lapte soia = gust oribil ?

Cunoasteti mici trucuri usor de realizat, dar care fac diferenta dintre o mancare reusita si una esuata? Prezentati-le aici pentru cei care nu au reusit inca sa le descopere singuri. De asemenea daca aveti nelamuriri privind anumite retete veti primi ajutor din partea membrilor comunitatii.

Moderatori: miha1950, Nally, adi, maria MIHULESCU, kia, adinush, octavian, Moderatori

emacrisema
Incepator
Mesaje: 1
Membru din: 24/08/2010 10:02

lapte soia = gust oribil ?

Mesajde emacrisema » 24/08/2010 10:09

Buna.
Am auzit ca soia contine proteine multe , si facand exercitii fizice mi-am cumparat si eu un aparat romanesc (Hamax) de facut lapte din soia .
Cand am ridicat capacul aproape am vomitat numai de la miros .
L-am lasat sa se raceasca dar la fel.Cu chiu cu vai am inghitit 2-3 stropi.
Am facut eu ceva gresit ?Am urmat instructiunile (6 ore muiere) si am folosit boabele venite cadou cu aparatul.
Am auzit ca tofu macar nu ar avea gust.
Are cineva o metoda de preparare ?
E pacat ca am dat 400 lei pe aparat :(
Multumesc mult

Avatar utilizator
pupi
campion la gatit
campion la gatit
Mesaje: 12178
Membru din: 20/08/2008 07:59

Mesajde pupi » 24/08/2010 10:22

Uite aici cum il pregatesc eu......nu imi place laptele de soia dar in perioada postului il folosesc la gatit sau la prajituri....nu imi place sa il beau, am impresia ca are un gust ciudat dar in mancare nu se simte

http://www.reteteculinare.ro/carte_de_b ... casa-4800/

Avatar utilizator
5august
Bucatar
Mesaje: 861
Membru din: 13/11/2006 11:16
Localitate: Turda

Mesajde 5august » 24/08/2010 11:06

Ema ,prepar si eu lapte de soia in aparat de cativa ani si sunt incantata de achizitia lui.In ce priveste gustul laptelui de soia e o chestiune ce tine de papilele gustative.Eu nu il pot bea asa simplu, decat aromatizat cu vanilie si putina miere de albina.Sora mea il bea fara nici o aroma si ii place foarte mult. Mirosul este specific de soia,dar te obisnuiesti in timp.

Un sfat: laptele este mai gustos daca , dupa ce ai inmuiat boabele ,le oparestisi (torni apa clocotita peste boabe si le lasi asa aprox.10 min.-nu pe foc!)

Daca iti place gustul de cocos,poti adauga odata cu boabele si fulgi de nuca de cocos.


Tofu facut acasa nu este ca cel de cumparat.Mie imi iese moale.Secretul unui tofu mai ferm nu l-am descoperit inca. :? Nu am facut sapaturi in acest sens,m-am mulumit cu cel cumparat .

Avatar utilizator
pupi
campion la gatit
campion la gatit
Mesaje: 12178
Membru din: 20/08/2008 07:59

Mesajde pupi » 25/08/2010 12:04

Alina, uite aici gasesti metoda de preparare a branzei tofu in casa :hug:

theworldtastesgood

Avatar utilizator
5august
Bucatar
Mesaje: 861
Membru din: 13/11/2006 11:16
Localitate: Turda

Mesajde 5august » 25/08/2010 07:48

pupi scrie:Alina, uite aici un link unde gasesti metoda de preparare a branzei tofu in casa :hug:

theworldtastesgood



Pupi,multumesc pentru link :hug:
Analizand ce faceam eu diferit de indicatiile din filmulet ,mi-am dat seama ca foloseam un lapte mult mai diluat pe care incercam sa il coagulez.In rest,cam tot asa procedam si eu.Am cutiuta pentru scurs tofu.

Voi incerca sa prepar tofu dupa reteta de aici si revin cu imagini +impresii.
Pupi,inca odata :hug: :hug: :hug:

cara
antitalent culinar
Mesaje: 4260
Membru din: 05/12/2005 11:51

Mesajde cara » 25/08/2010 07:52

da, gustul si mirosul sunt total neplacute, dar nu te descuraja. Am avut aceeasi problema: dupa ce am gustat prima data lapte de soia si iaurt de soia, am zis ca nu ma mai ating niciodata de asa ceva. Apoi am descoperit inghetata de soia: e excelenta (facuta din lapte de soia cu arome)- nu se mai simte nici mirosul acela iar gustul este fin, bun (eu sunt foarte pretentioasa, nu mananc orice aberatie doar pentru ca e sanatos sa mananc- iar daca e vorba de inghetata, chiar nu accept decat ce este foarte bun).

