Mancare de masline!

Exista o reteta de mancare sau de dulciuri la care nu ati putea renunta niciodata? E atat de buna incat cu greu va puteti opri din mancat? Convingeti si pe altii sa-l incerce descriind-o aici.

Moderatori: miha1950, Nally, adi, maria MIHULESCU, kia, adinush, octavian, Moderatori

cara
antitalent culinar
Mesaje: 4261
Membru din: 05/12/2005 11:51

Mesajde cara » 01/02/2007 10:14

:? nu e rantas normal..reciteste procedeul..

Avatar utilizator
roxanavmv
Bucatar de elita
Mesaje: 2186
Membru din: 04/04/2006 11:54
Localitate: los angeles
Contact:

Mesajde roxanavmv » 01/02/2007 10:21

Dar are faina :P Glumesc Cara, ca si eu fac la fel la fel.
Si ca sa vedem cum ar trebui, Dane, ai o varianta mai buna la ce poate ingrosa un sos, sa-l adune si fara sa fie asa de... ca mie imi vine in minte numai variatiuni pe aceeasi tema.

Avatar utilizator
soothe
Bucatar in devenire
Mesaje: 368
Membru din: 13/11/2006 03:23
Localitate: Toronto
Contact:

Mesajde soothe » 01/02/2007 10:43

cara scrie::? nu e rantas normal..reciteste procedeul..


recitit la apelul de seara.. stiu ca nu e rantas..rantas.. oricum tu fii atenta

Avatar utilizator
Mona S P
Bucatar de elita
Mesaje: 2076
Membru din: 17/11/2006 11:28
Localitate: Galati - Romania

Mesajde Mona S P » 01/02/2007 10:50

Cara, ce pofta mi-ai facut :buuun: de o mancarica de limba cu masline :roll: .Char daca are faina , aceasta se amesteca cu bulionul si apa si nu este nici un impediment s-o folosim intr-un sos.Nu cred ca trebuie sa ne lasam asa "dusi de val" de aceste "interdictii" privind ce sa folosim, si ce nu, in pregatirea anumitor retete. : Altfel , vom ajunge sa cerem "voie" sa si mancam =)) ! Dar fiecare face ce vrea ! :D

PS. eu in loc de faina mai folosesc si amidon alimentar.

Avatar utilizator
Nally
Bucatar
Mesaje: 1376
Membru din: 28/09/2005 01:57
Localitate: Bucuresti
Contact:

Mesajde Nally » 01/02/2007 10:50

Pun si eu o intrebare...nu dati cu bata in mine... putem folosi amidonul alimentar la legarea sosurilor? Sau e mai rau decat lingurita de faina? :?:
''Incepe ce poti face, sau ce poti visa: indrazneala are geniu, putere si magie...'' J. W. von Gheothe

www.retete-apetisante.ro

Avatar utilizator
Nally
Bucatar
Mesaje: 1376
Membru din: 28/09/2005 01:57
Localitate: Bucuresti
Contact:

Mesajde Nally » 01/02/2007 10:52

Mona am scris simultan... :)

Eu nu prea am foslosit amidonul alimentar in bucatarie... dar in ultimul timp am tot citit retete care il recomandau...
''Incepe ce poti face, sau ce poti visa: indrazneala are geniu, putere si magie...'' J. W. von Gheothe



www.retete-apetisante.ro

Avatar utilizator
Mona S P
Bucatar de elita
Mesaje: 2076
Membru din: 17/11/2006 11:28
Localitate: Galati - Romania

Mesajde Mona S P » 01/02/2007 11:10

:pup: Nally, gand la gand cu bucurie :D !
Eu , cum am mai spus , folosesc amidonul alimentar si slava Domnului nu am avut nici un "recul" dupa el ! Dar acum vad ca este si acesta "daunator" facut fiind din cartofi care contin carbohidrati. :badday:

Avatar utilizator
roxanavmv
Bucatar de elita
Mesaje: 2186
Membru din: 04/04/2006 11:54
Localitate: los angeles
Contact:

Mesajde roxanavmv » 01/02/2007 11:24

Eu il folosesc cu incredere Nally si Mona, mai ales in bucataria chinezeasca americanizata, l-am gasit destul de des in retete. Nu stiu cum o fi in cea original chinezeasca, dar ei mai pun cate o lingurita in sosul lor. si in supe de altfel. Si l-am gasit si in loc de faina la creme/budinca de vanilie, pentru eclere, si tare buna e. numai ca e "cartof curat", cum sa spun... :roll: si poate de aia imi place si nu-l dau inca la o parte. Acum nimeni dintre noi nu ma astept sa ne schimbam peste noapte si mai ales la 180 grade.
Si eu mi-am tiparit carticica aia a lui Monti si oi vedea.

Avatar utilizator
Nally
Bucatar
Mesaje: 1376
Membru din: 28/09/2005 01:57
Localitate: Bucuresti
Contact:

Mesajde Nally » 02/02/2007 01:26

Off topic ... Regimul Monti e suupeer fain si da rezultate in timp... ideea e ca nu e o dieta pentru slabit ci mai degraba un stil de alimentatie sanatoasa! Am citit cartea si e foarte interesanta din scoarta in scoarta!

E mai greu pana te acomodezi cu ce spune el... pentru ca unele idei despre cum ar trebui gatite unele mancaruri sunt prea bine prinse in memoria si obisnuinta noastra ...
Eu de ex. m-am obisnuit f greu sa gatesc ciorbita fara cartof si paste fainoase! Dar am descoperit ca e foarte buna si asa! :)
''Incepe ce poti face, sau ce poti visa: indrazneala are geniu, putere si magie...'' J. W. von Gheothe



www.retete-apetisante.ro

cara
antitalent culinar
Mesaje: 4261
Membru din: 05/12/2005 11:51

Mesajde cara » 02/02/2007 01:59

soothe scrie:
recitit la apelul de seara.. stiu ca nu e rantas..rantas.. oricum tu fii atenta


sunt atenta. nu am mai mancat ceva cu sos de genul asta din octombrie anul trecut..
vezi si tu deci: sunt cat se poate de atenta

(ce zici de supa de pui in care am fiert si felii de rosii..? ar trebui sa fiu atenta si cu rosiile, nu? cred ca singura cu care mai pot sa nu fiu atenta e apa plata cumparata de la magazin.... :( )


Înapoi la “Retete preferate”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 25 vizitatori