Lapte de nuca de cocos( coconut milk)

Ati renuntat la carne, iar retetele vegetariene pe care le cunoasteti sunt cu mult mai gustoase decat cele cu carne? Aici va puteti Împartasi cunostintele in materie de mâncaruri vegetariene si puteti sublinia meritele acestui tip de alimentatie.

Moderatori: miha1950, Nally, adi, maria MIHULESCU, kia, adinush, octavian, Moderatori

Avatar utilizator
pupi
campion la gatit
campion la gatit
Mesaje: 12178
Membru din: 20/08/2008 07:59

Lapte de nuca de cocos( coconut milk)

Mesajde pupi » 02/03/2010 04:20

Pentru ca nu am avut lapte de soia in casa si pentru ca nu prea ma omor dupa el si pentru ca am avut pofta sa mananc gris cu lapte....si cum e post, m-am gandit sa fac grisul asta cu lapte de nuca de cocos....a iesit tare bun


200 gr nuca de cocos, uscata (nu proaspata) si neindulcita
500 ml apa
750 ml apa
2 vase de sticla
tifon

Apa ( 500 ml) se pune la fiert, se cantareste nuca de cocos. Se aseaza intr-un vas de sticla. Inainte de a incepe apa sa fiarba, se ia de pe foc si se toarna peste nuca de cocos. Se lasa sa stea asa circa 10-15 minute, apoi se strecoara prin tifon , in alt vas. Se aduna tifonul si se strange bine ( se stoarce ca si rufele cand le stoarceti cu mana) ca sa scoatem excesul de apa din nuca. Va rezulta in vas, un lichid alb ,laptos.
Inainte de a va apuca de strecurat nuca puneti din nou la foc, de data asta, 750 ml apa.
Nuca de cocos , stoarsa, o puneti inapoi in primul vas. Cand a doua tura de apa este pe punctul de a incepe sa fiarba , se ia jos de pe foc si se pune peste nuca de cocos. Se lasa sa stea 10-15 minute ( eu am lasat 15 minute de fiecare data). Se procedeaza la fel...strecurat si stors. Lichidele obtinute se amesteca intre ele si se obtine un litru de lapte de nuca de cocos, care are o aroma deosebita.
Nu este tare aromat, in grisul cu lapte nu s-a simtit gustul de cocos...este un lapte care se foloseste foarte mult in bucataria braziliana, la o gramada de dulciuri si mancaruri.
Daca laptele se lasa pentru cateva ore nemiscat, la suprafata lui se aduna un strat de crema, care se poate folosi la aromarea unor dulciuri ( aromare foarte slaba) sau se poate amesteca laptele,si crema se dizolva inapoi in lichid.
Laptele se poate folosi la gris cu lapte, orez cu lapte, salam de biscuiti de post, sau la orice mancare sau prajitura care necesita lapte si vreti sa fie de post. Va asigur ca gustul acestui lapte este exact ca si gustul laptelui proaspat scurs din nuca :buuun: ...sa nu va inchipuiti ca are un gust pronuntat de cocos :)
Fişiere ataşate
018 lapte de cocos.jpg
cele doua ture de lapte combinate
018 lapte de cocos.jpg (31.35 KiB) Vizualizat de 5362 ori
016 lapte de cocos.jpg
laptele obtinut a doua oara
016 lapte de cocos.jpg (44.98 KiB) Vizualizat de 5362 ori
015 lapte de cocos.jpg
a doua tura de lapte
015 lapte de cocos.jpg (35.61 KiB) Vizualizat de 5362 ori
013 lapte de cocos.jpg
prima tura de lapte obtinut
013 lapte de cocos.jpg (40.45 KiB) Vizualizat de 5362 ori
012 lapte de cocos.jpg
se stoarce lichidul din cocos
012 lapte de cocos.jpg (42.12 KiB) Vizualizat de 5362 ori
011 lapte de cocos.jpg
se aduna tifonul
011 lapte de cocos.jpg (34.66 KiB) Vizualizat de 5362 ori
010 lapte de cocos.jpg
010 lapte de cocos.jpg (43.33 KiB) Vizualizat de 5362 ori
009 lapte de cocos.jpg
asa arata laptele dupa vreo 7 minute
009 lapte de cocos.jpg (32.89 KiB) Vizualizat de 5362 ori
008 lapte de cocos.jpg
008 lapte de cocos.jpg (61.67 KiB) Vizualizat de 5362 ori
007 lapte de cocos.jpg
007 lapte de cocos.jpg (85.34 KiB) Vizualizat de 5362 ori
006 lapte de cocos.jpg
006 lapte de cocos.jpg (33.92 KiB) Vizualizat de 5362 ori
004 lapte de cocos.jpg
004 lapte de cocos.jpg (35.29 KiB) Vizualizat de 5362 ori
039 gris cu lapte de cocos.jpg
grisul cu lapte de nuca de cocos si dulceata de mure
039 gris cu lapte de cocos.jpg (34.17 KiB) Vizualizat de 5362 ori
042 gris cu lapte de cocos.jpg
042 gris cu lapte de cocos.jpg (33.28 KiB) Vizualizat de 5362 ori
018 lapte de cocos.jpg
018 lapte de cocos.jpg (31.35 KiB) Vizualizat de 5362 ori
Ultima oară modificat 02/03/2010 07:30 de către pupi, modificat 1 dată în total.

