Metode si Tehnici de Ornare a Torturilor

Cunoasteti mici trucuri usor de realizat, dar care fac diferenta dintre o mancare reusita si una esuata? Prezentati-le aici pentru cei care nu au reusit inca sa le descopere singuri. De asemenea daca aveti nelamuriri privind anumite retete veti primi ajutor din partea membrilor comunitatii.

Moderatori: miha1950, Nally, adi, maria MIHULESCU, kia, adinush, octavian, Moderatori

Avatar utilizator
pupi
campion la gatit
campion la gatit
Mesaje: 12178
Membru din: 20/08/2008 07:59

Mesajde pupi » 19/11/2011 09:19

BEGINNER, nu stiu ce sa mai scriu in plus la cele scrise pana acuma....daca intri pe paginile 3 si 4 aici, ai sa gasesti exact explicatile necesare, ai sa vezi si poze si retete, culoarea martipanului in contrast cu cea a fondantului....in pozele in care iti arata cum se imbraca un tort in fondant ai sa vezi cum se peticeste blatul cu MARTIPAN , dupa aia se ACOPERA cu martipan si peste el va fi al doilea strat , cel de fondant alb...intre cele doua se va pune un strat de gem de caise incalzit si strecurat prin sita dupa ce ajunge la faza de lichefiere, apoi cu o pensula se unge totul si se aplica ultimul strat care este fondantul.....asa se porcedeaza corect , dar multi nu tin cont de asta si atunci ies torturile cu aspect valurit, incretit, prin fondant se vad toate denivelarile sau cade fondantul sau se misca de la locul lui....alte ori crapa pe la colturi etc,., etc....fel de fel de problema pot a[parea daca nu se tine cont de cele mai mici amanunte...


Deci paginile 3 si 4 gasesti raspuns la tot ce ai intrebat ....daca citest totul de la 1 la 5 ai sa gasesti mult mai multe informatii , tocmai bune ptr incepatori.....

La botosei NU am folosit royal icing, nu se pot face din pasta asta botosei de marimea asta, cel mult poti sa faci din cei minusculi , sau sa ii faci in mai multe faze ( bucati)si apoi sa lipesti........botoseii se fac din fondant, asta il pregatesti dupa cum iti place....din lapte praf, din marshmellows sau din zahar....retete gasesti ( cel din zahar si marehmellows aici la subiect , pe paginile din fata) si reteta de fondant din lapte praf , cred ca este in cartea de bucate....daca ceva nu intelegi, sau ai nelamuriri, te rog scrie din nou si incerc sa iti explic, atat cat ma pricep si eu... :hug: :pup:

Avatar utilizator
antoniah
Expert in arta culinara
Mesaje: 6441
Membru din: 15/11/2011 11:49
Contact:

Mesajde antoniah » 20/11/2011 12:26

Postez aceste randuri in speranta ca ele va pot fi utile. Am citit si recitit postarile foarte interesante cu privire la tehnicile de ornare a torturilor. Felicitari tuturor!

Am cautat pe internet sa vad daca se pot comanda produsele magazinului Wilton si in Romania. Am gasit o firma ce aduce produsele insa nu stiu nimic despre modul de livrare, despre modul de plata si nici despre seriozitatea lor. Adrese (pentru Europa si nu numai) am gasit la: www.wilton.com/about/contact/intl_distrib.cfm

Sunt produse interesante, frumoase, pe care orice gospodina si-ar dori sa le aiba (eu nu le-am cunoscut pana nu am vazut frumoasele poze postate de Pupi - ma refer la minunile ce ies din mana ei si la ustensilele pe care le foloseste).

M-am gandit ca ceea ce gasiti acolo va poate fi util pentru sarbatorile ce se apropie.

