Metode si Tehnici de Ornare a Torturilor

Cunoasteti mici trucuri usor de realizat, dar care fac diferenta dintre o mancare reusita si una esuata? Prezentati-le aici pentru cei care nu au reusit inca sa le descopere singuri. De asemenea daca aveti nelamuriri privind anumite retete veti primi ajutor din partea membrilor comunitatii.

Moderatori: miha1950, Nally, adi, maria MIHULESCU, kia, adinush, octavian, Moderatori

anasam
Incepator
Mesaje: 2
Membru din: 12/03/2013 11:39

Multumesc! :)

Mesajde anasam » 27/08/2013 11:04

Multumesc frumos Pupi, sunt convinsa acum ca nu am sa o gasesc :( dar nu voi inceta sa o caut :) si daca o gasesc te anunt. (chiar daca sunt in Romania :)) )
Iti multumesc frumos pentru timpul acordat si iti doresc sa ai o zi frumoasa
Ana

incepator
Incepator
Mesaje: 1
Membru din: 29/09/2013 05:36

frisca pentru decorare

Mesajde incepator » 29/09/2013 05:41

Buna ziua, puteti sa-mi impartasiti din experienta dvs., ce pot pune in frisca naturala pentru a deveni mai ferma, pentru a putea face un decor mai elaborat?
Multumesc

Avatar utilizator
pupi
campion la gatit
campion la gatit
Mesaje: 12178
Membru din: 20/08/2008 07:59

Mesajde pupi » 30/09/2013 07:57

In primul rand trebuie sa fie foarte rece, apopi , zaharul se adauga in ploaie dupa ce frisca incepe se se lege.....iar pentru intaritor se foloseste smantana sau putin suc de lamaie. La sucul de lamaie se piune in functie de cantitatea de frisca pe care o ai , in asa fel incat sa nu fie acra frisca iar mixerul sa fie la viteza mica.....sucul se adauga spre sfarsit nu la inceputul baterii.
Daca altcineva mai stie ceva in plus fata de asta , chiar as fi bucuroasa sa aud alte " tips-uri"

Avatar utilizator
xanora
Bucatar Sef
Mesaje: 1528
Membru din: 24/03/2011 12:57
Localitate: El Poble Nou de Benitachell, Comunidad Valenciana

Mesajde xanora » 30/09/2013 01:17

pupi scrie:In primul rand trebuie sa fie foarte rece, apopi , zaharul se adauga in ploaie dupa ce frisca incepe se se lege.....iar pentru intaritor se foloseste smantana sau putin suc de lamaie. La sucul de lamaie se piune in functie de cantitatea de frisca pe care o ai , in asa fel incat sa nu fie acra frisca iar mixerul sa fie la viteza mica.....sucul se adauga spre sfarsit nu la inceputul baterii.
Daca altcineva mai stie ceva in plus fata de asta , chiar as fi bucuroasa sa aud alte " tips-uri"


Si frisca sa fie de calitate!!! Eu din lene am aterizat intr-un super si nu aveau acolo marca pe care o folosesc de obicei si nu da gres niciodata : eu pun frisca pt batut in recipientul in care o bat la frigi si continui tot asa cu zaharul in ploaie dupa ce incep s ao bat, dar cum am zis din lene si lipsa de timp de colindat prin alt supermarket am luat ce aveau ei acolo, marca alba si no way sa mi se lege cu tot cu zeama de lamaie. Calitatea inainte de toate. Si un alt tip , sper ca tu Pupi esti de acord cu mine, mereu vas de inox sau emailat, ca la albus, am avut numai rezultate bune in astfel de vase. Daca esti din tara ai grija cu intaritorul pt frisca, contine amidon amestecat cu zahar pudra, si daca pui mai mult strici gustul. E testat :P
xanora
"Eu sunt o-mperechere de straniu
Şi comun,
De aiurări de clopot
Şi frământări de clape -
În suflet port tristeţea planetelor ce-apun,
Şi-n cântece, tumultul căderilor de ape..." Ion Minulescu " Ecce homo"

Avatar utilizator
pupi
campion la gatit
campion la gatit
Mesaje: 12178
Membru din: 20/08/2008 07:59

Mesajde pupi » 30/09/2013 09:16

Da, se recomanda vasul de inox pentru ca pus la frigider pentru racire se pastreaza rece mai mult timp.
Sincer , eu nu am tinut cont de asta niciodata pentru ca smantana de frisca pe care o folosesc eu este tinuta mereu la frigider si e foarte rece cand o pun la batut. Uneori am folosit si vas de plastic.
In general pun la vasul de inox de la mixerul fix( Kitchen Aid) si aparatul isi face singur treaba dar cand am cantitate mica de frisca de batut folosesc un castronas mic de plastic.
Important e calitatea asa cum spui, dar cum fata a spus ca foloseste smantana naturala , am dedus ca e de ma mama vaca direct si nu cea din comert plina de fel de fel de chimicale si te mai miri ce .Deci aici nu mai poate fi vorba de calitate....este una, cea buna si preferata :wink:.
Draga "INCEPATOR" concluzia.....smantana de frisca naturala rece de la frigider, fara chimicale de gen intaritor la plic, vas inox tinut la frigider , suc de lamaie sau smantana naturala , mixer fix sau manual, viteza medie, zahar pus in ploaie, putina vanilie si poti incepe baterea .

Cand ai terminat vrem sa vedem si noi produsul final....personal imi place frisca tare mult.....spor la treaba :hug:


Înapoi la “Sfaturi utile in bucatarie”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 2 vizitatori