Melcisori picanti

Esti atat de mandra de reusita ta culinara incat ai simtit nevoia sa o imortalizezi intr-o fotografie? Ai aici ocazia sa atasezi poza la reteta culinara si sa o arati tuturor. Sectiunea este rezervata pentru retete de Mancaruri cu poze.

Moderatori: miha1950, Nally, adi, maria MIHULESCU, kia, adinush, octavian, Moderatori

Avatar utilizator
lucia_bp
campion la gatit
campion  la gatit
Mesaje: 9353
Membru din: 05/08/2008 09:47
Localitate: cluj-napoca,romania

Melcisori picanti

Mesajde lucia_bp » 10/07/2009 08:19

Va propun un aperitiv, pentru care garantez ca este foarte bun !
Ii puteti consuma reci sau mai bine calzi, intr-o seara, la “un pahar de vorba” cu familia.

Ingrediente :

Pentru coca :

-500 g faina
-10 g drojdie proaspata
-2-4 linguri ulei
-1 praf de sare
-2 oua

Pentru umplutura :

-1 ceapa
-200 g cascaval ras
-1/2 bucata salam
-2-3 bucati carnati
-1 ou
-ketchup
-condimente, dupa gust(eu am folosit: piper, rozmarin pudra, chili, 2 ardei iuti uscati, macinati, cimbru uscat)

Pentru ornat :

-1 ou
-cascaval ras

Preparare :

Dizolvati drojdia in 2-3 linguri de apa calduta, amestecati-o cu 2-3 linguri de faina, ca sa aiba aspectul unei smantani si lasati la dospit, intr-un loc cald, pana isi dubleaza volumul.
Separat, cerneti faina, adaugati maiaua crescuta, ouale, uleiul, sarea si framantati pana obtineti un aluat elastic si usor de lucrat.
Dati aluatului o forma rotunda, inveliti cu un prosop vasul in care este pus aluatul si lasati la crescut, in loc cald, pana isi dubleaza volumul.
Intre timp pregatiti umplutura, astfel: amestecati ceapa tocata marunt, carnatii si salamul, taiate bucatele mici, cascavalul ras si oul, pana la omogenizare.
Din aluatul crescut, intindeti o foaie, potrivit de subtire si ungeti-o cu ketchup.
Presarati apoi condimentele dorite , peste care, repartizati uniform umplutura.
Rulati sub forma de sul, apoi taiati segmente egale.
Puneti-le in picioare, intr-o tava tapetata cu hartie de copt, ungeti-le cu ou batut si presarati deasupra, cascaval ras.
Dati la cuptorul incins, la foc potrivit, pentru 25-35 min sau pana se rumenesc frumos si aluatul este facut.
Se pot servi simpli sau cu ketchup, cu maioneza, dupa dorinta, calzi sau reci.

POFTA BUNA !
Fişiere ataşate
CIMG0693.JPG
CIMG0693.JPG (47.71 KiB) Vizualizat de 3801 ori
CIMG0682.JPG
CIMG0682.JPG (38.41 KiB) Vizualizat de 3801 ori
CIMG0685.JPG
CIMG0685.JPG (43.33 KiB) Vizualizat de 3801 ori
CIMG0688.JPG
CIMG0688.JPG (43.23 KiB) Vizualizat de 3801 ori
CIMG0673.JPG
CIMG0673.JPG (59.3 KiB) Vizualizat de 3801 ori
CIMG0672.JPG
CIMG0672.JPG (36.04 KiB) Vizualizat de 3801 ori
CIMG0668.JPG
CIMG0668.JPG (43.79 KiB) Vizualizat de 3801 ori
CIMG0660.JPG
CIMG0660.JPG (34.01 KiB) Vizualizat de 3801 ori
CIMG0661.JPG
CIMG0661.JPG (34.03 KiB) Vizualizat de 3801 ori
CIMG0651.JPG
CIMG0651.JPG (54.37 KiB) Vizualizat de 3801 ori
CIMG0643.JPG
CIMG0643.JPG (47.13 KiB) Vizualizat de 3801 ori
CIMG0650.JPG
CIMG0650.JPG (52.68 KiB) Vizualizat de 3801 ori
CIMG0645.JPG
CIMG0645.JPG (32.31 KiB) Vizualizat de 3801 ori
CIMG0624.JPG
CIMG0624.JPG (20.53 KiB) Vizualizat de 3801 ori
CIMG0620.JPG
CIMG0620.JPG (28.46 KiB) Vizualizat de 3801 ori
CIMG0616.JPG
CIMG0616.JPG (33.5 KiB) Vizualizat de 3801 ori
CIMG0615.JPG
CIMG0615.JPG (27 KiB) Vizualizat de 3801 ori
CIMG0602.JPG
CIMG0602.JPG (48.62 KiB) Vizualizat de 3801 ori
"Un gram de practica valoreaza cat o tona de teorie.
Iar un graunte de imaginatie face mai mult decat un car de practica"
-Legea lui Bookev-