:hug: :hug: :hug:
Ultima oară modificat 12/01/2012 12:07 de către antoniah, modificat de 5 ori în total.

beginner
Incepator
Mesaje: 13
Membru din: 19/11/2011 08:33

Mesajde beginner » 20/11/2011 02:44

pupi scrie:BEGINNER, nu stiu ce sa mai scriu in plus la cele scrise pana acuma....daca intri pe paginile 3 si 4 aici, ai sa gasesti exact explicatile necesare, ai sa vezi si poze si retete, culoarea martipanului in contrast cu cea a fondantului....in pozele in care iti arata cum se imbraca un tort in fondant ai sa vezi cum se peticeste blatul cu MARTIPAN , dupa aia se ACOPERA cu martipan si peste el va fi al doilea strat , cel de fondant alb...intre cele doua se va pune un strat de gem de caise incalzit si strecurat prin sita dupa ce ajunge la faza de lichefiere, apoi cu o pensula se unge totul si se aplica ultimul strat care este fondantul.....asa se porcedeaza corect , dar multi nu tin cont de asta si atunci ies torturile cu aspect valurit, incretit, prin fondant se vad toate denivelarile sau cade fondantul sau se misca de la locul lui....alte ori crapa pe la colturi etc,., etc....fel de fel de problema pot a[parea daca nu se tine cont de cele mai mici amanunte...


Deci paginile 3 si 4 gasesti raspuns la tot ce ai intrebat ....daca citest totul de la 1 la 5 ai sa gasesti mult mai multe informatii , tocmai bune ptr incepatori.....

La botosei NU am folosit royal icing, nu se pot face din pasta asta botosei de marimea asta, cel mult poti sa faci din cei minusculi , sau sa ii faci in mai multe faze ( bucati)si apoi sa lipesti........botoseii se fac din fondant, asta il pregatesti dupa cum iti place....din lapte praf, din marshmellows sau din zahar....retete gasesti ( cel din zahar si marehmellows aici la subiect , pe paginile din fata) si reteta de fondant din lapte praf , cred ca este in cartea de bucate....daca ceva nu intelegi, sau ai nelamuriri, te rog scrie din nou si incerc sa iti explic, atat cat ma pricep si eu... :hug: :pup:


Multumesc mult pentru raspuns. Incep sa imi clarific multe lucruri dupa ce am citit discutiile in forum. Mai am totusi o intrebare pentru cele care au utilizat colorantul gel de la Wilton...am vazut pe forumurile din strainatate ca multe persoane se plang ca da un gust amar plajiturilor. Voi ati intampinat problema asta? Nu as vrea sa imi cumpar colorantul si sa vad apoi ca nu il pot folosi...

Salutari :)

dariamih
Incepator
Mesaje: 64
Membru din: 19/09/2010 04:24

Mesajde dariamih » 20/11/2011 04:02

Ornatul prajiturilor pentru mine tot timpul a fost dificil...:D

Avatar utilizator
pupi
campion la gatit
campion la gatit
Mesaje: 12178
Membru din: 20/08/2008 07:59

Mesajde pupi » 20/11/2011 06:13

Sa fiu sincera , eu nu folosesc coloranti la prajituri, prefer sa le gandesc inaintesi sa caut coloranti naturali....dorinta de a sta departe de cat se poate de multe chimicale , e mai puternica decat o culoare roz sau verde a unui blat sau crema....daca vreau blat/crema roz amestec cu cirese maraschino, verde cu menta( si il fac de ciocolata)bej cu zahar brun si miere inchisa la culoare, crema de smochina da o culoare bejulie, gutuile in blat dau o culoare aramie.....

.....si da, folosesc multi coloranti de la Wilton( e singurul loc de unde cumpar) dar cu ele colorez doar decorurile din fondant pe care le fac, astea nu le mancam,
IN general la Wilton se gasesc vopsele pentru asa ceva, dar sant si din cele lichide ( cele foloste de mine sant pasta sau pulbere) care sant special facute pentru a colora o prajitura ,deci sant comestibile
Tare m-as mira sa dea un gust prajiturilor, asa cum spune prietena ta....poate a folosit ceva ce nu cunostea sau poate au avut termenul de expirare depasit......deci, nu toate vopselele se pot manca sau nu toate sant bune :( :(

Avatar utilizator
pupi
campion la gatit
campion la gatit
Mesaje: 12178
Membru din: 20/08/2008 07:59

Mesajde pupi » 20/11/2011 06:17

Antoniah, mersi ca ai pus trimiterile, poate sant fete care cauta, asa vor sti cum sa ajunga in locuri necunoscute :D ....e bine de stiut.... :hug: :pup:

Avatar utilizator
pupi
campion la gatit
campion la gatit
Mesaje: 12178
Membru din: 20/08/2008 07:59

