Lamii murate

Cunoasteti mici trucuri usor de realizat, dar care fac diferenta dintre o mancare reusita si una esuata? Prezentati-le aici pentru cei care nu au reusit inca sa le descopere singuri. De asemenea daca aveti nelamuriri privind anumite retete veti primi ajutor din partea membrilor comunitatii.

Moderatori: miha1950, Nally, adi, maria MIHULESCU, kia, adinush, octavian, Moderatori

unqzz
Bucatar in devenire
Mesaje: 601
Membru din: 07/04/2011 10:08

Lamii murate

Mesajde unqzz » 12/04/2011 10:53

....nu stiu citi dintre voi stiti reteta asta simpla si nu stiu citi ati facut-o....eu am incercat-o si a iesit, singurul inconvenient este urmatorul....nu iese ca la ei ( la Marocani).
Reteta este dintr-o sursa sigura iar ceea ce ei obtin acolo se datoreaza soiului de lamii, niste lamii aproape rotunde si mici. Ca sa nu va mai tin va spun simplu:

Ingrediente

lamii - 2 kg
sare


Preparare:

se cresteaza fie care lamiie in 4, si se pune sare atit cit intra, se aseaza intr-un borcan, de preferat inalt. Se aseaza in borcan una peste alta, presind insa nu cu foarte mare putere....pina umplem borcanul. Inchidem borcanul cu capac. In timp lamiile se lasa, si nu facem altceva decit sa completam cu alte lamii proaspete puse la fel. La un moment dat borcanul este plin si nu mai incap lamii. Atunci inseamna ca sint gata si pot fi servite. Nimic altceva , doar daca vreti sa extrapolati si sa mai puneti altceva. Imi cer scuze insa nu am poze, gustul insa este....dumnezeiesc. Puteti pune ce frunze vreti voi , de la care sa imprumute gustul.....
Happy cooking!
(gateala placuta!)

Avatar utilizator
lucia_bp
campion la gatit
campion  la gatit
Mesaje: 9353
Membru din: 05/08/2008 09:47
Localitate: cluj-napoca,romania

Mesajde lucia_bp » 13/04/2011 06:50

Garantez ca sunt bune...buneeeeeeeeeee de mori !!!

Uite aici si reteta mea, putin diferita...

http://www.reteteculinare.ro/carte_de_b ... iosi-3885/

...si mai este una in cartea da bucate postata de lilianacostache, parca...o caut si-ti pun link-ul

:hug: :hug: :hug:
"Un gram de practica valoreaza cat o tona de teorie.
Iar un graunte de imaginatie face mai mult decat un car de practica"
-Legea lui Bookev-

Avatar utilizator
lucia_bp
campion la gatit
campion  la gatit
Mesaje: 9353
Membru din: 05/08/2008 09:47
Localitate: cluj-napoca,romania

Mesajde lucia_bp » 13/04/2011 06:53

"Un gram de practica valoreaza cat o tona de teorie.

Iar un graunte de imaginatie face mai mult decat un car de practica"

-Legea lui Bookev-

unqzz
Bucatar in devenire
Mesaje: 601
Membru din: 07/04/2011 10:08

Mesajde unqzz » 13/04/2011 07:22

dap, asta cred ca e...eu asa am facut, doar cu sare, numai ca nu iese cu lamii de aici pentru ca nu au acea aroma...
Happy cooking!

(gateala placuta!)

Avatar utilizator
crista
campion la gatit
campion  la  gatit
Mesaje: 10535
Membru din: 21/03/2006 02:57
Contact:

Mesajde crista » 13/04/2011 09:56

si eu am poza dar si reteta altfel decit ale voastre, dupa explicatiile Irinei (IRINAD) ( prin 2008 :D nu reusesc sa gasesc discutia de pe forum)

ingrediente si pregatire :

lamii ( biologice - de preferat )taiate in fellii ( de circa 1 cm)
asezate in borcan alternind cu sare groasa, cuisoare ( sau boabe de piper sau cu frunze de dafin)
lasam borcanul la intuneric cca 3-4 zile, timp in care lamiile lasa zeama
daca borcanul nu s-a umplut numai cu zeama lasata de lamii , si nu se va intimpla asa ceva adaugam suc de la alte lamii stoarse pina se umple borcanul si inchidem bine
lasam la intuneric 3-4 saptamini sau 1 luna inainte sa le folosim


mie cel mai mult mi-au placut in combinatie cu friptura de pui la cuptor
Fişiere ataşate
lamiie in saramura.jpg
lamiie in saramura.jpg (23.45 KiB) Vizualizat de 1484 ori

Avatar utilizator
pupi
campion la gatit
campion la gatit
Mesaje: 12178
Membru din: 20/08/2008 07:59

Mesajde pupi » 13/04/2011 11:28

Eu nu am mancat niciodata asa ceva si nici nu am murat :( ...mereu mi-am propus sa trec la treaba dar lenea in mine urla si iar urla :P ...acuma, daca nu mi-am vazut de treaba :x , trebuie sa merg sa caut lamai bio si sa ma apuc de murarea lor :D ....chiar nu stiam ce imi lipseste :wink: ...oricum mi-ai facut pofta cu ele....eu doar usuc lamai si portocale si le folosesc la aromarea apei de baut sau ca decor la dulcegari si mancaruri cu peste...uite aici uscaturile mele :P
Fişiere ataşate
005 fr uscate.jpg
005 fr uscate.jpg (101.33 KiB) Vizualizat de 1446 ori
003 fr uscate.jpg
003 fr uscate.jpg (112.34 KiB) Vizualizat de 1446 ori
002 fructe uscate.jpg
002 fructe uscate.jpg (108.13 KiB) Vizualizat de 1446 ori
014 fructe uscate.jpg
014 fructe uscate.jpg (77.37 KiB) Vizualizat de 1446 ori


Înapoi la “Sfaturi utile in bucatarie”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 1 vizitator