Masina de paine. De care?

Discutii libere pe orice tema

Moderatori: miha1950, Nally, adi, maria MIHULESCU, kia, adinush, octavian, Moderatori

vero
Bucatar
Mesaje: 890
Membru din: 26/10/2007 05:22
Contact:

Mesajde vero » 06/02/2008 03:16

Sunt niste reguli stricte:

-intai se pun lichidele
-toate ingredientele trebuie sa fie la temp. camere
-ingredientele se pun in ordinea din reteta si cum ne vine noua...
-se recomanda drojdia uscata

---mai sunt ele.....dar revin...


Ioana, da normal fara sa-l coci in ea, il coci in aragaz

Ioana
Bucatar Sef
Mesaje: 1700
Membru din: 15/11/2005 03:44
Localitate: Cluj-Napoca

Mesajde Ioana » 06/02/2008 03:18

vezi sarea sa nu atinga drojdia!

asa ca dupa lichide eu pun 1/2 din faina, sarea apoi 1/2 din faina si drojdia deasupra

Ioana
Bucatar Sef
Mesaje: 1700
Membru din: 15/11/2005 03:44
Localitate: Cluj-Napoca

Mesajde Ioana » 06/02/2008 03:21

trebuie sa faci ciuburile de viespi de la angelique, aluatul e perfect, o sa fi incantata de rezultat

Avatar utilizator
melianda
Bucatar de elita
Mesaje: 2659
Membru din: 14/11/2007 02:53
Localitate: Timisoara

Mesajde melianda » 06/02/2008 03:31

da si eu indeplinesc conditiile astea...
Vero nu e musai acum sa-mi scrii retetele , cand ai tu timp :flower:
Eu am facut cozonac la masina care o am , dar doar am framanat aluatul acolo dupa aceea l-am scos l-am umplut si l-am pus in tavi.

vero
Bucatar
Mesaje: 890
Membru din: 26/10/2007 05:22
Contact:

Mesajde vero » 06/02/2008 05:40

M-am descurcat singura: am aici o reteta de chifle si o reteta de chifle dulci. am pus-o in aplicare pe cea de chifle care normal are si drojdie si se foloseste programul nr 12 adica cel de Aluat de pizza.
Asta am vazut ca asta se folosete pentru aluaturile dospite.
Acuma am bagat ingredientele in cuva si masina isi face treaba, timp de 1 ora si 10 minute. Scrie in retetar ca dupa ce se opreste se ia aluatul din cuva, se intinde pe o planseta pudrata cu faina si se fac chifle, dar eu fac cornuri cu rahat . Se mai lasa cica afara la dospit doar 30 minute dupa care se introduc la cuptor timp de 20 minute.

Ioana, daca castigi, adica imi iese...dau o sampanie!
:flower:

Avatar utilizator
crista
campion la gatit
campion  la  gatit
Mesaje: 10535
Membru din: 21/03/2006 02:57
Contact:

Mesajde crista » 06/02/2008 06:27

Vero eu nu am zis ca nu e originala ... ci ca e facuta pt export ... pentru alte tari printre are : franta, rusia, turcia si romania ... de aici logic ca cele pt romania au carti in italaina si in ro , cele pt franta au carte in italiana si in franceza .. italiana e obligatorie pe cartea asta caci firm e italiana .. asa cum obligatorie e limba tarii unde o exporta. Insa acest tip de masina in Italia nu se vinde la magazin au altye numere aici dar nu bd .. asta al tau.. tocmai pt ca eun brand special pt export . Masina Meliandei insa am descoperit ca se vinde si aici si deci a fost usor sa ii gasesc o carte tehnica pe internet si foarte multe comentarii intre cei care au acest tip de masina. Priobabil dc cautam pe google.ro sau pe google.fr in limba franceza si acolo se gaseau multe comentarii si citind ce spun cei care au astfel de masini aflii multe despre priogrme, retete etc ... dar eu franceza nu stiu :(

vero
Bucatar
Mesaje: 890
Membru din: 26/10/2007 05:22
Contact:

Mesajde vero » 06/02/2008 07:54

iaca, am reusit!!!

:lol:

Le-am facut dupa o reteta de chifle dulci, dar le-a dar forma de corn si le-am umplut cu rahat.
sunt foarte multumita....gustoase si pufoase!

O nebunie!

Ioana,
da intr-adevar era programul pentru pizza.....multumesc! :flower:
Fişiere ataşate
IMG_5182.jpg
IMG_5182.jpg (56.13 KiB) Vizualizat de 3920 ori
IMG_5179.jpg
IMG_5179.jpg (49.06 KiB) Vizualizat de 3920 ori
IMG_5177.jpg
IMG_5177.jpg (56.1 KiB) Vizualizat de 3920 ori

Avatar utilizator
melianda
Bucatar de elita
Mesaje: 2659
Membru din: 14/11/2007 02:53
Localitate: Timisoara

Mesajde melianda » 06/02/2008 08:03

Vero au iesit apetisante :buuun: :buuun:

=D> =D> =D> =D> =D>
cand ai timp scrii si reteta ca eu nu o am pe asta cu chifle dulci :flower: :flower: :(

vero
Bucatar
Mesaje: 890
Membru din: 26/10/2007 05:22
Contact:

Mesajde vero » 06/02/2008 08:31

Meli, vreau sa le scanez pe toate ...si s ale pun aici dar am sa fac alt subiect cu retete pentru masina de paine,ok?

pup :flower:

Ioana
Bucatar Sef
Mesaje: 1700
Membru din: 15/11/2005 03:44
Localitate: Cluj-Napoca

Mesajde Ioana » 06/02/2008 08:36

vai ce grasunele sunt! foarte frumoase =D>

am verificat si la a mea masina si tot 12 e pentru aluaturi dospite si 11 doar pentru framantat. zici ca ca toate au acelasi soft :D


Înapoi la “Zona libera”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 5 vizitatori