Mesajde pupi » 20/11/2011 06:20

Dariamih si pentru mine a fost dificil, totul iesea urat,parca aveam ambele maini pe partea stanga, totul era fara gust , nimic fin,etc, etc....cu timpul totul se invata, doar practica se cere si prin ea devii mai puternica( valabil la orice, nu numai la cocalit :P :D ) :hug: :hug:

Avatar utilizator
antoniah
Expert in arta culinara
Mesaje: 6441
Membru din: 15/11/2011 11:49
Contact:

Mesajde antoniah » 20/11/2011 06:37

pupi scrie:De la magazinele Wilton cumpar eu tot ce am nevoie....poate gasesti on line, la comanda sau direct la magazinele prin care isi comercializeaza produsele :hug:


Eu trebuie sa iti multumesc. Ideea de a cauta firme ce aduc produse Wilton in Romania am preluat-o dintr-o postare a ta. Am cautat ustensile cu care se modeleaza fondantul dar din cate am vazut, acum nu mai sunt disponibile separat ci doar intr-un set format din mai multe piese.

Minunat tot ceea ce faci Pupi! Bravo pentru maiestria cu care pregatesti toate aceste deserturi minunate!


=D> :flower: =D> :flower: =D> :flower:

beginner
Incepator
Mesaje: 13
Membru din: 19/11/2011 08:33

Mesajde beginner » 21/11/2011 10:30

pupi scrie:Sa fiu sincera , eu nu folosesc coloranti la prajituri, prefer sa le gandesc inaintesi sa caut coloranti naturali....dorinta de a sta departe de cat se poate de multe chimicale , e mai puternica decat o culoare roz sau verde a unui blat sau crema....daca vreau blat/crema roz amestec cu cirese maraschino, verde cu menta( si il fac de ciocolata)bej cu zahar brun si miere inchisa la culoare, crema de smochina da o culoare bejulie, gutuile in blat dau o culoare aramie.....

.....si da, folosesc multi coloranti de la Wilton( e singurul loc de unde cumpar) dar cu ele colorez doar decorurile din fondant pe care le fac, astea nu le mancam,
IN general la Wilton se gasesc vopsele pentru asa ceva, dar sant si din cele lichide ( cele foloste de mine sant pasta sau pulbere) care sant special facute pentru a colora o prajitura ,deci sant comestibile
Tare m-as mira sa dea un gust prajiturilor, asa cum spune prietena ta....poate a folosit ceva ce nu cunostea sau poate au avut termenul de expirare depasit......deci, nu toate vopselele se pot manca sau nu toate sant bune :( :(


Salutare. Si eu tot pentru fondant as vrea sa folosesc colorantul. Chiar nu sunt adepta colorantilor in prajituri, nu am folosit niciodata. Insa as vrea sa fac niste cupcakes mai ochioase de sarbatori, de tipul celor din poza aceasta:

http://1.bp.blogspot.com/_KdcIbVAr5b4/T ... 1_1024.jpg

Ideea este 1. sa nu dea un gust amar, si 2. sa fie culorile intense fiindca am auzit si asta ca ar fi destul de spalacite culorile. Acum...sincer, sunt convinsa ca depinde de utilizator. Insa la colorantul gel de la Wilson arata pe net niste poze cu torturi cu fondant asa de viu colorat...si asa as vrea sa imi iasa si mie. Sau cat mai aproape macar.

Oricum, daca as avea un feedback bun de la voi...le-as comanda :)

beginner
Incepator
Mesaje: 13
Membru din: 19/11/2011 08:33

Mesajde beginner » 21/11/2011 10:39

Pupi, scuze ca te stresez tot pe tine, dar...inca o intrebare. Pe pagina 2 de la acest subiect ai pus un tort etajat pe care spuneai ca l-ai facut pentru un baby shower. Tortul e superb, culorile intense, wow...Totusi nu mi-e clar:
1. Ai folosit martipan sau fondant pentru decor?
2. Nu ati papat decorul? Toate animalutele alea simpatice? Pentru ca spuneti ca folosesti gelul de la Wilton doar pentru a colora decorurile din fondant pe care le faci, dar nu le mancati. Sau cel putin eu asa am inteles.

Sper sa vrei sa imi raspunzi si de data asta si cine stie, peste ani si ani de stat prin bucatarii...poate sa o pot informa si eu pe altii :)


Înapoi la “Sfaturi utile in bucatarie”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 4 vizitatori