Mancare din Limba de Porc - Cine ma ajuta si pe mine? :(

Cunoasteti mici trucuri usor de realizat, dar care fac diferenta dintre o mancare reusita si una esuata? Prezentati-le aici pentru cei care nu au reusit inca sa le descopere singuri. De asemenea daca aveti nelamuriri privind anumite retete veti primi ajutor din partea membrilor comunitatii.

Moderatori: miha1950, Nally, adi, maria MIHULESCU, kia, adinush, octavian, Moderatori

camy
Incepator
Mesaje: 26
Membru din: 14/12/2005 10:10
Localitate: arad

Mancare din Limba de Porc - Cine ma ajuta si pe mine? :(

Mesajde camy » 27/12/2005 04:14

Dragii mei am nevoie de ajutorul vostru: vreau sa pregatesc ceva mancare din limba de porc (care mie imi place ffff mult). Ce sugestii i-mi dati?
Multumesc anticipat.
camelia

Avatar utilizator
miha1950
Bucatar Sef
Mesaje: 1845
Membru din: 14/12/2005 10:54
Localitate: Maramures
Contact:

Mesajde miha1950 » 27/12/2005 06:45

Eu o pregatesc de obicei cu masline.Ai nevoie de limba fiarta, pe care o cureti de pielita cat este fierbinte si o tai apoi felii, o ceapa potrivita, data pe razatoare, cca 100 ml ulei, o lingura cu varf faina,150 ml suc de rosii 100 ml vin( cu exceptia limbii cu smantana, in toate retetele care au suc de rosii, la mancarea cu limba se pune vin),masline(cam 30 buc.).boabe de piper, o lingurita mustar, o foaie de dafin,3-4 felii de lamaie(pe care trebuie neaparat sa le cureti si de pielita alba, altfel sunt amare si strici sosul),250 ml supa in care a fiert limba.
Calesti ceapa pt. un minut in tot uleiul.Freci faina cu sucul de rosii, diluezi cu supa in care a fiert limba si torni peste ceapa.Pui si celelalte ingrediente(inclusiv limba) si dai la cuptor pt. 30', ca sa fiarba maslinele. Sosul se mai ingroasa atunci cand se raceste. Daca ti se pare prea gros poti sa-l mai subtiezi cu supa. Sarezi la sfarsit, caci maslinele sunt sarate.
Poti sa servesti limba cu maioneza in care pui1/2 din cantitate smantana( de ex. daca ai 200 g maioneza, pui 100 gsmantana) sau mai dietetic, iaurt, si presari cu patrunjel verde.
Poti sa faci rasol de limba, servita calda, cu sos de hrean si smantana, sau cu mustar.
Se mai poate gati cu ciuperci,cu smantana,cu ceapa.
Daca te intereseaza si aceste retete, ti le scriu.

Avatar utilizator
Nally
Bucatar
Mesaje: 1376
Membru din: 28/09/2005 01:57
Localitate: Bucuresti
Contact:

Mesajde Nally » 27/12/2005 10:51

Camy am sa mut subiectul la Sfaturi utile in bucatarie daca nu e bai! :)

camy
Incepator
Mesaje: 26
Membru din: 14/12/2005 10:10
Localitate: arad

Mesajde camy » 28/12/2005 08:50

Mersi ffffff mult si chiar te rog daca ai timp si mai ai retete sa le scrii si pe alea.
Mersi inca o data, abia astept sa merg acasa si sa ma apuc de treaba.
camelia

camy
Incepator
Mesaje: 26
Membru din: 14/12/2005 10:10
Localitate: arad

Mesajde camy » 28/12/2005 08:51

Nally poti sa muti subiectul unde crezi tu de cuviinta. :)
camelia

Avatar utilizator
miha1950
Bucatar Sef
Mesaje: 1845
Membru din: 14/12/2005 10:54
Localitate: Maramures
Contact:

Mesajde miha1950 » 28/12/2005 10:16

In srafa asta le vei avea. Toata familia mea este amatoare de preparate pe baza se limba.Si unde mai pui ca si nutritionistii o recomanda!

Avatar utilizator
miha1950
Bucatar Sef
Mesaje: 1845
Membru din: 14/12/2005 10:54
Localitate: Maramures
Contact:

Mesajde miha1950 » 29/12/2005 07:48

Aseara am avut probleme cu conectarea.Iti scriu acum reteta pt.
Limba cu smantana:
limba fiarta ca la reteta anterioara,2 linguri faina, 2 linguri ulei,1/2 l supa in care a fiert limba,150 ml smantana,1 lingura zeama de lamaie, sare, vegeta sau alt adaos, dupa gust.
Se infierbanta uleiul un minut, amesteci cu faina, fara a rumeni, doar cat sa se incorporeze faina,stingi cu supa fierbinte, cu grija sa nu faci cocoloase.Sosul trebuie sa aiba consistenta unei smantani subtiri.Dupa ce a fiert cateva clocote, iei de pe foc si amesteci cu smantana pe care ai frecat-o cu o lingura apa rece.Potrivesti gustul cu sare, vegeta( cu ce vrei tu)si cu zeama de lamaie(de preferat, dar poti s-o faci si cu putina sare de lamaie dezolvata in apa, sau cu cateva picaturi de otet),Patrunjel verde pe deasupra.Este singura mancare de limba care se serveste fierbinte.Garnitura la alegere:piurede cartofi, orez sau paste.
Voi continua serialul mai tarziu!

Avatar utilizator
miha1950
Bucatar Sef
Mesaje: 1845
Membru din: 14/12/2005 10:54
Localitate: Maramures
Contact:

Mesajde miha1950 » 29/12/2005 06:11

Pentru ca am un strop de timp liber, voi continua serialul:
Limba cu ciuperci
Limba fiarta conform indicatiilor anterioare,1/2 kg ciuperci,2 cepe potrivite sau una mare,200 ml suc de rosii, 50 ml vin, 3 felii de lamaie, curatate de pielita alba, 3-4 linguri ulei, o foaie de dafin,piper, sare, patrunjel si marar tocat.
Calesti ceapa tocata marunt in tot uleiul,pui si ciupercile pe care le-ai spalat si taiat felii(daca folosesti proaspete, daca nu, cele din cutie le treci sub un jet de apa, iar cele congelete le pui direct, dupa ce le-ai decongelat),piper, sare, foaia de dafin si le fierbi pana scade apa lasata de ciuperci.Daca nu sunt bine fierte mai pui putina apa sile mai fierbi. Pui sucul de rosii, vinul,feliile de limba, cele de lamaie, mararul, patrunjelul si supa, cat sa acopere ciupercile si limba, fara sa treaca de nivelul lor.Potrivesti gustul si dai la cuptor pt. 10'.,ca sa se formeze sosul si sa se ridice uleiul deasupra.

camy
Incepator
Mesaje: 26
Membru din: 14/12/2005 10:10
Localitate: arad

Mesajde camy » 07/01/2006 11:45

Mersi Miha, esti " o adevarata bucatareasa" si abia astept sa incerc retetele de la tine. Mersi inca o data. :pup:
camelia

Avatar utilizator
miha1950
Bucatar Sef
Mesaje: 1845
Membru din: 14/12/2005 10:54
Localitate: Maramures
Contact:

Mesajde miha1950 » 08/01/2006 07:50

Cu placere si alta data.Sa ai spor la treaba si pofta buna!


Înapoi la “Sfaturi utile in bucatarie”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 4 vizitatori