Mancare din Limba de Porc - Cine ma ajuta si pe mine? :(

Cunoasteti mici trucuri usor de realizat, dar care fac diferenta dintre o mancare reusita si una esuata? Prezentati-le aici pentru cei care nu au reusit inca sa le descopere singuri. De asemenea daca aveti nelamuriri privind anumite retete veti primi ajutor din partea membrilor comunitatii.

Moderatori: miha1950, Nally, adi, maria MIHULESCU, kia, adinush, octavian, Moderatori

mona
Incepator
Mesaje: 16
Membru din: 12/01/2006 09:11

Mesajde mona » 12/01/2006 02:19

Limba cu maioneza
vine limba fiarta curatata, taiata fâşii si amestecata cu maioneza eu pun si smantana, sare piper, si cateva masline
Ce pofta imi faceti voi pe aici si sunt si la cura.

Avatar utilizator
miha1950
Bucatar Sef
Mesaje: 1845
Membru din: 14/12/2005 10:54
Localitate: Maramures
Contact:

Mesajde miha1950 » 14/11/2006 10:01

Duminica am gatit limba cu masline. si pentru ca am postat cu ceva vreme in urma reteta in prima pagina a acestui topic, acum va pun si o imagine.

Se poate manca rece ca fel intai, dar si ca fel doi cu o garnitura de paste sau cu piure de cartofi. Oricum ar fi, este delicioasa.
Fişiere ataşate
Dragos 177.jpg
Dragos 177.jpg (63.9 KiB) Vizualizat de 5947 ori

Avatar utilizator
roxanavmv
Bucatar de elita
Mesaje: 2186
Membru din: 04/04/2006 11:54
Localitate: los angeles
Contact:

Mesajde roxanavmv » 14/11/2006 10:43

Miha draga, mancarea asta a ta de limba arata exact cum o fac si eu, imi ploua in gura de pofta, e mancarea mea preferata, iar daca vreodata avem vreun concurs cu mancare ca la mama acasa, asta e alegerea mea clar.
Unde mai pui ca si servetul de masa e identic cu ale mele. Numai camancarea ta nu ma asteapta pe mine acasa :cry: .

misu3rd
Incepator
Mesaje: 11
Membru din: 30/01/2007 06:42
Localitate: bucuresti

Mesajde misu3rd » 03/02/2007 01:37

Da retetele tale sunt ok! ca e limba cu masline, in sos devin, cu smantana sau orice alt sos, nu cumva in 90% din cazuri se foloseste doar "Limba de Vaca"?
unu!!!

Avatar utilizator
miha1950
Bucatar Sef
Mesaje: 1845
Membru din: 14/12/2005 10:54
Localitate: Maramures
Contact:

Mesajde miha1950 » 04/02/2007 06:24

eu folosesc de obicei limba de posrc pt. ca este mai fragrda, fierbe mai repede si nu are grasime. Folosesti ce doresti.

Avatar utilizator
xanora
Bucatar Sef
Mesaje: 1528
Membru din: 24/03/2011 12:57
Localitate: El Poble Nou de Benitachell, Comunidad Valenciana

Cum fierb limba?

Mesajde xanora » 19/05/2012 12:30

miha1950 scrie:Aseara am avut probleme cu conectarea.Iti scriu acum reteta pt.
Limba cu smantana:
limba fiarta ca la reteta anterioara,2 linguri faina, 2 linguri ulei,1/2 l supa in care a fiert limba,150 ml smantana,1 lingura zeama de lamaie, sare, vegeta sau alt adaos, dupa gust.
Se infierbanta uleiul un minut, amesteci cu faina, fara a rumeni, doar cat sa se incorporeze faina,stingi cu supa fierbinte, cu grija sa nu faci cocoloase.Sosul trebuie sa aiba consistenta unei smantani subtiri.Dupa ce a fiert cateva clocote, iei de pe foc si amesteci cu smantana pe care ai frecat-o cu o lingura apa rece.Potrivesti gustul cu sare, vegeta( cu ce vrei tu)si cu zeama de lamaie(de preferat, dar poti s-o faci si cu putina sare de lamaie dezolvata in apa, sau cu cateva picaturi de otet),Patrunjel verde pe deasupra.Este singura mancare de limba care se serveste fierbinte.Garnitura la alegere:piurede cartofi, orez sau paste.
Voi continua serialul mai tarziu!


Înapoi la “Sfaturi utile in bucatarie”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 1 vizitator