “ de pe site.
Fişiere ataşate
CIMG4439.JPG
CIMG4439.JPG (97.55 KiB) Vizualizat de 1628 ori
CIMG4433.JPG
CIMG4433.JPG (98.1 KiB) Vizualizat de 1628 ori
CIMG4430.JPG
CIMG4430.JPG (104.45 KiB) Vizualizat de 1628 ori
CIMG4429.JPG
CIMG4429.JPG (110.6 KiB) Vizualizat de 1628 ori
CIMG2899.JPG
CIMG2899.JPG (111.7 KiB) Vizualizat de 1628 ori
CIMG2896.JPG
CIMG2896.JPG (157.35 KiB) Vizualizat de 1628 ori
"Un gram de practica valoreaza cat o tona de teorie.
Iar un graunte de imaginatie face mai mult decat un car de practica"
-Legea lui Bookev-

apivetsrl1
Incepator
Mesaje: 1
Membru din: 16/11/2013 06:58

Completare

Mesajde apivetsrl1 » 16/11/2013 07:15

salut Lucia,
Foarte bun postul tau, doar ca daca mierea este de calitate (naturala si cu continut de apa scazut=extrasa dupa ce s-a capacit integral rama) nu e nevoie de pastrare la frigider, amestecul daca nu depaseste o parte de catina si o parte de miere (si a fost agitat o data la o zi in primele 2 saptamaini dupa amestecare) este foarte stabil si se poate pastra si la temperatura camerei.

Avatar utilizator
antoniah
Expert in arta culinara
Mesaje: 6441
Membru din: 15/11/2011 11:49
Contact:

Mesajde antoniah » 17/11/2013 12:33

Oare cum de mi-a scapat postarea aceasta? :blushing: Ce binevenita este o portie mare de sanatate (asa cum este cea pregatita de tine) mai ales acum in pragul iernii. Lucia draga mea, iti multumesc pentru reteta! :hug: :pup: :flower: :flower: :flower:

Avatar utilizator
d_dana_a
Bucatar de talie internationala
Mesaje: 4140
Membru din: 04/11/2009 10:51
Localitate: Sibiu, Romania

Mesajde d_dana_a » 17/11/2013 07:09

...si eu multumesc de reteta :hug: :pup: :love: :flower:

Cu siguranta am sa fac si eu acest preparar, de mult mi-am propus dar acum ca l-ai postat nu v-a mai scapa :wink:
:hug: :pup: :flower:
Imi place sa gatesc...
Imagine


Înapoi la “Bucatarie vegetariana”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 1 vizitator