Avatar utilizator
5august
Bucatar
Mesaje: 861
Membru din: 13/11/2006 11:16
Localitate: Turda

Mesajde 5august » 02/03/2010 05:23

Anca,e binevenita aceasta reteta,ma bucur mult de ea. :hug: :hug: :hug:
:flower: =D> =D> =D> =D> :flower:

Avatar utilizator
pupi
campion la gatit
campion la gatit
Mesaje: 12178
Membru din: 20/08/2008 07:59

Mesajde pupi » 02/03/2010 06:50

Alina :hug: :pup: si eu m-am bucurat tare mult cand am gasit-o
Am primit cadou de Craciun o carte de bucate pe specific brazilian si acolo am gasit o sumedenie de retete pe baza de lapte de cocos, inclusiv felul in care poti obtine acasa laptele. E tare bun, de atunci fac mereu reteta asta :pup: :hug:

Avatar utilizator
5august
Bucatar
Mesaje: 861
Membru din: 13/11/2006 11:16
Localitate: Turda

Mesajde 5august » 02/03/2010 06:52

Cu ce ai legat laptele cand ai facut inimioarele?

Avatar utilizator
Leila
campion la gatit
campion la gatit
Mesaje: 5215
Membru din: 15/02/2007 10:25

Mesajde Leila » 02/03/2010 07:02

Si care imi faceam probleme din cauza acestui lapte :clipocit:
Deunazi am gasit o reteta la care era nevoie de lapte de cocos :( si acum iata :D am rezolvarea :party:

Multumesc Pupi :pup: :hug:

Avatar utilizator
pupi
campion la gatit
campion la gatit
Mesaje: 12178
Membru din: 20/08/2008 07:59

Mesajde pupi » 02/03/2010 07:26

Alina draga am folosit laptele de cocos la fel ca laptele normal...am pus la fiert , am pus grisul cand a dat laptele in fiert si pe masura ce am amestecat grisul si s-a ingrosat am adaugat apa calda atat cat mi-a trebuit ca sa imi iasa consistenta pe care am vrut-o. . Nu am pus nimic altceva in lapte ( am uitat zaharul :wink: ) ....Cand grisul a fost caldut l-am pus in forme de silicon mici, si l-am lasat la racit. Cand a fost rece l-am scos din forma si gata ...pe farfurie cu el si dulceata de mure deasupra ....asta e tot :pup: :hug:

Avatar utilizator
pupi
campion la gatit
campion la gatit
Mesaje: 12178
Membru din: 20/08/2008 07:59

Mesajde pupi » 02/03/2010 07:27

Lia , cu multa placere, ma bucur ca am putut sa fiu de folos :pup: :hug:

Avatar utilizator
5august
Bucatar
Mesaje: 861
Membru din: 13/11/2006 11:16
Localitate: Turda

Mesajde 5august » 02/03/2010 07:38

pupi scrie:Alina draga am folosit laptele de cocos la fel ca laptele normal...am pus la fiert , am pus grisul cand a dat laptele in fiert si pe masura ce am amestecat grisul si s-a ingrosat am adaugat apa calda atat cat mi-a trebuit ca sa imi iasa consistenta pe care am vrut-o. . Nu am pus nimic altceva in lapte ( am uitat zaharul :wink: ) ....Cand grisul a fost caldut l-am pus in forme de silicon mici, si l-am lasat la racit. Cand a fost rece l-am scos din forma si gata ...pe farfurie cu el si dulceata de mure deasupra ....asta e tot :pup: :hug:



Anca ,abia acum am citit introducerea retetei.:bum: M-am repezit la ingrediente si restul explicatiilor si nu am vazut ca ai povestit de gris.Multumesc pentru lamuriri :hug:

ratatouille
Bucatar in devenire
Mesaje: 589
Membru din: 01/11/2009 07:46

Mesajde ratatouille » 02/03/2010 07:49

are ceva daca lasi nuca de cocos in "grisul cu lapte de nuca de cocos" :rugaciune: mie imi place f mult nuca de cocos, dar nu am mincat pina acum combinatia asta :)

Avatar utilizator
pupi
campion la gatit
campion la gatit
Mesaje: 12178
Membru din: 20/08/2008 07:59

Mesajde pupi » 02/03/2010 07:56

ratatouille, sa fiu sincera habar nu am....nu am facut niciodata asa....doar am fiert grisul in laptele de cocos la fel cum fierb in lapte normal....dar de ce sa nu incerci sa vezi cum iese?


Nu poate sa nu fie bun, dar sant sigura ca trebuie sa adaugi mai multa apa atunci ( in timpul fiertului) :buuun: ...daca faci spune-mi si mie cum a iesit si mie imi place cocosul tare mult :buuun: :hug: :pup:


Înapoi la “Bucatarie vegetariana”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 3 vizitatori