Kubai Szelet (Rulada cubaneza)

Esti atat de mandra de reusita ta culinara incat ai simtit nevoia sa o imortalizezi intr-o fotografie? Ai aici ocazia sa atasezi poza la reteta culinara si sa o arati tuturor. Sectiunea este rezervata pentru retete de Mancaruri cu poze.

Moderatori: miha1950, Nally, adi, maria MIHULESCU, kia, adinush, octavian, Moderatori

Avatar utilizator
Leila
campion la gatit
campion la gatit
Mesaje: 5215
Membru din: 15/02/2007 10:25

Kubai Szelet (Rulada cubaneza)

Mesajde Leila » 11/03/2007 01:16

Ingrediente :

1 buc cotlet de porc (vita,pui..)
felii subtiri de sunca presata
cascaval feliute sau ras
ananas din compot cele taiate felii rotunde
sare,piper
oua
faina
pesmet
ulei ptr. prajit

Pregatire :

Se taie cotletul in felii mai grosute , se bat subtiri (daca le bateti intre pungi nu stropiti in jur si nu se rupe carnea),se sareaza , se pipereaza .
Pe o felie de carne se aseaza o felie de sunca,una de cascaval apoi o jumate de felie de ananas. Se ruleaza carnea , capetele se inchid ca la sarmale. Se da prin faina,ou,pesmet si se prajesc.
Se servesc cu garnitura de cartofi pai peste care putem razui cascaval.
(daca in loc de sunca puneti parizel si cascaval si nu puneti ananas obtineti astfel Gordon Bleu care este si el la randul sau delicios)
Fişiere ataşate
100_2395.jpg
pofta buna
100_2395.jpg (51.74 KiB) Vizualizat de 8185 ori
100_2394.jpg
se serveste cu cartofi pai
100_2394.jpg (72.8 KiB) Vizualizat de 8185 ori
100_2392.jpg
le dam prin faina , ou si pesmet si le prajim in ulei
100_2392.jpg (49.3 KiB) Vizualizat de 8185 ori
100_2374.jpg
se ruleaza
100_2374.jpg (74.79 KiB) Vizualizat de 8185 ori
100_2373.jpg
se aseaza peste carnea codimentata cu sare si piper sunca , cascavalul si ananasul
100_2373.jpg (40.12 KiB) Vizualizat de 8185 ori
100_2372.jpg
apoi se codimenteaza
100_2372.jpg (52 KiB) Vizualizat de 8185 ori
100_2371.jpg
se bate carnea subtire
100_2371.jpg (45.91 KiB) Vizualizat de 8185 ori
100_2370.jpg
ingredientele
100_2370.jpg (57.12 KiB) Vizualizat de 8185 ori

Avatar utilizator
crista
campion la gatit
campion  la  gatit
Mesaje: 10535
Membru din: 21/03/2006 02:57
Contact:

Mesajde crista » 11/03/2007 09:31

=D> =D> ) mai ales pt cit de perfecte au iesit rulourile

Avatar utilizator
Leila
campion la gatit
campion la gatit
Mesaje: 5215
Membru din: 15/02/2007 10:25

Mesajde Leila » 11/03/2007 10:01

ms. de complimente,dar eu consider ca se putea si mai bine , au fost facute la repezeala intre 2 pauze de scos din cuptor ...... :clipocit: :flower: :flower:

Avatar utilizator
miha1950
Bucatar Sef
Mesaje: 1845
Membru din: 14/12/2005 10:54
Localitate: Maramures
Contact:

Mesajde miha1950 » 11/03/2007 10:24

F. aspectoas, f. gustoase, dar Doamne cate calorii...

Leila, nu te supara, dar corect este Cordon bleu (Cordon bleu este o distinctie pe care o acorda Napoleon; francezii numesc "cordon bleu"un bucatar/bucatereasa f. priceput/a)
Din pacate si in meniul multor restaurante din Ardeal scrie Gordon in loc de Cordon-ipt. cine nu stie-in unele parti ale Ardealului gordonul este contrabasul. Fenomenul are explicatie lingvistica-etimologia populara.[/b]

Avatar utilizator
Mona S P
Bucatar de elita
Mesaje: 2076
Membru din: 17/11/2006 11:28
Localitate: Galati - Romania

Mesajde Mona S P » 11/03/2007 10:24

=D> Leila,chiar imi place cu arata aceste rulade :roll: , iar gustul sunt convinsa ca este bun :buuun: .
imi place ideea cu ananasul in umplutura :) ..cred ca ii da preperatului o aroma deosebita .
Felicitari :flower:

ps. de ce i se spune "rulada cubaneza" :? oare din cauza ananasului :? ?

Avatar utilizator
Leila
campion la gatit
campion la gatit
Mesaje: 5215
Membru din: 15/02/2007 10:25

Mesajde Leila » 11/03/2007 10:37

Miha ai dreptate in privinta Gordon si Cordon dar eu am pastrat aceasta denumire care se foloseste la noi.
Mona faptul ca in umplutura intra ananasul ii confera aceasta denumire,pesemne ca asa o fi :clipocit:
De fapt in traducerea corecta din maghiara in romana ar fi felie cubaneza,dar nu mi s-a parut mie sa sune frumos asa ca i-am spus rulada.
Imi este uneori foarte greu sa interpretez traduc din maghiara in romana,si pe aceasta cale imi cer scuze daca mai fac si unele dezacorduri,sau gresesc genurile . :pup: :flower:

Avatar utilizator
Mona S P
Bucatar de elita
Mesaje: 2076
Membru din: 17/11/2006 11:28
Localitate: Galati - Romania

Mesajde Mona S P » 11/03/2007 10:48

Leila scrie:Miha ai dreptate in privinta Gordon si Cordon dar eu am pastrat aceasta denumire care se foloseste la noi.
Mona faptul ca in umplutura intra ananasul ii confera aceasta denumire,pesemne ca asa o fi :clipocit:
De fapt in traducerea corecta din maghiara in romana ar fi felie cubaneza,dar nu mi s-a parut mie sa sune frumos asa ca i-am spus rulada.
Imi este uneori foarte greu sa interpretez traduc din maghiara in romana,si pe aceasta cale imi cer scuze daca mai fac si unele dezacorduri,sau gresesc genurile . :pup: :flower:


Multumesc de aceste precizari :hug: ..dar oricare ar fi denumirea lor ,cu riscul de a ma repeta ,arata perfect! :flower:

Avatar utilizator
zuli
Incepator
Mesaje: 228
Membru din: 09/03/2006 07:55
Localitate: Bucuresti

Mesajde zuli » 11/03/2007 12:39

Leila arata tare bine rulada ta,cu prima ocazie o sa o fac :flower:
Zuli
inteleptul nu spune ce stie ,iar prostul nu stie ce spune

Avatar utilizator
maria MIHULESCU
Bucatar de elita
Mesaje: 2404
Membru din: 03/09/2006 01:53
Localitate: Valencia

Mesajde maria MIHULESCU » 11/03/2007 03:50

Foarte buna rulada ta. Felicitari !

Si eu am facut ceva asemanator, dar cu piept de curcan, iar ca garnitura am facut cartofii fierti si amestecati cu un sos de maioneza diluata cu putina zeama de la ananas.

Data viitoare voi face si reteta ta.


Înapoi la “Retete ilustrate - Mancaruri”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 4 vizitatori