Marinata din peste

Bucataria este o enigma pentru voi, dar sunt totusi cateva mancaruri care va reusesc neconditionat? Sau sunteti expert(a) in ale bucatariei, dar timpul va forteaza sa va limitati la mancaruri gatite usor si rapid? Veniti in ajutorul celor ca voi prezentand aici reusitele voastre rapide.

Moderatori: miha1950, Nally, adi, maria MIHULESCU, kia, adinush, octavian, Moderatori

Avatar utilizator
Mona S P
Bucatar de elita
Mesaje: 2076
Membru din: 17/11/2006 11:28
Localitate: Galati - Romania

Marinata din peste

Mesajde Mona S P » 20/11/2006 12:10

Ingrediente: 2kg peste (de preferat macrou sau hering sau peste autohton mic intre 15-20 cm lungime),250ml ulei,200ml otet din vin,600ml apa,4-5 foi dafin piper boabe,sare.
Preparare:Se curata pestele se spala apoi se portioneaza in bucati de 4-5 cm.Se aseaza pestele intr-o cratita apoi se pun :uleiul,otetul apa ,boabele de piper,sare,si foile de dafin.
Se pune pe foc mic cu un capac etans timp de 4 ore.
Important : in acest interval nu se va ridica deloc capacul.Se lasa sa se raceasca in cratita in care a fost preparat .Dupa racire se scot bucatile de peste se aseaza pe un platou se orneaza cu felii de lamaie si se pot servi .Pestele astfel preparat se poate pastra in borcane,la rece,in care se va turna zeama de la fiert dupa ce a fost strecurata.

Înapoi la “Usor de gatit”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 7 vizitatori