Legume cu Taietei si Sos Dulce-Acrisor

Ati renuntat la carne, iar retetele vegetariene pe care le cunoasteti sunt cu mult mai gustoase decat cele cu carne? Aici va puteti Împartasi cunostintele in materie de mâncaruri vegetariene si puteti sublinia meritele acestui tip de alimentatie.

Moderatori: miha1950, Nally, adi, maria MIHULESCU, kia, adinush, octavian, Moderatori

Avatar utilizator
beccas
Bucatar in devenire
Mesaje: 660
Membru din: 25/10/2012 09:29
Contact:

Legume cu Taietei si Sos Dulce-Acrisor

Mesajde beccas » 21/02/2013 08:45

Pentru 4 portii:
45 ml ulei de masline
2 morcovi taiati bastonase subtiri
200 g varza taiata fin
1 dovlecel injumatatit apoi taiat felii de aproximativ 0.5 cm
3 cepe verzi taiate marunt (pastrati o lingura pentru garnisire)
1 ardei chili taiat felii subtiri (scoateti semintele si membrana)
30 g ghimbir taiat marunt
1 catel de usturoi taiat marunt
1 lingurita coriandru praf

Pentru sos:
4 linguri ketchup dulce
2 linguri zahar muscovado
2 linguri sos soia ecologic
4-5 stropi tabasco sau Frank's
2 linguri otet de vin rosu
300 ml supa concentrat de pui sau legume
1 lingurita suc de limeta proaspat stors
1 lingura faina de grau alba (sau 10 g)

250 g taietei subtiri sau noodles (preferabil de casa)
200 g broccoli taiat bucati

Mod de preparare:
Este important sa aveti toate legumele si ingredientele pregatite la indemana. Puneti o oala (cu o capacitate medie) cu apa si putina sare la fierbere. Intr-o tigaie cu o capacitate mai mare la foc mic-mediu puneti in uleiul de masline varza si morcovii. Saute 5 minute apoi adaugati ceapa verde si dovlecelul. Mai lasati inca 5 minute. Intre timp puneti intr-o cratita la foc mic toate ingredientele pentru sos in afara de faina. Cand zaharul s-a topit si sosul este fierbinte puneti faina si amestecati cu telul pentru nu a ramane cocolase. Adaugati bucatile de ardei chili, usturoi si coriandru in tigaie apoi amestecati. Mai caliti inca 2 minute dupa care lasati deoparte.
Puneti pastele in apa si fierbeti al dente (2-3 minute daca sunt de casa). Intre timp puneti bucatile de broccoli in sos pentru 3-4 minute apoi luati cratita de pe foc. Dupa ce ati strecurat pastele asamblati toate ingredientele in tigaie apoi portionati si garnisiti cu ceapa verde.
Fişiere ataşate
image.jpg
image.jpg (90.97 KiB) Vizualizat de 2130 ori
image.jpg
image.jpg (95.97 KiB) Vizualizat de 2130 ori
image.jpg
image.jpg (97.1 KiB) Vizualizat de 2130 ori

yafa
Bucatar de talie internationala
Mesaje: 4628
Membru din: 12/02/2009 09:26
Contact:

Mesajde yafa » 22/02/2013 01:04

Nu departe de bucataria asiatica as spune, aromele sunt acolo la locul lor si e foarte interesanta cantitatea de ingrediente pe care o folosesti, complexitatea si echilibrul sosului.

:hug: :flower:
Life is like a box of chocolate, you never know what you are gonna get!

http://www.cuisineetplaisir.wordpress.com

Avatar utilizator
alejoe
Bucatar de elita
Mesaje: 3679
Membru din: 03/05/2012 09:17
Localitate: BRASOV , ROM

Mesajde alejoe » 22/02/2013 01:45

imi place un pic de lucru dar merita efortul :wink: felicitari frumoasa prezentare =D> =D> :master: :master:
claudia

Avatar utilizator
biaskitchen
Bucatar de elita
Mesaje: 2074
Membru din: 08/12/2012 08:52
Contact:

Re: Legume cu Taietei si Sos Dulce-Acrisor

Mesajde biaskitchen » 22/02/2013 01:57

Rebeca,nu stiu cand ai gatit aceasta reteta dar eu am gatit-o chiar ieri!
Felicitari !Imi place foarte mult!
:master:

Avatar utilizator
peppa
Incepator
Mesaje: 232
Membru din: 15/12/2012 04:19

Mesajde peppa » 22/02/2013 02:04

Vai ce frumoasa portie de culoare si gust :o N-as refuza langa ea un copanel de pui piri-piri, hai, doua copanele :buuun:

Felicitari rebecca =D> =D> =D> :flower: :flower: :flower:
If you're going to try, go all the way. Otherwise, don't even start.

Avatar utilizator
xanora
Bucatar Sef
Mesaje: 1528
Membru din: 24/03/2011 12:57
Localitate: El Poble Nou de Benitachell, Comunidad Valenciana

Mesajde xanora » 22/02/2013 03:37

Imi plac la nebunie noodles:D Si eu ii fac, depinde de legumele din casa ...sosul depinde de gusutl fiecaruia, dar in mare ideea e cam la fel. Si legumele imi plac sa fie crocante, e o nebunie..

Peppa, taci din gura cu piri-piri ca mor aici!! S nu mananca atat de picant si poftele mele trebuie sa mi le pun in cui!
xanora
"Eu sunt o-mperechere de straniu
Şi comun,
De aiurări de clopot
Şi frământări de clape -
În suflet port tristeţea planetelor ce-apun,
Şi-n cântece, tumultul căderilor de ape..." Ion Minulescu " Ecce homo"

Avatar utilizator
beccas
Bucatar in devenire
Mesaje: 660
Membru din: 25/10/2012 09:29
Contact:

Mesajde beccas » 26/02/2013 09:27

peppa scrie:Vai ce frumoasa portie de culoare si gust :o N-as refuza langa ea un copanel de pui piri-piri, hai, doua copanele :buuun:

Felicitari rebecca =D> =D> =D> :flower: :flower: :flower:


Multumesc Peppa. :hug: Imi place sa folosesc piri piri foarte mult. Chiar mi-ai amintit ca trebuie sa fac de curand. Il folosesc fie la carne de pui sau costite de porc si ies delicioase.

Avatar utilizator
yaya6
Bucatar de elita
Mesaje: 2693
Membru din: 27/07/2007 10:34

Mesajde yaya6 » 27/02/2013 11:02

ce culori!!! super !!ador pastele :master: :master: :master:

Avatar utilizator
pupi
campion la gatit
campion la gatit
Mesaje: 12178
Membru din: 20/08/2008 07:59

Mesajde pupi » 27/02/2013 09:24

O combinatie pe gustul meu....ador pastele pregatite asa..... =D> =D> pentru reteta si prezentare....eu una nu as adauga nimic langa :) ...prefer fara carne :wink: =D> =D> :hug:

cla
Bucatar
Mesaje: 859
Membru din: 28/06/2005 01:23

Mesajde cla » 06/03/2013 03:54

Rebecca, tare frumos arata mancarurile tale. Ca si celelalte retete pe care le postezi, si asa pare foarte buna.

:flower: :flower: :flower:


Înapoi la “Bucatarie vegetariana”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 1 vizitator