Ludaie la cuptor

In aceasta zona alegem in fiecare luna cel mai bun bucatar.
Monica Marton
Incepator
Mesaje: 0
Membru din: 09/01/2017 04:22

Ludaie la cuptor

Mesajde Monica Marton » 05/01/2018 11:56

• 1 ludaie (dovleac) de aproximativ 1.5 - 2 kg
• 2 linguriţe de scorţişoară
Alegeţi un dovleac plăcintar bine copt, puţin mângâiat de gerul care îl provoacă să fie dulceag.
Spălaţi ludaia, o tăiaţi în două şi curăţaţi interiorul de seminţe şi fibre până la pulpa cărnoasă.
O spălaţi din nou, o tăiaţi în bucăţele mai mici, de aproximativ 8 cm, şi o puneţi la cuptor într-o tavă sau vas de yena, la 200 de grade, pentru o oră.
Lăsaţi bucăţile de ludaie să povestească între ele, încă 5 minute, după ce s-a oprit cuptorul, apoi, le scoateţi, adăugaţi scorţişoara iar, dacă gerul a fost blând cu ele şi nu sunt suficient de dulci, puteţi adăuga şi miere.
Poftă bună!

Fişiere ataşate
ludaie-coaptam.jpg
ludaie-coaptam.jpg (4.09 MiB) Vizualizat de 188 ori
ludaie-coapta2m.jpg
ludaie-coapta2m.jpg (3.37 MiB) Vizualizat de 188 ori

Înapoi la “Concurs - Bucatarul lunii”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 2 vizitatori