Lasagna vegetariana altfel - spirale de zucchini si dovlecei

Ati renuntat la carne, iar retetele vegetariene pe care le cunoasteti sunt cu mult mai gustoase decat cele cu carne? Aici va puteti Împartasi cunostintele in materie de mâncaruri vegetariene si puteti sublinia meritele acestui tip de alimentatie.

Moderatori: miha1950, Nally, adi, maria MIHULESCU, kia, adinush, octavian, Moderatori

aventuriculinarein2
Incepator
Mesaje: 2
Membru din: 08/07/2016 02:23
Localitate: Timisoara, Timis
Contact:

Lasagna vegetariana altfel - spirale de zucchini si dovlecei

Mesajde aventuriculinarein2 » 18/10/2016 04:51

2 zucchini, varianta slim, adica cu un diametru de ca. 5-7 cm
2 dovlecei, la fel slim :)
1 ceapa rosie
1 ceapa galbena, mica
2 catei de usturoi
300 ml passata de rosii
150 gr cas de vaca
250 gr branza de burduf
50 ml de smantana
cimbru - proaspat sau uscat
oregano - proaspat sau uscat
sare, piper, putina nucsoara
ulei de masline
Preincalzim cuptorul la 190°C (aprox. treapta 4/5).

Pregatim sosul delicios de rosii, care va forma baza acestui fel fantezie. Un fel de covor rosu pentru spiralele mondene :) Tocam marunt ceapa galbena si cateii de usturoi, prajim totul in 2-3 linguri de ulei de masline, apoi adaugam passata de rosii. Sare, piper, putin cimbru si oregano...si in 4-5 minute rezulta un sos simplu de rosii, care confera acestui dish un caracter tipic italian.

Pentru a forma acele spirale mondene despre care vorbeam adineaori, avem nevoie de felii subtiri-subtiri de legume. Cu ajutorul unui decojitor de legume "desfacem" zucchiniul si dovlecelul in fasii subtiri, aproape transparente. Daca nu aveti un peeler, sau curatator de legume, puteti apela la clasicul feliat cu cutitul. In acest caz trebuie sa aveti un pic mai multa rabdare si indemanare. Feliile trebuie sa fie suficient de subtiri ca sa le puteti rula, fara sa se rupa, si destul de groase ca sa tina umplutura cu branza.

Intr-un bol amestecam branza de burduf, casul de vaca si smantana, asezonam cu un praf de sare, piper, nucsoara, oregano uscat si amestecam pana obtinem o masa omogena.

Ungem fiecare fasie cu crema de burduf, cas si smantana si formam rulourile, pe care mai apoi le asezam in vasul de cuptor uns cu putin sos de rosii. Odata asezate si organizate in vas, adaugam restul de sos de rosii peste *bigudiurile* delicioase, asezam in mod random cateva bucatele de burduf si de cas peste si introducem tava la cuptorul preincalzit, unde va sta timp de 45 minute.

Nu va ramane decat sa savurati minunatia asta de lasagna 'altfel'!

Link: http://aventuriculinarein2.ro/2016/08/30/lasagna-vegetariana-cu-spirale-de-zucchini-si-dovlecel/
Fişiere ataşate
lasagna-dovlecel-2.jpg
lasagna-dovlecel-2.jpg (2.99 MiB) Vizualizat de 1233 ori
lasagna-dovlecel.jpg
lasagna-dovlecel.jpg (2.25 MiB) Vizualizat de 1233 ori

Înapoi la “Bucatarie vegetariana”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 1 vizitator