Lasagna din dovlecei

Bucataria este o enigma pentru voi, dar sunt totusi cateva mancaruri care va reusesc neconditionat? Sau sunteti expert(a) in ale bucatariei, dar timpul va forteaza sa va limitati la mancaruri gatite usor si rapid? Veniti in ajutorul celor ca voi prezentand aici reusitele voastre rapide.

Moderatori: miha1950, Nally, adi, maria MIHULESCU, kia, adinush, octavian, Moderatori

Avatar utilizator
pupi
campion la gatit
campion la gatit
Mesaje: 12178
Membru din: 20/08/2008 07:59

Lasagna din dovlecei

Mesajde pupi » 20/09/2014 10:39

NU stiu daca am gasit tocmai bine numele dar e totusi facuta lasagna asta dupa sistemul arhicunoscut al lasagnelor...


Pentru doua portii

2 dovlecei /zucchine
5 linguri de pesto de busuioc
100 gr branza Gouda( cascaval )sau ce cascaval doriti dar sa fie cu gust pronuntat
sare, piper dupa gust
patrunjel tocat( sau alte arome dupa gustul vostru)
1 lingura ulei de coconut sau de care doriti
2-3 catei de usturoi, zdrobiti
2 -3 linguri de pesmet
smantana pentru servit

SE spala dovleceii bine de tot, se ideparteaza capetele dupa care se dau pe mandolina la care atasam cutitul ondulat cu ajutorul caruia putem taia dovleceii "taietei".
Coaja de pe dovlecei nu se indeparteaza.
Condimentam cu sare si piper dar avem grija sa nu punem prea multa sare deoarece si cascavalul sarat.
Intr-o tigaie punem uleiul si cand este fierbinte adaugam usturoiul curatat si tocat marunt si taieteii de dovlecei.
Prajim cateva minute, poate 3 in total dupa care indepartam de la sursa de caldura.
Luam o tava mai micuta, punem putin pesto pe fundul ei , asezam o jumatate din taieteii de dovleac peste pesto, presaram cascaval ras, circa jumatate din cantitate sau poate ceva mai mult si acoperim cu pesto. Adaugam peste sos a doua jumatate de taietei de dovlecei iarasi cascaval putin pesto si pesmetul...punem la cuptor la 350 F( 180C) pana prinde o crusta usor aurie....servim cu smantana....pofta buna
Fişiere ataşate
030_dovlecei_cu_branzeturi_2747.jpg
030_dovlecei_cu_branzeturi_2747.jpg (62.06 KiB) Vizualizat de 2346 ori
006_dovlecei.jpg
006_dovlecei.jpg (63.77 KiB) Vizualizat de 2346 ori
008_dovlecei.jpg
008_dovlecei.jpg (90.34 KiB) Vizualizat de 2346 ori
014_dovlecei.jpg
014_dovlecei.jpg (102.02 KiB) Vizualizat de 2346 ori
018_dovlecei.jpg
018_dovlecei.jpg (68.87 KiB) Vizualizat de 2346 ori
030_dovlecei_cu_branzeturi_4088.jpg
030_dovlecei_cu_branzeturi_4088.jpg (62.06 KiB) Vizualizat de 2346 ori

Avatar utilizator
crista
campion la gatit
campion  la  gatit
Mesaje: 10535
Membru din: 21/03/2006 02:57
Contact:

Mesajde crista » 20/09/2014 11:14

super reteta Pupi!! =D> =D> =D> =D>


o sa o fac si eu, azi imi cumpar zucchine :hug: :hug:

Avatar utilizator
maraarad
Bucatar
Mesaje: 1086
Membru din: 26/12/2008 04:13
Localitate: ny

Mesajde maraarad » 21/09/2014 04:21

Ce bine arata :lol: cu ce razuitoare ai facut taitei de dovlecel asa lungi si rotunzi?
hi

Avatar utilizator
lucia_bp
campion la gatit
campion  la gatit
Mesaje: 9353
Membru din: 05/08/2008 09:47
Localitate: cluj-napoca,romania

Mesajde lucia_bp » 21/09/2014 07:48

Tare mult imi plac dovleceii :roll: iar in combinatie cu cascaval sunt o nebunie :buuun: :buuun: :buuun: =D> =D> =D>

:hug: :hug: :hug:
"Un gram de practica valoreaza cat o tona de teorie.
Iar un graunte de imaginatie face mai mult decat un car de practica"
-Legea lui Bookev-

Avatar utilizator
biaskitchen
Bucatar de elita
Mesaje: 2074
Membru din: 08/12/2012 08:52
Contact:

Mesajde biaskitchen » 21/09/2014 11:00

Pupi, o reteta sanatoasa si delicioasa!
Sper sa mai culeg si eu cativa dovlecei in toamna asta si sa o incerc. =D> :love: =D>

Avatar utilizator
nicoleta64
Bucatar de talie internationala
Mesaje: 5421
Membru din: 31/10/2006 07:16
Localitate: Italia
Contact:

Mesajde nicoleta64 » 26/09/2014 05:10

Rapid de facut si gustoasa !! :roll: :buuun:

Avatar utilizator
alejoe
Bucatar de elita
Mesaje: 3679
Membru din: 03/05/2012 09:17
Localitate: BRASOV , ROM

Mesajde alejoe » 26/09/2014 05:45

Chiar mai am dovlecei in gradina la fix reteta am sa o incerc sper sa reusesc sa ii tai asa ca nu imi amintesc daca am la razatoare piesa asta :wink: =D> =D>
claudia

Avatar utilizator
xanora
Bucatar Sef
Mesaje: 1528
Membru din: 24/03/2011 12:57
Localitate: El Poble Nou de Benitachell, Comunidad Valenciana

Mesajde xanora » 30/09/2014 11:46

Interesanta ideea, mai ales ca eu sunt fan dovlecel :D Trebuie sa fac o masa unde avem invitati si o pereche de lacto-vegetarieni si chiae eram in pana de idei pt ei. Multumesc!

:master: :master: =D> :pup: :flower: :peace:
xanora
"Eu sunt o-mperechere de straniu
Şi comun,
De aiurări de clopot
Şi frământări de clape -
În suflet port tristeţea planetelor ce-apun,
Şi-n cântece, tumultul căderilor de ape..." Ion Minulescu " Ecce homo"


Înapoi la “Usor de gatit”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 1 vizitator