Concluzia e ca laptele de soia, preparat, probabil ca devine ok.
Nu te sfatuiesc sa incerci sa faci iaurt. Chiar si aromat nu o sa iti placa. Eu nu am putut sa mananc nici tofu- chestie de gust. (Dupa reactia pe care ai avut-o cred ca semanam :P =)) )
Sa fiu foarte sincera, altceva in afara de inghetata de soia nu am incercat. Fetele care ti-au raspuns au experienta si te poti baza pe experienta lor.
:cafea:

ps. Sfatul meu este ca inainte de a-ti lua un aparat, sa vezi daca poti manca produsul care ar iesi din acel aparat. M-a amuzat sa citesc ca nu ai gustat lapte de soia dar ai luat un aparat ca sa il produci :P Scuze, dar e absolut amuzant :P =))

Avatar utilizator
5august
Bucatar
Mesaje: 861
Membru din: 13/11/2006 11:16
Localitate: Turda

Mesajde 5august » 25/08/2010 08:39

cara scrie:da, gustul si mirosul sunt total neplacute, dar nu te descuraja. Am avut aceeasi problema: dupa ce am gustat prima data lapte de soia si iaurt de soia, am zis ca nu ma mai ating niciodata de asa ceva. Apoi am descoperit inghetata de soia: e excelenta (facuta din lapte de soia cu arome)- nu se mai simte nici mirosul acela iar gustul este fin, bun (eu sunt foarte pretentioasa, nu mananc orice aberatie doar pentru ca e sanatos sa mananc- iar daca e vorba de inghetata, chiar nu accept decat ce este foarte bun).

Concluzia e ca laptele de soia, preparat, probabil ca devine ok.
Nu te sfatuiesc sa incerci sa faci iaurt. Chiar si aromat nu o sa iti placa. Eu nu am putut sa mananc nici tofu- chestie de gust. (Dupa reactia pe care ai avut-o cred ca semanam :P =)) )
Sa fiu foarte sincera, altceva in afara de inghetata de soia nu am incercat. Fetele care ti-au raspuns au experienta si te poti baza pe experienta lor.
:cafea:

ps. Sfatul meu este ca inainte de a-ti lua un aparat, sa vezi daca poti manca produsul care ar iesi din acel aparat. M-a amuzat sa citesc ca nu ai gustat lapte de soia dar ai luat un aparat ca sa il produci :P Scuze, dar e absolut amuzant :P =))



Cara,multumesc pentru increderea in experienta mea in domeniu.Folosesc de activa ani laptele de soia /migdale pentru a-l inlocui pe cel de vaca.Copiii mei l-au acceptat mai greu,dar acum sunt obisnuiti cu el.

Off topic;reteta de inghetata cu fructe si migdale se poate face cu lapte de soia si m-am gandit in mod special la tine cand am postat reteta :hug:

cara
antitalent culinar
Mesaje: 4260
Membru din: 05/12/2005 11:51

Mesajde cara » 25/08/2010 12:33

5august scrie:
cara scrie:da, gustul si mirosul sunt total neplacute, dar nu te descuraja. Am avut aceeasi problema: dupa ce am gustat prima data lapte de soia si iaurt de soia, am zis ca nu ma mai ating niciodata de asa ceva. Apoi am descoperit inghetata de soia: e excelenta (facuta din lapte de soia cu arome)- nu se mai simte nici mirosul acela iar gustul este fin, bun (eu sunt foarte pretentioasa, nu mananc orice aberatie doar pentru ca e sanatos sa mananc- iar daca e vorba de inghetata, chiar nu accept decat ce este foarte bun).

Concluzia e ca laptele de soia, preparat, probabil ca devine ok.
Nu te sfatuiesc sa incerci sa faci iaurt. Chiar si aromat nu o sa iti placa. Eu nu am putut sa mananc nici tofu- chestie de gust. (Dupa reactia pe care ai avut-o cred ca semanam :P =)) )
Sa fiu foarte sincera, altceva in afara de inghetata de soia nu am incercat. Fetele care ti-au raspuns au experienta si te poti baza pe experienta lor.
:cafea:

ps. Sfatul meu este ca inainte de a-ti lua un aparat, sa vezi daca poti manca produsul care ar iesi din acel aparat. M-a amuzat sa citesc ca nu ai gustat lapte de soia dar ai luat un aparat ca sa il produci :P Scuze, dar e absolut amuzant :P =))



Cara,multumesc pentru increderea in experienta mea in domeniu.Folosesc de activa ani laptele de soia /migdale pentru a-l inlocui pe cel de vaca.Copiii mei l-au acceptat mai greu,dar acum sunt obisnuiti cu el.