Avatar utilizator
dana67
Bucatar in devenire
Mesaje: 681
Membru din: 15/05/2009 09:27

Mesajde dana67 » 10/07/2009 09:19

:roll: foarte bun acest aperitiv =D> =D>

Avatar utilizator
lucia_bp
campion la gatit
campion  la gatit
Mesaje: 9353
Membru din: 05/08/2008 09:47
Localitate: cluj-napoca,romania

Mesajde lucia_bp » 10/07/2009 09:22

Dana,
Nu glumesc, chiar garantez ca este bun !
:hug: :love: :flower:
"Un gram de practica valoreaza cat o tona de teorie.

Iar un graunte de imaginatie face mai mult decat un car de practica"

-Legea lui Bookev-

Avatar utilizator
adriana_stefan
Bucatar in devenire
Mesaje: 307
Membru din: 09/12/2008 12:26
Localitate: calarasi romania

Mesajde adriana_stefan » 10/07/2009 10:43

Ce buuuun! :buuun: :buuun: :buuun: :buuun: =D> =D> =D> =D>
Poti avea tot ce-ti doresti,trebuie doar sa vrei cu adevarat
MICHAEL NEIL

Avatar utilizator
pupi
campion la gatit
campion la gatit
Mesaje: 12178
Membru din: 20/08/2008 07:59

Mesajde pupi » 11/07/2009 10:40

Sant sigura ca este bun aperitivul asta. Cand am vazut ce fain arata in sectiune mi s-a umplut gura de apa.
Lucia =D> =D> :hug:

cara
antitalent culinar
Mesaje: 4261
Membru din: 05/12/2005 11:51

Mesajde cara » 11/07/2009 11:38

lucia, in loc cascaval si ceapa , crezi ca pot pune ciuperci si ceapa un pic calite? Arata foarte bine aperitivul asta. Aluatul pare foarte fraged :hug: Felicitari! :flower:

Avatar utilizator
Leila
campion la gatit
campion la gatit
Mesaje: 5215
Membru din: 15/02/2007 10:25

Mesajde Leila » 11/07/2009 02:30

cara scrie:lucia, in loc cascaval si ceapa , crezi ca pot pune ciuperci si ceapa un pic calite? Arata foarte bine aperitivul asta. Aluatul pare foarte fraged :hug: Felicitari! :flower:


Cara , fiecare poate pregati umplutura dupa gustul sau . Nu are nimic daca calesti ceapa si ciupercile ,va fi si mai gustoasa :roll:

Felicitari Lucia =D> si iti multumesc de reteta :) chiar ma gandeam ce sa mai gatesc la familie pe diseara :)

:pup: :flower:

Avatar utilizator
alinaraluca2000
Bucatar
Mesaje: 1209
Membru din: 11/03/2007 01:58
Localitate: Baia Mare
Contact:

Mesajde alinaraluca2000 » 11/07/2009 08:00

faine straturi
ImagineImagineImagine

Avatar utilizator
adry
Bucatar de elita
Mesaje: 2434
Membru din: 17/11/2006 05:16
Localitate: Salerno-Italia

Mesajde adry » 11/07/2009 09:59

Lucia, =D> =D> =D> =D>
Vreu sa-i fac chiar maine si sper sa-mi iasa :?
Ca umplutura o sa pun cam ce am prin casa!!

Avatar utilizator
nicoleta64
Bucatar de talie internationala
Mesaje: 5421
Membru din: 31/10/2006 07:16
Localitate: Italia
Contact:

Mesajde nicoleta64 » 12/07/2009 01:01

Buni si aspectosi! :roll: :buuun:


Înapoi la “Retete ilustrate - Mancaruri”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 7 vizitatori