Off topic;reteta de inghetata cu fructe si migdale se poate face cu lapte de soia si m-am gandit in mod special la tine cand am postat reteta :hug:


multumesc mult pentru reteta de inghetata :hug: :pup: :love: alalataieri am facut o inghetata cu ness decofeinizat. n-ar strica sa mai variez si cu o inghetata cu fructe :party:

... parca am vazut si frisca din soia

Avatar utilizator
Leila
campion la gatit
campion la gatit
Mesaje: 5215
Membru din: 15/02/2007 10:25

Mesajde Leila » 25/08/2010 08:34

No ... apoi daca cineva a fost reticent la laptele de soia si la branza tofu pot spune ca eu DA . Pana nu de mult nici nu am vrut in ruptul capului sa aud de asa ceva :mrgreen: Apoi cum nu am avut voie la lapte , la branzeturi sa vedeti ce frumos m-am invatat sa le pap :D .Spre surprinderea mea 8) din prima clipa le-am acceptat :D .

Cred ca totul e chestie de vointa 8) .

Apropo si pe mine m-ar interesa frisca de soia :x . Alina exista asa ceva pe la noi ? Tu trebuie sa stii mai bine , eu inca sunt novice :blushing: abia acum descopar cate bunatati mai sunt pe care nu le-am incercat :)

:flower:

Avatar utilizator
5august
Bucatar
Mesaje: 861
Membru din: 13/11/2006 11:16
Localitate: Turda

Mesajde 5august » 25/08/2010 10:48

cara scrie:
5august scrie:
cara scrie:da, gustul si mirosul sunt total neplacute, dar nu te descuraja. Am avut aceeasi problema: dupa ce am gustat prima data lapte de soia si iaurt de soia, am zis ca nu ma mai ating niciodata de asa ceva. Apoi am descoperit inghetata de soia: e excelenta (facuta din lapte de soia cu arome)- nu se mai simte nici mirosul acela iar gustul este fin, bun (eu sunt foarte pretentioasa, nu mananc orice aberatie doar pentru ca e sanatos sa mananc- iar daca e vorba de inghetata, chiar nu accept decat ce este foarte bun).

Concluzia e ca laptele de soia, preparat, probabil ca devine ok.
Nu te sfatuiesc sa incerci sa faci iaurt. Chiar si aromat nu o sa iti placa. Eu nu am putut sa mananc nici tofu- chestie de gust. (Dupa reactia pe care ai avut-o cred ca semanam :P =)) )
Sa fiu foarte sincera, altceva in afara de inghetata de soia nu am incercat. Fetele care ti-au raspuns au experienta si te poti baza pe experienta lor.
:cafea:

ps. Sfatul meu este ca inainte de a-ti lua un aparat, sa vezi daca poti manca produsul care ar iesi din acel aparat. M-a amuzat sa citesc ca nu ai gustat lapte de soia dar ai luat un aparat ca sa il produci :P Scuze, dar e absolut amuzant :P =))



Cara,multumesc pentru increderea in experienta mea in domeniu.Folosesc de activa ani laptele de soia /migdale pentru a-l inlocui pe cel de vaca.Copiii mei l-au acceptat mai greu,dar acum sunt obisnuiti cu el.

Off topic;reteta de inghetata cu fructe si migdale se poate face cu lapte de soia si m-am gandit in mod special la tine cand am postat reteta :hug:


multumesc mult pentru reteta de inghetata :hug: :pup: :love: alalataieri am facut o inghetata cu ness decofeinizat. n-ar strica sa mai variez si cu o inghetata cu fructe :party:

... parca am vazut si frisca din soia




cu mare placere :hug:

Am reteta de frisca de soia,dar nu am incercat-o niciodata.Ma provoci sa fac o proba.Pana una alta,poate va fi altcineva mai harnic decat mine ,asa ca scriu reteta:

-1 cana apa
-1/2 cana faina de soia(se gaseste la plafar sau magazine naturiste)
-1/2 lingurita de sare
Se pun in blender toate ingredientele si se mixeazabine.Se pune compozitia intr-o cratita si se fierbe la foc mic,amestecand continuu,timp de 5 minute.

Din aceasta compozitie se masoara
-o cana de crema de soia(probabil atata iese din ingredientele de mai sus)
-4 linguri de miere
-4 linguri de apa
-2 lingurite vanilie
-1 cana de ulei(mie mi se pare un pic mult ulei,dar pana nu incerc reteta nu stiu daca ar iesi o frisca pufoasa si cu mai putin)
-putina sare

Se pune toata compozitia in blender ,cu exceptia uleiului ,la viteza maxima,apoi se adauga uleiul putin cate putin,la viteza mai mica.

Asemanator prepar maioneza de soia,doar ca in loc de aromele dulci,pun zeama de lamaie si sare,un cartof fiert ,eventual un morcov fiert pentru culoare.Pregatita astfel,maioneza este delicioasa si foarte asemanatoare la gust cu cea din oua.

Cand o voi incerca,revin cu impresii.Maine am programat o portie de tofu.Boabele sunt deja la inmuiat :)


Înapoi la “Sfaturi utile in bucatarie”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 3 vizitatori